Sült disznócomb josta szósszal és fõtt burgonyával recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2013-07-17 08:22:23
Sült disznócomb josta szósszal és fõtt burgonyával
Hozzávalók 6 személyre:
- 100 dkg Sertés comb
- 50 dkg Egres vagy josta
- 1 teáskanál Konyhasó
- 1 kávéskanál Fokhagyma por
- 1 10g Worchhester szósz
- 2 dkg Ecetes reszelt asztali torma
- 2 evõkanál Extra szûz olíva olaj
- 5 evõkanál Kristály cukor
- 1 kis zacskó Vaníliás Cukor
- 2 evõkanál Étkezési keményítõ
- 10 dkg Tehéntej 2,8%-os
- 4 darab nagy szem Burgonya (krumpli)
Elkészítése:
A josta egy épp most érõ egreshez hasonló savanyú gyümölcs, amelyet az egres és a feketeribizli keresztezésével hoztak létre. Nekünk van a kertben ezért ebbõl készítettem a szószt, de mivel ezt nem igen lehet vásárolni, egresbõl is ugyanúgy elkészíthetõ.
Lehet zöld egres, de a pirosból mutatósabb.
A combot tisztítsuk meg és vágjuk kb 4 részre, hogy ne legyen olyan vaskos. Egy evõkanál olajat tegyünk egy tepsibe, majd tegyük rá a húsokat és sózzuk, fokhagymázzuk, kenjük meg a tormakrémmel, majd locsoljuk meg a worchester szósszal. Fedjük le teljesen alufóliával és 2 óra alatt 200 fokon süssük omlósra.
Közben kockázzuk fel a krumplit, és simán fõzzük ki.
A szószhoz a jostát tisztítsuk meg, és tegyük fel egy 1/2 liter vízzel fõni. Csipet sót adhatunk hozzá, valamint a vaníliás cukrot és a kristálycukrot vagy édesítõszert ízlés szerint.
A szár és virágmaradványvégek 10 perc alatt lefõnek, azokat halásszuk le a víz felszínérõl, majd a keményítõt csomómentesen keverjük el egy deci tejjel és sûrítsük be vele. Fõzzük még egy percig és kész is van. Nagyon finom édes-savanykás.
Amikor a hús megpuhult, a levével locsolgassuk meg és hagyjuk negyed órát pihenni, majd szeletelhetjük és tálalhatjuk. Nagyon finom.
Lehet zöld egres, de a pirosból mutatósabb.
A combot tisztítsuk meg és vágjuk kb 4 részre, hogy ne legyen olyan vaskos. Egy evõkanál olajat tegyünk egy tepsibe, majd tegyük rá a húsokat és sózzuk, fokhagymázzuk, kenjük meg a tormakrémmel, majd locsoljuk meg a worchester szósszal. Fedjük le teljesen alufóliával és 2 óra alatt 200 fokon süssük omlósra.
Közben kockázzuk fel a krumplit, és simán fõzzük ki.
A szószhoz a jostát tisztítsuk meg, és tegyük fel egy 1/2 liter vízzel fõni. Csipet sót adhatunk hozzá, valamint a vaníliás cukrot és a kristálycukrot vagy édesítõszert ízlés szerint.
A szár és virágmaradványvégek 10 perc alatt lefõnek, azokat halásszuk le a víz felszínérõl, majd a keményítõt csomómentesen keverjük el egy deci tejjel és sûrítsük be vele. Fõzzük még egy percig és kész is van. Nagyon finom édes-savanykás.
Amikor a hús megpuhult, a levével locsolgassuk meg és hagyjuk negyed órát pihenni, majd szeletelhetjük és tálalhatjuk. Nagyon finom.
Sült disznócomb josta szósszal és fõtt burgonyával kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 601.14 kcal |
Fehérje | 39.5 g |
Szénhidrát | 69.2 g |
Zsír | 18.36 g |
Nátrium | 0.74 g |
Élelmi rost | 6.72 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 3606.87 kcal |
Fehérje | 236.98 g |
Szénhidrát | 415.14 g |
Zsír | 110.24 g |
Nátrium | 4.41 g |
Élelmi rost | 40.23 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:601.14kcal30.1%
Fehérje:39.5g79%
Szénhidrát:69.2g25.6%
Zsír:18.36g26.2%
Élelmi rost:6.72g26.9%
Nátrium:0.74g30.8%
Címkék:Könnyen elkészíthetõ
Elkészítés ideje: ~2.25 óra
További képek: