Kukoricás palacsinta csicsókás-húsos töltelékkel recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-02-02 11:44:19
Kukoricás palacsinta csicsókás-húsos töltelékkel
Hozzávalók 10 személyre:
- 40 dkg Búza finom liszt
- 2 darab M-es méretû Tyúktojás
- 3 dl Tehéntej 2,8%-os
- 1 teáskanál Konyhasó
- 40 dkg Ivóvíz
- 0.5 doboz Morzsolt csemegekukorica konzerv
- 1 dl Finomított napraforgó étolaj
- 70 dkg Csicsóka
- 35 dkg Darált sertéshús
- 0.5 evõkanál Disznó zsír
- 5 gerezd Fokhagyma
- 2 kávéskanál Szárított petrezselyem
- 0.5 kávéskanál Köménymag
- 3 dkg Mustár
- 10 dkg Tejföl 20%
- 1 teáskanál Konyhasó
Elkészítése:
A lisztbõl, olajból, tojásból, 1 tk konyhasóból, tejbõl a vízzel a szokásosnál kissé sûrûbb palacsintatésztát keverünk, melybe beletesszük a fél doboz kukoricát. (A másik felét meg lehet enni :) )
Kisütjük a palacsintákat, ügyelve, hogy minden merésnél a merõkanállal keverjük fel, mert a kukoricák a tetejére és az aljára mennek a tésztának. A másodikként sütött felén fognak benne a kukoricák kissé megsülni. A palacsinták ne legyenek túl vékonyak, mert különben a kukoricák kipotyognak.
A csicsókás töltelékhez, pucoljuk meg a fokhagymákat és aprítsuk nagyon kicsire (vagy nyomjuk át) és dobjuk a fél evõkanál zsírra. Tegyük bele a darálthúst és sózzuk fûszerezzük, majd fedõ alatt pároljuk. Figyeljünk, hogy ne süljön le.
Amíg a hús puhul, pucoljuk meg a csicsókát és végjuk vékonyka szeletekre vagy csíkokra, majd dobjuk a húshoz. Amennyi ideig a pucolás tart, addig a hús már szépen puhul.
Amikor már a csicsóka is áttetszõ, tegyük bele a mustárt és a tejfölt, rottyantsuk meg majd zárjuk le.
Töltsük meg a palacsintákat, egyenként kb egy szedõkanálnyi töltelékkel. Ha van egy kis sajt, akkor meg lehet vele szórni, majd a sütõben összesütni, de anélkül is finom.
Kisütjük a palacsintákat, ügyelve, hogy minden merésnél a merõkanállal keverjük fel, mert a kukoricák a tetejére és az aljára mennek a tésztának. A másodikként sütött felén fognak benne a kukoricák kissé megsülni. A palacsinták ne legyenek túl vékonyak, mert különben a kukoricák kipotyognak.
A csicsókás töltelékhez, pucoljuk meg a fokhagymákat és aprítsuk nagyon kicsire (vagy nyomjuk át) és dobjuk a fél evõkanál zsírra. Tegyük bele a darálthúst és sózzuk fûszerezzük, majd fedõ alatt pároljuk. Figyeljünk, hogy ne süljön le.
Amíg a hús puhul, pucoljuk meg a csicsókát és végjuk vékonyka szeletekre vagy csíkokra, majd dobjuk a húshoz. Amennyi ideig a pucolás tart, addig a hús már szépen puhul.
Amikor már a csicsóka is áttetszõ, tegyük bele a mustárt és a tejfölt, rottyantsuk meg majd zárjuk le.
Töltsük meg a palacsintákat, egyenként kb egy szedõkanálnyi töltelékkel. Ha van egy kis sajt, akkor meg lehet vele szórni, majd a sütõben összesütni, de anélkül is finom.
Kukoricás palacsinta csicsókás-húsos töltelékkel kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 538.1 kcal |
Fehérje | 11.53 g |
Szénhidrát | 48.06 g |
Zsír | 33.47 g |
Nátrium | 0.69 g |
Élelmi rost | 3.47 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 5380.94 kcal |
Fehérje | 115.27 g |
Szénhidrát | 480.5 g |
Zsír | 334.72 g |
Nátrium | 7.09 g |
Élelmi rost | 34.78 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:538.1kcal26.9%
Fehérje:11.53g23.1%
Szénhidrát:48.06g17.8%
Zsír:33.47g47.8%
Élelmi rost:3.47g13.9%
Nátrium:0.69g28.8%
Elkészítés ideje: ~1.5 óra
További képek: