Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Budapest ragu

Budapest ragu recept ( képpel )

és a kalória tartalma


Budapest ragu

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg Sertés comb
  • 50 dkg Csirke máj (vagy máj és szív)
  • 25 dkg Zöldborsó (nyers vagy konzerv)
  • 1 darab nagy Vöröshagyma
  • 2 kávéskanál Õrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál Konyhasó
  • 15 dkg Fényezetlen rizs
  • 1 evõkanál Disznó zsír

Elkészítése:

A disznóhúst mossuk meg és vágjuk kockákra. A májakat alaposan mossuk meg (nehogy keserû epe maradjon rajta) és óvatosan szeleteljük fel. Ha szív is van a keverékben, akkor azok ereit vágjuk le és mossuk át õket, mert a vér benne maradhat. Egy hagymát vágjunk apróra és egy evõkanál zsíron pároljuk üvegesre.

Tegyük a hagymára a húst és a májat, sózzuk paprikázzuk. Esetleg lehet enyhén borsozni is aki szereti. Másfél órát fõzzük, amíg a hús és a szívek megpuhulnak. Kb. egy és negyed óra fõzés elteltével adjuk hozzá a borsót, nehogy szétfõjön.

Idõközben enyhén sós vízben fõzzük ki a rizst, öblítsük és csepegtessük le.

A csirkemájas ételek könnyûek.

Budapest ragu kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória435.15 kcal
Fehérje36.04 g
Szénhidrát29.73 g
Zsír18.29 g
Nátrium2.4 g
Élelmi rost3.64 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória2610.9 kcal
Fehérje216.21 g
Szénhidrát178.41 g
Zsír109.66 g
Nátrium14.4 g
Élelmi rost21.79 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:435.15kcal21.8%
Fehérje:36.04g72.1%
Szénhidrát:29.73g11%
Zsír:18.29g26.1%
Élelmi rost:3.64g14.6%
Nátrium:2.4g100%
Elkészítés ideje: ~1 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!