Zöldség brassói rizslepénnyel recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-04-04 13:13:36
Zöldség brassói rizslepénnyel
Hozzávalók 3 személyre:
- 1 darab Cukkini
- 1 darab nagy szem Burgonya (krumpli)
- 1 darab kicsi Vöröshagyma
- 3 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 1 kávéskanál Õrölt pirospaprika
- 0.7 teáskanál Konyhasó
- 5 dkg Rizs liszt
- 0.5 kávéskanál Konyhasó
- 3 tekerésnyi õrölt Fekete bors
Elkészítése:
A gyenge cukkinit és a krumplit pucoljuk meg és vágjuk vékony csíkokra. Egy kisebb hagymát pucoljunk meg és vágjunk apróra. Egy teflonos tepsibe dobjuk be õket, 3/4 teáskanál sóval, 3 evõkanál olajjal és egy kávéskanál pirospaprikával kézzel finoman forgassuk az egészet össze.
A tetejére tekerjünk kevéske borsot és 200 fokos elõmelegített sütõben süssük 20 percig legalul, fedõ nélkül.
Eközben a rizslisztet pici sóval és néhány evõkanál vízzel keverjük gyurma keménységû masszává, majd egy zsírpapírral letakart sütõlapra borítsuk ki és nyújtsuk 2-3 mm vastagra. Tegyük a sûtõ legfelsõ részére. Kb 10 perc után meg lehet forgatni.
A teljes fogás elkészítési ideje mindössze 30-35 perc és nagyon finom.
A tetejére tekerjünk kevéske borsot és 200 fokos elõmelegített sütõben süssük 20 percig legalul, fedõ nélkül.
Eközben a rizslisztet pici sóval és néhány evõkanál vízzel keverjük gyurma keménységû masszává, majd egy zsírpapírral letakart sütõlapra borítsuk ki és nyújtsuk 2-3 mm vastagra. Tegyük a sûtõ legfelsõ részére. Kb 10 perc után meg lehet forgatni.
A teljes fogás elkészítési ideje mindössze 30-35 perc és nagyon finom.
Zöldség brassói rizslepénnyel kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 238.49 kcal |
Fehérje | 4 g |
Szénhidrát | 33.35 g |
Zsír | 9.88 g |
Nátrium | 0.97 g |
Élelmi rost | 4.43 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 715.47 kcal |
Fehérje | 12.02 g |
Szénhidrát | 100.06 g |
Zsír | 29.63 g |
Nátrium | 2.91 g |
Élelmi rost | 13.28 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:238.49kcal11.9%
Fehérje:4g8%
Szénhidrát:33.35g12.4%
Zsír:9.88g14.1%
Élelmi rost:4.43g17.7%
Nátrium:0.97g40.4%
Íz jellege:Sós
Elkészítés ideje: ~0.5 óra
További képek: