Pizza tenger gyümölcseivel recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2011-01-13 12:15:21
        
        
        
        Pizza tenger gyümölcseivel
Hozzávalók 6 személyre:
- 30 dkg Búza finom liszt
 - 1 darab M-es méretû Tyúktojás
 - 1 tasak Élesztõ
 - 1 kis doboz Sûrített paradicsom
 - 1 kávéskanál Konyhasó
 - 1 dl Finomított napraforgó étolaj
 - 10 dkg Tehéntej 2,8%-os
 - 20 dkg Trappista Sajt
 - 1 evõkanál Kristály cukor
 - 0.2 kávéskanál Köménymag
 - 1 kávéskanál Szárított oregánó (szurokfû)
 - 0.5 kávéskanál Szárított kakukkfû
 - 2 darab Babér levél
 - 15 dkg Tenger gyümölcsei surimivel
 - 1 darab kicsi Vöröshagyma
 
Elkészítése:
A lisztet a sóval keverjük el, meglangyosított tejben futtassuk fel az élesztõt egy kis cukor hozzáadásával, majd töltsük a lisztre és adjuk hozzá a tojást és az olajat is.
Dagasszuk össze, majd lefedve meleg helyen kelesszük duplájára.
Kevés olajon apróra vágott vöröshagymát pároljunk üvegesre, majd a paradicsomkonzervbõl egyszeres víz hozzáadásával fûzzünk szószt. A paradicsomos szószba kell a kömény, a babér, kakukkfû, oregánó. (A fûszerezés ettõl esetleg eltérhet kicsit, oregánó helyett a majoranna is megteszi, de az nem olyan jó, esetleg rozmaring is mehet bele.)
A sütõt elõ lehet közben melegíteni.
Tegyünk sütõpapírt egy tepsibe, majd a megkelt tésztát húzkodjuk a tepsi méretére, lehetõleg minél vékonyabb legyen a tészta.
A tésztát kenjük meg a paradicsomos szósszal, majd a kiolvasztott tenger gyümölcseit oszlassuk el és szórjuk meg reszelt sajttal.
Kb. 20 perc alatt készre sül ha vékony a tészta 200 fokos sütõben.
Dagasszuk össze, majd lefedve meleg helyen kelesszük duplájára.
Kevés olajon apróra vágott vöröshagymát pároljunk üvegesre, majd a paradicsomkonzervbõl egyszeres víz hozzáadásával fûzzünk szószt. A paradicsomos szószba kell a kömény, a babér, kakukkfû, oregánó. (A fûszerezés ettõl esetleg eltérhet kicsit, oregánó helyett a majoranna is megteszi, de az nem olyan jó, esetleg rozmaring is mehet bele.)
A sütõt elõ lehet közben melegíteni.
Tegyünk sütõpapírt egy tepsibe, majd a megkelt tésztát húzkodjuk a tepsi méretére, lehetõleg minél vékonyabb legyen a tészta.
A tésztát kenjük meg a paradicsomos szósszal, majd a kiolvasztott tenger gyümölcseit oszlassuk el és szórjuk meg reszelt sajttal.
Kb. 20 perc alatt készre sül ha vékony a tészta 200 fokos sütõben.
Pizza tenger gyümölcseivel kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
| Kalória | 485.17 kcal | 
| Fehérje | 17.97 g | 
| Szénhidrát | 47.63 g | 
| Zsír | 24.96 g | 
| Nátrium | 0.5 g | 
| Élelmi rost | 3.04 g | 
Tápanyag a teljes mennyiségben:
| Kalória | 2910.98 kcal | 
| Fehérje | 107.83 g | 
| Szénhidrát | 285.77 g | 
| Zsír | 149.77 g | 
| Nátrium | 2.96 g | 
| Élelmi rost | 18.23 g | 
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
    Kalória:485.17kcal24.3%
Fehérje:17.97g35.9%
Szénhidrát:47.63g17.6%
Zsír:24.96g35.7%
Élelmi rost:3.04g12.2%
Nátrium:0.5g20.8%
Címkék:Pizza
    Elkészítés ideje: ~1 óra
    
 

                                
További képek: