Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Svéd rakott palacsinta

Svéd rakott palacsinta recept

és a kalória tartalma


Svéd rakott palacsinta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 20 dkg Búza finom liszt
  • 10 dkg Tejszín 20%
  • 3 dl Tehéntej 2,8%-os
  • 2 darab L-es méretû Tyúktojás
  • 1 kávéskanál Konyhasó
  • 1 dl Finomított napraforgó étolaj
  • 0.5 l Ivóvíz
  • 20 dkg Lekvár, dzsem
  • 10 dkg szörp
  • 10 dkg Tejszínhab
  • 5 dkg Natúr vaj
  • 1 kis zacskó Vaníliás Cukor

Elkészítése:

A palacsinta tésztát a lisztbõl, 1 dl tejszínbõl, olvasztott vajból, tojásokból, tejbõl, sóból, vaníliás cukorból és ~ fél liter vízbõl készítve csomómentesen elkeverjük.

Ha csomós maradna, egy tál fölé nagy szûrõt helyezünk, majd beleöntjük a tésztát és a csomókat átpaszírozzuk a szûrõn, hogy szétnyomódjanak.

A sûrûsége akkor jó, ha a merõkanállal meregetve és csorgatva úgy folyik mint sûrû tejszín, így a víz mennyiséget apránként kell adagolni, nehogy túlhíguljon.

Forró serpenyõben az olajon kisütjük. (Én egyszerre kettõben szoktam a palacsintát sütni, úgy gyorsabban megvan.)

A kész palacsinták közét megkenjük lekvárral, torta forma szeletekre vágjuk és tálaláskor tejszínhabot teszünk a tetejére, majd meglocsoljuk szörppel vagy valamilyen sziruppal.

A lekvár és a szörp lehetõleg valamilyen erdei gyümölcsbõl vagy eperbõl, málnából készült legyen.

Svéd rakott palacsinta kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória571.28 kcal
Fehérje8.26 g
Szénhidrát65.05 g
Zsír30.97 g
Nátrium0.23 g
Élelmi rost1.74 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória3427.62 kcal
Fehérje49.53 g
Szénhidrát390.31 g
Zsír185.86 g
Nátrium1.47 g
Élelmi rost10.46 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:571.28kcal28.6%
Fehérje:8.26g16.5%
Szénhidrát:65.05g24.1%
Zsír:30.97g44.2%
Élelmi rost:1.74g7%
Nátrium:0.23g9.6%
Elkészítés ideje: ~1 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!