Almás pite recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-02-10 10:25:17
Almás pite
Hozzávalók 16 személyre:
- 50 dkg Búza finom liszt
- 7 dkg Kristály cukor
- 25 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
- 1 teáskanál Konyhasó
- 2 darab M-es méretû Tyúktojás
- 1 kis zacskó Vaníliás Cukor
- 100 dkg Alma
- 15 dkg Kristály cukor
- 1 kávéskanál Õrölt fahéj
- 5 dkg Zsemlemorzsa, prézli
- 2 púpozott teáskanál Étkezési keményítõ
- 1 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 1 zacskó Sütõpor
Elkészítése:
A lisztet, a 7 deka cukrot, vaníliás cukrot és a sütõport összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a két tojást és alaposan összegyúrjuk, majd betesszük 10 percre a hûtõbe pihenni a tésztát.
Gyújtsuk be a sütõt, hogy elõmelegedjen 190 fokra, közben pedig mossuk és hámozzuk meg az almákat, majd reszeljük le õket. A reszelt almához adjunk kb. 15 deka cukrot, a fahéjat, két teáskanál kukorica keményítõt és a zsemlemorzsát. Az alma levet fog ereszteni, ezért lehet, hogy kell még hozzá morzsa. A keményítõtõl pedig kicsit szilárdabb lesz a töltelék, nem fog annyira szétesni.
A tésztát vegyük ki a hûtõbõl és felezzük el. Nyújtsuk mindkét felet pont akkorára, mint a tepsink, majd meglisztezve tegyük félre.
Közben a tepsit béleljünk zsírpapírral, amelyet megkenünk egy kis olajjal. Fektessük bele óvatosan az egyik tésztalapot, majd egyenletesen borítsuk rá és egyengessük el az alma tölteléket. Borítsuk be a tészta másik felével és süssük 35-40 percig.
Amikor villával megszúrva már nem ragad, ki lehet venni, a pite megsült. Pár perc pihentetés után szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel vágjuk fel. Ha a tetejét nem cukrozva szereted, egy felvert tojással kell megkenni a sütõbe helyezés elõtt, akkor szép fényes lesz.
Gyújtsuk be a sütõt, hogy elõmelegedjen 190 fokra, közben pedig mossuk és hámozzuk meg az almákat, majd reszeljük le õket. A reszelt almához adjunk kb. 15 deka cukrot, a fahéjat, két teáskanál kukorica keményítõt és a zsemlemorzsát. Az alma levet fog ereszteni, ezért lehet, hogy kell még hozzá morzsa. A keményítõtõl pedig kicsit szilárdabb lesz a töltelék, nem fog annyira szétesni.
A tésztát vegyük ki a hûtõbõl és felezzük el. Nyújtsuk mindkét felet pont akkorára, mint a tepsink, majd meglisztezve tegyük félre.
Közben a tepsit béleljünk zsírpapírral, amelyet megkenünk egy kis olajjal. Fektessük bele óvatosan az egyik tésztalapot, majd egyenletesen borítsuk rá és egyengessük el az alma tölteléket. Borítsuk be a tészta másik felével és süssük 35-40 percig.
Amikor villával megszúrva már nem ragad, ki lehet venni, a pite megsült. Pár perc pihentetés után szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel vágjuk fel. Ha a tetejét nem cukrozva szereted, egy felvert tojással kell megkenni a sütõbe helyezés elõtt, akkor szép fényes lesz.
Almás pite kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 333.81 kcal |
Fehérje | 4.17 g |
Szénhidrát | 48.81 g |
Zsír | 14.26 g |
Nátrium | 0.35 g |
Élelmi rost | 3.02 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 5341.09 kcal |
Fehérje | 66.79 g |
Szénhidrát | 781.26 g |
Zsír | 228.03 g |
Nátrium | 5.66 g |
Élelmi rost | 48.23 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:333.81kcal16.7%
Fehérje:4.17g8.3%
Szénhidrát:48.81g18.1%
Zsír:14.26g20.4%
Élelmi rost:3.02g12.1%
Nátrium:0.35g14.6%
Íz jellege:Édes
Címkék:Könnyen elkészíthetõ
Mikor fogyasztható, milyen típusú étel:Édes sütemény
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: