Rakott vajbab recept
és a kalória tartalma
2012-01-30 17:17:13
Rakott vajbab
Hozzávalók 3 személyre:
- 50 dkg Zöldbab
- 10 dkg Frankfurti virsli
- 1 darab M-es méretû Tyúktojás
- 1 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 1 dl Tejföl 12%
- 10 dkg
- 2 dkg Trapista sajt
- 0.1 dkg Bors
- 5 dkg Petrezselyem levél
Elkészítése:
Egy tûzálló tálat olajjal kikenünk. A virslit karikára vágjuk, és felhevített olajban megfuttatjuk.
Hozzátesszük a már elõzõleg kisebb darabokra vágott és megfõzött babot, megsózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Felhalmozzuk a tûzálló tálban. A tojást külön edényben elkeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a babra.
Tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és középmeleg sütõben szép pirosra sütjük.
Hozzátesszük a már elõzõleg kisebb darabokra vágott és megfõzött babot, megsózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Felhalmozzuk a tûzálló tálban. A tojást külön edényben elkeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a babra.
Tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és középmeleg sütõben szép pirosra sütjük.
Rakott vajbab kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 308.95 kcal |
Fehérje | 13.75 g |
Szénhidrát | 15.13 g |
Zsír | 20.63 g |
Nátrium | 0.55 g |
Élelmi rost | 5.27 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 926.87 kcal |
Fehérje | 41.29 g |
Szénhidrát | 45.43 g |
Zsír | 61.87 g |
Nátrium | 1.65 g |
Élelmi rost | 15.8 g |
Köszönjük a receptet Vendég felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:308.95kcal15.4%
Fehérje:13.75g27.5%
Szénhidrát:15.13g5.6%
Zsír:20.63g29.5%
Élelmi rost:5.27g21.1%
Nátrium:0.55g22.9%
Íz jellege:Savanyú
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!