Virslis leves recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2018-01-09 18:10:14
Virslis leves
Hozzávalók 10 személyre:
- 100 dkg Sárgarépa
- 60 dkg Burgonya (krumpli)
- 10 dkg
- 40 dkg Frankfurti virsli
- 30 dkg Tejföl 20%
- 1 darab nagy Vöröshagyma
- 3 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 3 kávéskanál Õrölt pirospaprika
- 5 teáskanál Konyhasó
- 4 evõkanál Étkezési keményítõ
Elkészítése:
Vöröshagymát apróra vágjuk olajon megpirítjuk rádobjuk a feldarabolt fehér répát sárgarépát burgonyát pirítjuk együtt még még 10 percig.
Mehet rá a só pirospaprika bors, felöntjük annyi vízzel hogy ellepje és ha felforrt utána fedő alatt puhára főzzük.
Ha puha az összes zöldség mehet bele a karikára vágott virsli és a keményítőt kikeverjük a tejföllel és egy pici vízzel majd beleöntjük.
Forraljuk néhány percig és kész is.
Mehet rá a só pirospaprika bors, felöntjük annyi vízzel hogy ellepje és ha felforrt utána fedő alatt puhára főzzük.
Ha puha az összes zöldség mehet bele a karikára vágott virsli és a keményítőt kikeverjük a tejföllel és egy pici vízzel majd beleöntjük.
Forraljuk néhány percig és kész is.
Virslis leves kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 330.81 kcal |
Fehérje | 8.11 g |
Szénhidrát | 27.24 g |
Zsír | 20.96 g |
Nátrium | 2.72 g |
Élelmi rost | 5.21 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 3308.07 kcal |
Fehérje | 81.02 g |
Szénhidrát | 272.5 g |
Zsír | 209.61 g |
Nátrium | 27.21 g |
Élelmi rost | 52.14 g |
Köszönjük a receptet Annamária felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:330.81kcal16.5%
Fehérje:8.11g16.2%
Szénhidrát:27.24g10.1%
Zsír:20.96g29.9%
Élelmi rost:5.21g20.8%
Nátrium:2.72g113.3%
Íz jellege:Sós
Elkészítés ideje: ~2 óra
További képek: