Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Hambuci, avagy puffancs

Hambuci, avagy puffancs recept ( képpel )

és a kalória tartalma


Hambuci, avagy puffancs

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 darab L-es méretû Tyúktojás
  • 100 dkg Búza finom liszt
  • 10 dkg Élesztõ
  • 5 dl Tehéntej 1,5%-os
  • 2 evõkanál Kristály cukor
  • 10 dkg Margarin 80% zsírtartalmú

Elkészítése:

Hozzávalók:
1 kg finomliszt
fél liter langyos tej
5 dkg élesztõ
10 dkg puha vaj
2 evõkanál cukor
1 kiskanál só.

A tetejére:
egy villával enyhén felvert tojássárgája
szezámmag

Elkészítés:
Az élesztõt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk az élesztõt (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képzõdik). A megkelt élesztõt az átszitált lisztbe öntjük, megsózzuk, belerakjuk a puha vajat, és a tésztát addig gyúrjuk, amíg az edény faláról leválik.
Ezután meleg helyen kb. egy órát kelesztjük (addig, amíg nagyjából duplájára nõ).
A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Minden tésztadarabból gombócot formázunk, sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk õket (egymástól távol, mert megnõnek), a tetejüket bekenjük tojássárgájával, aztán meleg helyen még fél órát kelni hagyjuk õket.
A fél óra leteltével megint megkenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal a puffancsok tetejét, és elõmelegített 220 fokos sütõben aranybarnára sütjük õket.

Hambuci, avagy puffancs kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória811.21 kcal
Fehérje20.47 g
Szénhidrát140.9 g
Zsír18.45 g
Nátrium0.24 g
Élelmi rost7.55 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória4867.3 kcal
Fehérje122.8 g
Szénhidrát845.31 g
Zsír110.7 g
Nátrium1.44 g
Élelmi rost45.3 g
Köszönjük a receptet Babucy felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:811.21kcal40.6%
Fehérje:20.47g40.9%
Szénhidrát:140.9g52.2%
Zsír:18.45g26.4%
Élelmi rost:7.55g30.2%
Nátrium:0.24g10%
Elkészítés ideje: ~1 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!