Padlizsánkenyér kapros uborkasalátával recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2011-08-31 15:23:25
Padlizsánkenyér kapros uborkasalátával
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 darab Padlizsán
- 5 dkg Zsemlemorzsa, prézli
- 2 darab M-es méretû Tyúktojás
- 3 evõkanál Búza finom liszt
- 0.5 kávéskanál Köménymag
- 0.5 kávéskanál Curry por
- 1 kávéskanál Fokhagyma por
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 2 darab Kígyó uborka
- 30 dkg Natúr joghurt teljes tejbõl
- 1 kávéskanál Kapor
- 2 dkg Mustár
- 0.5 evõkanál Ecet
- 1 evõkanál Kristály cukor
- 1 teáskanál Konyhasó
- 0.5 kávéskanál Fokhagyma por
- 3 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 10 dkg Trappista Sajt
Elkészítése:
A padlizsánkenyér elkészítése:
A padlizsánokat meghámozzuk, hosszában szeletekre vágjuk, majd robotgéppel (a szeletelõvel) felaprítjuk. Hozzáadjuk a két tojást, ~2 evõkanál morzsát, sót, curry-t, fokhagyma port, õrölt köménymagot, egy evõkanál olajat és a lisztet.
Alaposan összekeverjük, majd egy kiolajozott zsemlemorzsával megszórt kisebb tepsibe töltjük, elegyengetjük és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
~40 perc alatt 200 fokon pirosra sütjük. Olyan állaga lesz, mint az egybesült fasírtnak.
A fokhagymás-kapros joghurtos uborkasaláta elkészítése:
Hámozzuk meg az uborkákat és szeletejõn gyaluljuk le, majd készítsük el rá az öntetet. Az öntetbe kell egy teáskanál mustár, egy teáskanál só, egy evõkanál cukor, fél evõkanál ecet egy kávéskanál fokhagymapor és szárított kapor, valamint egy evõkanál olaj. Az összetevõket összekeverjük, és ráöntjük az uborkára.
A padlizsánkenyeret metélõfokhagymával vagy kaporral díszítve tálaljuk az uborkasalátával.
Még a gyerekek is megeszik ha nem curry-zzük túl. (Kislányomat, aki nem akar zöldséget enni csak húst, nem tudtam meggyõzni, hogy nincs hús az ételben és megette :) )
A padlizsánokat meghámozzuk, hosszában szeletekre vágjuk, majd robotgéppel (a szeletelõvel) felaprítjuk. Hozzáadjuk a két tojást, ~2 evõkanál morzsát, sót, curry-t, fokhagyma port, õrölt köménymagot, egy evõkanál olajat és a lisztet.
Alaposan összekeverjük, majd egy kiolajozott zsemlemorzsával megszórt kisebb tepsibe töltjük, elegyengetjük és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
~40 perc alatt 200 fokon pirosra sütjük. Olyan állaga lesz, mint az egybesült fasírtnak.
A fokhagymás-kapros joghurtos uborkasaláta elkészítése:
Hámozzuk meg az uborkákat és szeletejõn gyaluljuk le, majd készítsük el rá az öntetet. Az öntetbe kell egy teáskanál mustár, egy teáskanál só, egy evõkanál cukor, fél evõkanál ecet egy kávéskanál fokhagymapor és szárított kapor, valamint egy evõkanál olaj. Az összetevõket összekeverjük, és ráöntjük az uborkára.
A padlizsánkenyeret metélõfokhagymával vagy kaporral díszítve tálaljuk az uborkasalátával.
Még a gyerekek is megeszik ha nem curry-zzük túl. (Kislányomat, aki nem akar zöldséget enni csak húst, nem tudtam meggyõzni, hogy nincs hús az ételben és megette :) )
Padlizsánkenyér kapros uborkasalátával kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 364.26 kcal |
Fehérje | 15.82 g |
Szénhidrát | 34.4 g |
Zsír | 19.2 g |
Nátrium | 1.34 g |
Élelmi rost | 4.21 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 1456.98 kcal |
Fehérje | 63.24 g |
Szénhidrát | 137.55 g |
Zsír | 76.74 g |
Nátrium | 5.36 g |
Élelmi rost | 16.86 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:364.26kcal18.2%
Fehérje:15.82g31.6%
Szénhidrát:34.4g12.7%
Zsír:19.2g27.4%
Élelmi rost:4.21g16.8%
Nátrium:1.34g55.8%
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: