Hambuci, avagy puffancs recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-08-10 20:46:27
Hambuci, avagy puffancs
Hozzávalók 6 személyre:
- 2 darab L-es méretû Tyúktojás
- 100 dkg Búza finom liszt
- 10 dkg Élesztõ
- 5 dl Tehéntej 1,5%-os
- 2 evõkanál Kristály cukor
- 10 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
Elkészítése:
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
fél liter langyos tej
5 dkg élesztõ
10 dkg puha vaj
2 evõkanál cukor
1 kiskanál só.
A tetejére:
egy villával enyhén felvert tojássárgája
szezámmag
Elkészítés:
Az élesztõt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk az élesztõt (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képzõdik). A megkelt élesztõt az átszitált lisztbe öntjük, megsózzuk, belerakjuk a puha vajat, és a tésztát addig gyúrjuk, amíg az edény faláról leválik.
Ezután meleg helyen kb. egy órát kelesztjük (addig, amíg nagyjából duplájára nõ).
A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Minden tésztadarabból gombócot formázunk, sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk õket (egymástól távol, mert megnõnek), a tetejüket bekenjük tojássárgájával, aztán meleg helyen még fél órát kelni hagyjuk õket.
A fél óra leteltével megint megkenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal a puffancsok tetejét, és elõmelegített 220 fokos sütõben aranybarnára sütjük õket.
1 kg finomliszt
fél liter langyos tej
5 dkg élesztõ
10 dkg puha vaj
2 evõkanál cukor
1 kiskanál só.
A tetejére:
egy villával enyhén felvert tojássárgája
szezámmag
Elkészítés:
Az élesztõt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk az élesztõt (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képzõdik). A megkelt élesztõt az átszitált lisztbe öntjük, megsózzuk, belerakjuk a puha vajat, és a tésztát addig gyúrjuk, amíg az edény faláról leválik.
Ezután meleg helyen kb. egy órát kelesztjük (addig, amíg nagyjából duplájára nõ).
A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Minden tésztadarabból gombócot formázunk, sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk õket (egymástól távol, mert megnõnek), a tetejüket bekenjük tojássárgájával, aztán meleg helyen még fél órát kelni hagyjuk õket.
A fél óra leteltével megint megkenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal a puffancsok tetejét, és elõmelegített 220 fokos sütõben aranybarnára sütjük õket.
Hambuci, avagy puffancs kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 811.21 kcal |
Fehérje | 20.47 g |
Szénhidrát | 140.9 g |
Zsír | 18.45 g |
Nátrium | 0.24 g |
Élelmi rost | 7.55 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 4867.3 kcal |
Fehérje | 122.8 g |
Szénhidrát | 845.31 g |
Zsír | 110.7 g |
Nátrium | 1.44 g |
Élelmi rost | 45.3 g |
Köszönjük a receptet Babucy felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:811.21kcal40.6%
Fehérje:20.47g40.9%
Szénhidrát:140.9g52.2%
Zsír:18.45g26.4%
Élelmi rost:7.55g30.2%
Nátrium:0.24g10%
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: