Kakaós süti recept
és a kalória tartalma
2012-02-12 14:20:54
Kakaós süti
Hozzávalók 10 személyre:
- 35 dkg Búza finom liszt
- 1 darab M-es méretû Tyúktojás
- 2.5 dl Tehéntej 2,8%-os
- 10 dkg Kristály cukor
- 1 dkg Vaníliás Cukor
- 10 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
- 1 dkg Sütõpor
- 6 dkg Kakaópor (zsírszegény)
- 1 darab Citrom
- 10 dkg Lekvár, dzsem
Elkészítése:
1 tojást szétválasztva a sárgáját elkeverjük 100g folyósított margarinnal 100g kristálycukorral és 10g (kis csomag) vaníliás cukorral.
Másik tálban összekeverünk 350g búza finomlisztet, 60g kakaóport, 10g (kis csomag) sütõport, mokkás kanálnyi sót.
A lisztet, a tojásos-margarint-satöbit és a 2,5dl tejet felváltva egymáshoz adva csomómentesre keverjük. Hozzá keverjük egy citrom reszelt héját. Laza állagú tésztát kell kapnunk. A tésztához óvatosan hozzákeverjük a tojás keményre vert fehérjéét. Ha túl sûrû a tészta, akkor tej óvatos hozzáadásával lehet lazítani. Graham liszt esetén 2,5dl helyett 5dl tej szükséges.
A tésztamasszát margarinnal kikent, belisztezett tepsibe öntjük.
Elektromos sütõben 30perc kell neki alsó-felsõ fûtésen, légkeverés nélkül, 150C°-on. Ha száraz fogpiszkát szúrunk a tésztába és nem lesz nedves, akkor a belseje is átsült.
Miután kihûlt, tepsibõl kiszedve vízszintesen kettévágjuk, ízlés szerinti lekvárral az alsó réteget megkenjük, tetejét visszatesszük. Tetszés szerint porcukorral lehet szórni.
Másik tálban összekeverünk 350g búza finomlisztet, 60g kakaóport, 10g (kis csomag) sütõport, mokkás kanálnyi sót.
A lisztet, a tojásos-margarint-satöbit és a 2,5dl tejet felváltva egymáshoz adva csomómentesre keverjük. Hozzá keverjük egy citrom reszelt héját. Laza állagú tésztát kell kapnunk. A tésztához óvatosan hozzákeverjük a tojás keményre vert fehérjéét. Ha túl sûrû a tészta, akkor tej óvatos hozzáadásával lehet lazítani. Graham liszt esetén 2,5dl helyett 5dl tej szükséges.
A tésztamasszát margarinnal kikent, belisztezett tepsibe öntjük.
Elektromos sütõben 30perc kell neki alsó-felsõ fûtésen, légkeverés nélkül, 150C°-on. Ha száraz fogpiszkát szúrunk a tésztába és nem lesz nedves, akkor a belseje is átsült.
Miután kihûlt, tepsibõl kiszedve vízszintesen kettévágjuk, ízlés szerinti lekvárral az alsó réteget megkenjük, tetejét visszatesszük. Tetszés szerint porcukorral lehet szórni.
Kakaós süti kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 301.13 kcal |
Fehérje | 6.13 g |
Szénhidrát | 47.16 g |
Zsír | 10.3 g |
Nátrium | 0.11 g |
Élelmi rost | 2.08 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 3011.25 kcal |
Fehérje | 61.13 g |
Szénhidrát | 471.62 g |
Zsír | 102.87 g |
Nátrium | 1.14 g |
Élelmi rost | 20.79 g |
Köszönjük a receptet Mucsi Dénes felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:301.13kcal15.1%
Fehérje:6.13g12.3%
Szénhidrát:47.16g17.5%
Zsír:10.3g14.7%
Élelmi rost:2.08g8.3%
Nátrium:0.11g4.6%
Íz jellege:Édes
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!