Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Fõtt marhahús paradicsom szósszal és hajában fõtt burgonyával

Fõtt marhahús paradicsom szósszal és hajában fõtt burgonyával recept ( képpel )

és a kalória tartalma

Fõtt marhahús burgonyával és paradicsom szósszal


Fõtt marhahús paradicsom szósszal és hajában fõtt burgonyával

Hozzávalók 8 személyre:

  • 70 dkg Marhahús
  • 100 dkg Burgonya (krumpli)
  • 3 hosszú doboz Sûrített paradicsom
  • 2 teáskanál Konyhasó
  • 2 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
  • 10 dkg Búza finom liszt
  • 0.5 evõkanál Kristály cukor
  • 1 darab kicsi Vöröshagyma
  • 0.3 evõkanál aprított Zeller levél

Elkészítése:

Ez egy tipikus második fogás az elõbb részletezett marhahús leveshez, ezért a leves fõzését nem fejtem ki. Lehet a húst külön is fõzni, de így jobban hasznosul a lé.

A marhahús leves fõzési idejének kezdetétõl számított idõ figyelembe vételével írom mikor kell elkezdeni a részeket, hogy minden egyidõben készüljön el és ne kelljen mikrózni!

A krumplikat mossuk meg és hajában tegyük fel fõni, körülbelül 1,5 óra marhahús fõzés után.

2 óra elteltével a sûrített paradicsomokat 1:1.5 arányban higítsuk fel vízzel, adjunk hozzá egy nem nagy teáskanál sót, a megtisztított hagymát és a zellerleveleket. Lehet egész paradicsomos konzervbõl is készíteni, nyáron pedig friss paradicsomból. Utóbbi kettõt turmixolni kell amikor megfõtt.

kb. 20 perc fõzés után, amikor a hagyma közepe kibújuk, vegyük ki a paradicsomból és készítsünk hozzá világos rántást az olajból és a lisztbõl. (Aki szereti, a hagymát megeheti :) vagy ki lehet dobni.) Vigyázzunk hogy a szósz ne legyen csomós. Egy rottyanás után adjunk hozzá kevéske cukrot és kóstoljuk meg.

Korrigáljuk a sót és a cukrot ha szükséges. A paradicsom szósznál fontos a pontos ízhatás.

A megfõtt krumplikat hideg vízzel kissé hûtsük meg, majd húzzuk le a héját és tegyük egy tálba.

Tálaláskor tegyünk egy szelet marhahúst a tányérra egy felszeletelt krumplival és locsoljuk meg a paradicsom szósszal.

Nagyon finom, de idõigényes fogások.

Fõtt marhahús paradicsom szósszal és hajában fõtt burgonyával kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória468.95 kcal
Fehérje21.14 g
Zsír23.85 g
Nátrium0.89 g
Szénhidrát43.85 g
Élelmi rost5.6 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória3751.45 kcal
Fehérje169.04 g
Zsír190.78 g
Nátrium7.1 g
Szénhidrát350.82 g
Élelmi rost44.77 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:468.95kcal23.4%
Fehérje:21.14g42.3%
Szénhidrát:43.85g16.2%
Zsír:23.85g34.1%
Élelmi rost:5.6g22.4%
Nátrium:0.89g37.1%
Elkészítés ideje: ~3 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Fõtt marhahús burgonyával és paradicsom szósszal
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!