Budapest ragu recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-04-08 09:38:55
Budapest ragu
Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg Sertés comb
- 50 dkg Csirke máj (vagy máj és szív)
- 25 dkg Zöldborsó (nyers vagy konzerv)
- 1 darab nagy Vöröshagyma
- 2 kávéskanál Õrölt pirospaprika
- 1 teáskanál Konyhasó
- 15 dkg Fényezetlen rizs
- 1 evõkanál Disznó zsír
Elkészítése:
A disznóhúst mossuk meg és vágjuk kockákra. A májakat alaposan mossuk meg (nehogy keserû epe maradjon rajta) és óvatosan szeleteljük fel. Ha szív is van a keverékben, akkor azok ereit vágjuk le és mossuk át õket, mert a vér benne maradhat. Egy hagymát vágjunk apróra és egy evõkanál zsíron pároljuk üvegesre.
Tegyük a hagymára a húst és a májat, sózzuk paprikázzuk. Esetleg lehet enyhén borsozni is aki szereti. Másfél órát fõzzük, amíg a hús és a szívek megpuhulnak. Kb. egy és negyed óra fõzés elteltével adjuk hozzá a borsót, nehogy szétfõjön.
Idõközben enyhén sós vízben fõzzük ki a rizst, öblítsük és csepegtessük le.
A csirkemájas ételek könnyûek.
Tegyük a hagymára a húst és a májat, sózzuk paprikázzuk. Esetleg lehet enyhén borsozni is aki szereti. Másfél órát fõzzük, amíg a hús és a szívek megpuhulnak. Kb. egy és negyed óra fõzés elteltével adjuk hozzá a borsót, nehogy szétfõjön.
Idõközben enyhén sós vízben fõzzük ki a rizst, öblítsük és csepegtessük le.
A csirkemájas ételek könnyûek.
Budapest ragu kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 435.15 kcal |
Fehérje | 36.04 g |
Szénhidrát | 29.73 g |
Zsír | 18.29 g |
Nátrium | 2.4 g |
Élelmi rost | 3.64 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 2610.9 kcal |
Fehérje | 216.21 g |
Szénhidrát | 178.41 g |
Zsír | 109.66 g |
Nátrium | 14.4 g |
Élelmi rost | 21.79 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:435.15kcal21.8%
Fehérje:36.04g72.1%
Szénhidrát:29.73g11%
Zsír:18.29g26.1%
Élelmi rost:3.64g14.6%
Nátrium:2.4g100%
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: