Eper
2010-08-28 17:52:56
Az eper (Fragaria) a rózsafélék családjába tartozó növényünk. Gyümölcse nagyon jóízû, tulajdonképpen egy áltermés, mint például a csipkebogyó. Egyes embereknél és gyakran kisgyermekeknél allergiás reakciót válthat ki, ezért õk kerüljék a fogyasztását. Desszertként, süteményekben, levesnek, lekvárnak és még számos módon használhatjuk fel. Rengeteg fajtája létezik az egyszer- kétszer- folyton, termõ, bordó húsú, fehér húsú, kicsi, nagy erdei, stb.. Mind-mind más aromával rendelkezik és nap mint nap újabb és újabb nemesítések kerülnek forgalomba. A kiskertben termesztése nem igényel túl nagy munkát, és nagyon megéri néhány folyton termõ példányt is beszerezni belõle, mert ha elszaporodott, egész évben lehet a szemeket róla csipegetni. Nekem még szeptemberben is van eper a kertben!
100g Tápérték adatai:
Értékelés
Hozzászólások