Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Stefánia szelet

Stefánia szelet recept ( képpel )

és a kalória tartalma



Stefánia szelet

Hozzávalók 16 személyre:

  • 100 dkg Sertés csontos karaj
  • 20 dkg Gyulai szárazkolbász
  • 0.5 dl Finomított napraforgó étolaj
  • 2 teáskanál Konyhasó
  • 6 gerezd Fokhagyma
  • 0.5 dkg Zsálya
  • 0.5 kávéskanál Fehér bors
  • 0.5 kávéskanál Szárított rozmaring

Elkészítése:

Kolbásszal töltött egybesült sertéskaraj.

A sertéskarajt megmossuk és egy hegyes hosszú késsel felszúrjuk. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, betesszük egy edénykébe, hozzáadjuk a sót, zsályát, rozmaringot és meglocsoljuk az olajjal.

Összekeverjük a pácot és alaposan bekenjük vele a húst. Célszerû egy éjszakán át a hûtõben állni hagyni, hogy a húst jól átjárják a fûszerek.

Egy sütõzacskóban vagy fóliával lefedve a sütõben 190 fokon 3-3,5 órát sütjük.

Amikor meghûlt, leválasztjuk a csontról egy éles késsel és vékonyan felszeleteljük. Hidegen kenyérrel is fogyasztható, vagy fõzelékkel, esetleg tört krumplival és torma mártással érdemes megkóstolni.

Stefánia szelet kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória409.8 kcal
Fehérje9.44 g
Zsír40.83 g
Nátrium0.62 g
Szénhidrát0.71 g
Élelmi rost0.17 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória6556.76 kcal
Fehérje151.14 g
Zsír653.32 g
Nátrium9.83 g
Szénhidrát11.45 g
Élelmi rost2.74 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:409.8kcal20.5%
Fehérje:9.44g18.9%
Szénhidrát:0.71g0.3%
Zsír:40.83g58.3%
Élelmi rost:0.17g0.7%
Nátrium:0.62g25.8%
Elkészítés ideje: ~4 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Stefánia szelet
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!