Fõtt marhahús paradicsom szósszal és hajában fõtt burgonyával recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-02-11 18:44:55
Fõtt marhahús paradicsom szósszal és hajában fõtt burgonyával
Hozzávalók 8 személyre:
- 70 dkg Marhahús
- 100 dkg Burgonya (krumpli)
- 3 hosszú doboz Sûrített paradicsom
- 2 teáskanál Konyhasó
- 2 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 10 dkg Búza finom liszt
- 0.5 evõkanál Kristály cukor
- 1 darab kicsi Vöröshagyma
- 0.3 evõkanál aprított Zeller levél
Elkészítése:
Ez egy tipikus második fogás az elõbb részletezett marhahús leveshez, ezért a leves fõzését nem fejtem ki. Lehet a húst külön is fõzni, de így jobban hasznosul a lé.
A marhahús leves fõzési idejének kezdetétõl számított idõ figyelembe vételével írom mikor kell elkezdeni a részeket, hogy minden egyidõben készüljön el és ne kelljen mikrózni!
A krumplikat mossuk meg és hajában tegyük fel fõni, körülbelül 1,5 óra marhahús fõzés után.
2 óra elteltével a sûrített paradicsomokat 1:1.5 arányban higítsuk fel vízzel, adjunk hozzá egy nem nagy teáskanál sót, a megtisztított hagymát és a zellerleveleket. Lehet egész paradicsomos konzervbõl is készíteni, nyáron pedig friss paradicsomból. Utóbbi kettõt turmixolni kell amikor megfõtt.
kb. 20 perc fõzés után, amikor a hagyma közepe kibújuk, vegyük ki a paradicsomból és készítsünk hozzá világos rántást az olajból és a lisztbõl. (Aki szereti, a hagymát megeheti :) vagy ki lehet dobni.) Vigyázzunk hogy a szósz ne legyen csomós. Egy rottyanás után adjunk hozzá kevéske cukrot és kóstoljuk meg.
Korrigáljuk a sót és a cukrot ha szükséges. A paradicsom szósznál fontos a pontos ízhatás.
A megfõtt krumplikat hideg vízzel kissé hûtsük meg, majd húzzuk le a héját és tegyük egy tálba.
Tálaláskor tegyünk egy szelet marhahúst a tányérra egy felszeletelt krumplival és locsoljuk meg a paradicsom szósszal.
Nagyon finom, de idõigényes fogások.
A marhahús leves fõzési idejének kezdetétõl számított idõ figyelembe vételével írom mikor kell elkezdeni a részeket, hogy minden egyidõben készüljön el és ne kelljen mikrózni!
A krumplikat mossuk meg és hajában tegyük fel fõni, körülbelül 1,5 óra marhahús fõzés után.
2 óra elteltével a sûrített paradicsomokat 1:1.5 arányban higítsuk fel vízzel, adjunk hozzá egy nem nagy teáskanál sót, a megtisztított hagymát és a zellerleveleket. Lehet egész paradicsomos konzervbõl is készíteni, nyáron pedig friss paradicsomból. Utóbbi kettõt turmixolni kell amikor megfõtt.
kb. 20 perc fõzés után, amikor a hagyma közepe kibújuk, vegyük ki a paradicsomból és készítsünk hozzá világos rántást az olajból és a lisztbõl. (Aki szereti, a hagymát megeheti :) vagy ki lehet dobni.) Vigyázzunk hogy a szósz ne legyen csomós. Egy rottyanás után adjunk hozzá kevéske cukrot és kóstoljuk meg.
Korrigáljuk a sót és a cukrot ha szükséges. A paradicsom szósznál fontos a pontos ízhatás.
A megfõtt krumplikat hideg vízzel kissé hûtsük meg, majd húzzuk le a héját és tegyük egy tálba.
Tálaláskor tegyünk egy szelet marhahúst a tányérra egy felszeletelt krumplival és locsoljuk meg a paradicsom szósszal.
Nagyon finom, de idõigényes fogások.
Fõtt marhahús paradicsom szósszal és hajában fõtt burgonyával kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 468.95 kcal |
Fehérje | 21.14 g |
Zsír | 23.85 g |
Nátrium | 0.89 g |
Szénhidrát | 43.85 g |
Élelmi rost | 5.6 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 3751.45 kcal |
Fehérje | 169.04 g |
Zsír | 190.78 g |
Nátrium | 7.1 g |
Szénhidrát | 350.82 g |
Élelmi rost | 44.77 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:468.95kcal23.4%
Fehérje:21.14g42.3%
Szénhidrát:43.85g16.2%
Zsír:23.85g34.1%
Élelmi rost:5.6g22.4%
Nátrium:0.89g37.1%
Íz jellege:Sós
Címkék:Idõigényes
Elkészítés ideje: ~3 óra
További képek: