Kókuszos-almás gyümölcskenyér recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-02-08 08:49:25
Kókuszos-almás gyümölcskenyér
Hozzávalók 16 személyre:
- 30 dkg Búza finom liszt
- 15 dkg Kristály cukor
- 2 darab M-es méretû Tyúktojás
- 20 dkg Natúr joghurt teljes tejbõl
- 10 dkg Tehéntej 2,8%-os
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 1 zacskó Sütõpor
- 1 kis zacskó Vaníliás Cukor
- 1 1g Rum aroma
- 15 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
- 5 dkg Kókusz
- 0.5 darab Alma
- 5 dkg Aszalt gyümölcsök
- 5 dkg Étcsokoládé
- 1 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
Elkészítése:
A gyümölcskenyeret bármilyen gyümölcsös összeállításban el lehet készíteni, nekem most volt itthon egész kókusz, így azt kockáztam bele egy kis almával kombinálva.
Ha aszalt gyümölccsel dolgozunk, azt célszerû elõre beáztatni vízben vagy cukrozott rumaromázott vízben, hogy kicsit megpuhuljon.
A lisztet, sót, cukrot, sütõport (vagyis a száraz hozzávalókat) keverjük össze egy tálban. A margarint olvasszuk fel például mikróban, majd öntsük a lisztkeverékhez. Tegyük bele a tojásokat, kevés tejet, a rumaromát a felkockázott kókuszt, és szintén apróra vágott almát. A csokoládét is farigcsáljuk kis darabkákra és azt is dobjuk bele.
Alaposan keverjük össze a masszát és egy sütõpapírral kibélelt és olajjal kikent tepsibe öntsük bele, majd egyengessük el. Természetes lehet kenyér formába is tölteni, de azt olajozzuk és lisztezzük a bélelés helyett.
Elõmelegített 180 fokos sütõben süssük kb. 40 percig vagy amíg megszúráskor már nem ragad a villára.
Egy kis hülés után célszerû felvágni, illetve meg lehet szórni a tetejét porcukorral.
Ha aszalt gyümölccsel dolgozunk, azt célszerû elõre beáztatni vízben vagy cukrozott rumaromázott vízben, hogy kicsit megpuhuljon.
A lisztet, sót, cukrot, sütõport (vagyis a száraz hozzávalókat) keverjük össze egy tálban. A margarint olvasszuk fel például mikróban, majd öntsük a lisztkeverékhez. Tegyük bele a tojásokat, kevés tejet, a rumaromát a felkockázott kókuszt, és szintén apróra vágott almát. A csokoládét is farigcsáljuk kis darabkákra és azt is dobjuk bele.
Alaposan keverjük össze a masszát és egy sütõpapírral kibélelt és olajjal kikent tepsibe öntsük bele, majd egyengessük el. Természetes lehet kenyér formába is tölteni, de azt olajozzuk és lisztezzük a bélelés helyett.
Elõmelegített 180 fokos sütõben süssük kb. 40 percig vagy amíg megszúráskor már nem ragad a villára.
Egy kis hülés után célszerû felvágni, illetve meg lehet szórni a tetejét porcukorral.
Kókuszos-almás gyümölcskenyér kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 235.94 kcal |
Fehérje | 3.47 g |
Szénhidrát | 30.04 g |
Zsír | 11.62 g |
Nátrium | 0.18 g |
Élelmi rost | 1.47 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 3775.02 kcal |
Fehérje | 55.81 g |
Szénhidrát | 480.76 g |
Zsír | 185.53 g |
Nátrium | 2.85 g |
Élelmi rost | 23.56 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:235.94kcal11.8%
Fehérje:3.47g6.9%
Szénhidrát:30.04g11.1%
Zsír:11.62g16.6%
Élelmi rost:1.47g5.9%
Nátrium:0.18g7.5%
Íz jellege:Édes
Címkék:Könnyen elkészíthetõ
Mikor fogyasztható, milyen típusú étel:Édes sütemény
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: