Egybe sült fasírt recept
és a kalória tartalma
2010-10-14 08:20:05
Egybe sült fasírt
Hozzávalók 8 személyre:
- 50 dkg Darált Sertéshús
- 20 dkg Zsemlemorzsa, prézli
- 1 darab L-es méretû Tyúktojás
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 darab nagy Vöröshagyma
- 2 kávéskanál Õrölt pirospaprika
- 0.5 evõkanál Disznó zsír
- 15 dkg Ivóvíz
- 1 teáskanál Konyhasó
Elkészítése:
A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy nagyobb tálba tesszük, beletesszük még a sót, paprikát, darált húst, tojást, prézlit, fél evõkanál disznózsírt, majd ráöntjük a vizet, melyet a prézli fel kell szívjon.
Alaposan összegyúrjuk.
Sokkal praktikusabb prézlibõl készíteni, mint zsemle kinyomkodásával, mivel így egyenletesebb állagot lehet elérni. A disznózsírtól pedig tapadósabb lesz a massza, így könnyebb alakítani.
Egy fedeles tepsi alját kikenjük zsírral, majd a húsmasszát egyenletes ~10 cm széles és 7 cm magas rúddá alakítjuk, amelyet a fennmaradó zsírral körben megkenünk.
A sütõben 1 és 3/4 órát sütjük fedõvel 200 fokon, majd még 15 percet fedõ nélkül.
A fasírt elég sok zsírt fog kiengedni magából, ezért vagy az egészet kivesszük azonnal a tepsibõl, vagy pedig a fedõt visszahelyezve, leöntjük a zsiradékot róla.
A zsírt a tepsi aljából mindenképpen azonnal el kell távolítani, különben visszaszívja. De ezzel az egybe sütõs módszerrel alacsonyabb lesz a kalória tartalma, a zsír mennyiség csökkentése miatt.
Fel lehet turbózni, oly módon, hogy sütés elõtt kemény tojásokat teszünk a közepébe.
Fõzelékkel vagy hidegen kenyérrel is finom.
Alaposan összegyúrjuk.
Sokkal praktikusabb prézlibõl készíteni, mint zsemle kinyomkodásával, mivel így egyenletesebb állagot lehet elérni. A disznózsírtól pedig tapadósabb lesz a massza, így könnyebb alakítani.
Egy fedeles tepsi alját kikenjük zsírral, majd a húsmasszát egyenletes ~10 cm széles és 7 cm magas rúddá alakítjuk, amelyet a fennmaradó zsírral körben megkenünk.
A sütõben 1 és 3/4 órát sütjük fedõvel 200 fokon, majd még 15 percet fedõ nélkül.
A fasírt elég sok zsírt fog kiengedni magából, ezért vagy az egészet kivesszük azonnal a tepsibõl, vagy pedig a fedõt visszahelyezve, leöntjük a zsiradékot róla.
A zsírt a tepsi aljából mindenképpen azonnal el kell távolítani, különben visszaszívja. De ezzel az egybe sütõs módszerrel alacsonyabb lesz a kalória tartalma, a zsír mennyiség csökkentése miatt.
Fel lehet turbózni, oly módon, hogy sütés elõtt kemény tojásokat teszünk a közepébe.
Fõzelékkel vagy hidegen kenyérrel is finom.
Egybe sült fasírt kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 411.13 kcal |
Fehérje | 9.08 g |
Zsír | 36.7 g |
Nátrium | 0.43 g |
Szénhidrát | 12.47 g |
Élelmi rost | 1.16 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 3288.96 kcal |
Fehérje | 72.56 g |
Zsír | 293.49 g |
Nátrium | 3.44 g |
Szénhidrát | 99.8 g |
Élelmi rost | 9.23 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:411.13kcal20.6%
Fehérje:9.08g18.2%
Szénhidrát:12.47g4.6%
Zsír:36.7g52.4%
Élelmi rost:1.16g4.6%
Nátrium:0.43g17.9%
Elkészítés ideje: ~2.25 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!