Lasagne recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2010-09-27 17:13:19
Lasagne
Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg Marhahús
- 2 hosszú doboz Sûrített paradicsom
- 1 darab Paradicsom
- 40 dkg Tehéntej 2,8%-os
- 1 kávéskanál Fekete bors
- 1 darab nagy Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 kávéskanál Szerecsendió
- 2 púpozott teáskanál Étkezési keményítõ
- 10 dkg Szárított oregánó (szurokfû)
- 1 kávéskanál Szárított oregánó (szurokfû)
- 1 evõkanál aprított Friss bazsalikom levél
- 4 evõkanál Extra szûz olíva olaj
- 5 teáskanál Konyhasó
- 50 dkg Durum száraztészta
- 20 dkg Ivóvíz
- 20 dkg Trappista Sajt
Elkészítése:
A Lasagne-et én penne tésztából szoktam készíteni, hogy szottyosabb legyen. (A férjem így jobban szereti.)
Ha a lapos Lasagne tésztát használod, ne fõzd elõ!
Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd egy nagyobb lábosban 2 evõkanál olíva olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a fél kiló darált húst és 2 teáskanál sóval megsózzuk (ha tapad a só, csak 1 teáskanálnyi legyen).
Kavargassuk amíg a színe megváltozik (kicsit megpirul).
Amikor a hús színe kifehéredett beletesszük a paradicsompürét, a vizet, a felaprított fûszereket, és a felaprított paradicsomot.
Körülbelül 40 perc múlva beleteszünk 3 dl tejet és a maradék 1 dl tejben elkeverjük a keményítõt csomómentesen. Ha újra forr, belekeverjük gyorsan a keményítõs tejet és kavarjuk, kavarjuk. A Keverék be fog sûrûsödni, ez után nem kell már sokáig fõzni, el lehet zárni a gázt.
Közben felteszünk fõni kb 3 liter vizet amibe 3 kanál sót teszünk. Amikor felforrt a víz beletesszük a tésztát, egy percig forraljuk, majd 4-5 percig állni hagyjuk.
Ne puhuljon meg, mert az egész szaftot fel kell szívnia!
4-5 perc után leszûrjük. Lereszeljük a sajtot. Begyújtjuk a sütõt.
Egy tepsi aljába 2 evõkanál olajat csurgatunk, beleborítjuk a félig fõtt tésztát, majd rá a húsos szószt és jól elkeverjük, hogy a tészta lyukakba befollyon egyenletesen a szaft. Egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben és megszórjuk a reszelt sajttal.
30-40 perc alatt fedõ nélkül összesütjük.
Nagyon finom, Garfield kedvenc étele.
Jó étvágyat!
Ha a lapos Lasagne tésztát használod, ne fõzd elõ!
Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd egy nagyobb lábosban 2 evõkanál olíva olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a fél kiló darált húst és 2 teáskanál sóval megsózzuk (ha tapad a só, csak 1 teáskanálnyi legyen).
Kavargassuk amíg a színe megváltozik (kicsit megpirul).
Amikor a hús színe kifehéredett beletesszük a paradicsompürét, a vizet, a felaprított fûszereket, és a felaprított paradicsomot.
Körülbelül 40 perc múlva beleteszünk 3 dl tejet és a maradék 1 dl tejben elkeverjük a keményítõt csomómentesen. Ha újra forr, belekeverjük gyorsan a keményítõs tejet és kavarjuk, kavarjuk. A Keverék be fog sûrûsödni, ez után nem kell már sokáig fõzni, el lehet zárni a gázt.
Közben felteszünk fõni kb 3 liter vizet amibe 3 kanál sót teszünk. Amikor felforrt a víz beletesszük a tésztát, egy percig forraljuk, majd 4-5 percig állni hagyjuk.
Ne puhuljon meg, mert az egész szaftot fel kell szívnia!
4-5 perc után leszûrjük. Lereszeljük a sajtot. Begyújtjuk a sütõt.
Egy tepsi aljába 2 evõkanál olajat csurgatunk, beleborítjuk a félig fõtt tésztát, majd rá a húsos szószt és jól elkeverjük, hogy a tészta lyukakba befollyon egyenletesen a szaft. Egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben és megszórjuk a reszelt sajttal.
30-40 perc alatt fedõ nélkül összesütjük.
Nagyon finom, Garfield kedvenc étele.
Jó étvágyat!
Lasagne kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 869.32 kcal |
Fehérje | 38.66 g |
Zsír | 39.83 g |
Nátrium | 2.99 g |
Szénhidrát | 93.71 g |
Élelmi rost | 9.81 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 5215.91 kcal |
Fehérje | 231.96 g |
Zsír | 238.96 g |
Nátrium | 17.9 g |
Szénhidrát | 562.27 g |
Élelmi rost | 58.94 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:869.32kcal43.5%
Fehérje:38.66g77.3%
Szénhidrát:93.71g34.7%
Zsír:39.83g56.9%
Élelmi rost:9.81g39.2%
Nátrium:2.99g124.6%
Íz jellege:Sós
Címkék:Olaszos
Elkészítés ideje: ~2 óra
További képek: