Tejszínes gombapaprikás füstölt szalonnával megbolondítva recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2013-05-24 13:00:48
Tejszínes gombapaprikás füstölt szalonnával megbolondítva
Hozzávalók 6 személyre:
- 25 dkg Barna csiperke
- 25 dkg Fehér csiperke
- 1 darab nagy Vöröshagyma
- 1 kávéskanál Õrölt pirospaprika
- 1 teáskanál Konyhasó
- 5 dkg Angol vagy füstölt szalonna
- 25 dkg Fõzõ tejszín
- 2 csapott teáskanál Étkezési keményítõ
- 35 dkg Tojásos tészta (általános)
- 1 evõkanál Disznó zsír
Elkészítése:
Ez egy sima gombapaprikás, csak az ízesítése más kicsit a megszokottól. Lehet kizárólag fehér csiperkébõl vagy tetszõlegesen bármilyen más gombából is készíteni (mi például szeretjük a laskát is).
A szalonnát vágjuk kis csíkokra és egy evõkanál zsíron süssük átlátszóvá a zsíros részeit. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra és dobjuk a kisült zsírra, majd pároljuk üvegesre.
A gombát vágjuk szeletekre, majd mossuk meg. Tegyük a hagymára, majd adjunk hozzá egy teáskanál sót és egy púpozott kávéskanál pirospaprikát. Fedjük le és végig fedõ alatt fõzzük. A gomba nagyon sok levet ereszt, de ha ez mégis kevés lenne, pici csészénként önthetünk alá.
45-50 perc múlva öntsük bele sûrûn kevergetve a tejszínt (azért kell keverni, nehogy csomósodjon), majd két teáskanálnyi keményítõt kevés vízzel simára keverve adagoljuk hozzá, szintén sûrû keverésekkel.
Még egyet rottyanjon és kész is van. A tejszínt nem túl szerencsés túl sokáig fõzni, mert attól is be tud csomósodni.
A tésztát a gomba fõzési ideje alatt fõzzük ki, így egy óra alatt kész van, a füstölttel pedig isteni íze van.
A szalonnát vágjuk kis csíkokra és egy evõkanál zsíron süssük átlátszóvá a zsíros részeit. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra és dobjuk a kisült zsírra, majd pároljuk üvegesre.
A gombát vágjuk szeletekre, majd mossuk meg. Tegyük a hagymára, majd adjunk hozzá egy teáskanál sót és egy púpozott kávéskanál pirospaprikát. Fedjük le és végig fedõ alatt fõzzük. A gomba nagyon sok levet ereszt, de ha ez mégis kevés lenne, pici csészénként önthetünk alá.
45-50 perc múlva öntsük bele sûrûn kevergetve a tejszínt (azért kell keverni, nehogy csomósodjon), majd két teáskanálnyi keményítõt kevés vízzel simára keverve adagoljuk hozzá, szintén sûrû keverésekkel.
Még egyet rottyanjon és kész is van. A tejszínt nem túl szerencsés túl sokáig fõzni, mert attól is be tud csomósodni.
A tésztát a gomba fõzési ideje alatt fõzzük ki, így egy óra alatt kész van, a füstölttel pedig isteni íze van.
Tejszínes gombapaprikás füstölt szalonnával megbolondítva kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 447.17 kcal |
Fehérje | 13.65 g |
Szénhidrát | 49.42 g |
Zsír | 21.81 g |
Nátrium | 0.53 g |
Élelmi rost | 3.34 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 2682.9 kcal |
Fehérje | 81.83 g |
Szénhidrát | 296.56 g |
Zsír | 130.84 g |
Nátrium | 3.19 g |
Élelmi rost | 19.99 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:447.17kcal22.4%
Fehérje:13.65g27.3%
Szénhidrát:49.42g18.3%
Zsír:21.81g31.2%
Élelmi rost:3.34g13.4%
Nátrium:0.53g22.1%
Íz jellege:Krémes
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: