Mángold
2010-08-28 17:52:56
A mángold is a répafélék családjába tartozó zöldségnövényünk, akárcsak a cékla, azonban gyökere helyett levelét és levélnyelét fogyasztjuk. A gyökerét állati takarmányként szokás hasznosítani. Leveleibõl a spenóthoz nagyon hasonló ízû fõzelék készíthetõ. Kiskertben is érdemes termeszteni, ugyanis nagyon nagy a hozama. Nálam egy évet át szokott telelni, és tavasszal amikor kihajt leszedem a friss leveleket. Ezek után már nem hasznosítható, mert felmagzik és rossz ízû.
100g Tápérték adatai:
Kalória:19kcal1%
Fehérje:1.8g3.6%
Szénhidrát:3.74g1.4%
Zsír:0.2g0.3%
Élelmi rost:1.6g6.4%
Nátrium:0.213g8.9%
Kategória:
Zöldség
Értékelés
Hozzászólások