Egybesült póréhagymás fasírt, burgonyapüré, korianderes uborkasaláta recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-04-13 13:03:22
Egybesült póréhagymás fasírt, burgonyapüré, korianderes uborkasaláta
Hozzávalók 5 személyre:
- 40 dkg Darált sertéscomb
- 10 dkg Zsemlemorzsa, prézli
- 1 darab M-es méretû Tyúktojás
- 10 dkg Ivóvíz
- 0.7 teáskanál Konyhasó
- 1 kávéskanál Õrölt pirospaprika
- 0.5 evõkanál Disznó zsír
- 3 darab nagy szem Burgonya (krumpli)
- 2 teáskanál Alacsony zsírtartalmú margarin
- 10 dkg Tehéntej 2,8%-os
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 20 dkg Uborka
- 30 dkg Kefír
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 2 dkg Mustár
- 2 teáskanál Kristály cukor
- 0.5 evõkanál Ecet
- 0.5 kávéskanál Kapor
- 1 kávéskanál Koriander mag
- 2 gerezd Fokhagyma
- 10 dkg Póréhagyma
- 0.5 evõkanál Extra szûz olíva olaj
Elkészítése:
A fasírtot én egybesütve szeretem, mert a kis golyók sokkal több zsiradékot felszívnak. Az egybesütéssel egy könnyebb és mégis kevésbé száraz fasírtot kapunk.
Mivel mindig marad kenyér, nem szoktam kidobni, hanem megszárítom és ledarálom. Ezt szoktam a fasírtokhoz használni, mert kényelmesebb, mint vízzel kinyomkodni.
A póréhagymát és egy gerezd fokhagymát vágjunk apróra, adjuk a darálthúshoz. A húshoz adjuk még a zsemlemorzsát, a vizet, tojást, 3/4 teáskanál sót, pirospaprikát. Összedolgozzuk és zsírral kikent tepsiben 200 fokon 1,5 órát sütjük fedõvel.
Amikor megsült, azonnal öntsük le a kisült zsírját, nehogy visszaszívja.
Amíg sül, pucoljuk meg a krumplit és kis kockákra vágva tegyük fel enyhén sós vízben fõni. Amikor puha, öntsük le és krumplinyomóval nyomjuk szét nagyjából. adjunk hozzá margarint és egy kávéskanál sóval elkevert meleg tejet.
Az uborkákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, de ne túl vékonyra, mert kefíres öntetet kap és nem kell kicsavarni!
A kefírt egy másik tálban keverjük el egy kávéskanál sóval, a mustárral, kaporral, összezúzott korianderrel, egy gerezd felaprított fokhagymával, ecettel és két teáskanál cukorral. Adjunk hozzá még kevéske olíva olajat is hogy fényes legyen.
Öntsük az uborkára, majd hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek összeérjenek. Lehet ezzel kezdeni az egész fogást, annyi idõ alatt biztos jó lesz.
Nagyon finom.
Mivel mindig marad kenyér, nem szoktam kidobni, hanem megszárítom és ledarálom. Ezt szoktam a fasírtokhoz használni, mert kényelmesebb, mint vízzel kinyomkodni.
A póréhagymát és egy gerezd fokhagymát vágjunk apróra, adjuk a darálthúshoz. A húshoz adjuk még a zsemlemorzsát, a vizet, tojást, 3/4 teáskanál sót, pirospaprikát. Összedolgozzuk és zsírral kikent tepsiben 200 fokon 1,5 órát sütjük fedõvel.
Amikor megsült, azonnal öntsük le a kisült zsírját, nehogy visszaszívja.
Amíg sül, pucoljuk meg a krumplit és kis kockákra vágva tegyük fel enyhén sós vízben fõni. Amikor puha, öntsük le és krumplinyomóval nyomjuk szét nagyjából. adjunk hozzá margarint és egy kávéskanál sóval elkevert meleg tejet.
Az uborkákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, de ne túl vékonyra, mert kefíres öntetet kap és nem kell kicsavarni!
A kefírt egy másik tálban keverjük el egy kávéskanál sóval, a mustárral, kaporral, összezúzott korianderrel, egy gerezd felaprított fokhagymával, ecettel és két teáskanál cukorral. Adjunk hozzá még kevéske olíva olajat is hogy fényes legyen.
Öntsük az uborkára, majd hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek összeérjenek. Lehet ezzel kezdeni az egész fogást, annyi idõ alatt biztos jó lesz.
Nagyon finom.
Egybesült póréhagymás fasírt, burgonyapüré, korianderes uborkasaláta kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 468.64 kcal |
Fehérje | 26.41 g |
Szénhidrát | 48.05 g |
Zsír | 19.91 g |
Nátrium | 1.07 g |
Élelmi rost | 4.71 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 2343.15 kcal |
Fehérje | 132.05 g |
Szénhidrát | 240.22 g |
Zsír | 99.46 g |
Nátrium | 5.41 g |
Élelmi rost | 23.55 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:468.64kcal23.4%
Fehérje:26.41g52.8%
Szénhidrát:48.05g17.8%
Zsír:19.91g28.4%
Élelmi rost:4.71g18.8%
Nátrium:1.07g44.6%
Elkészítés ideje: ~2 óra
További képek: