Majonézes brokkoli saláta recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2013-04-22 10:02:31
Majonézes brokkoli saláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg Brokkoli
- 10 dkg Cukkini
- 2 darab Csemege uborka
- 2 darab M-es méretû Tyúktojás
- 2 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 5 dkg Mustár
- 0.7 teáskanál Konyhasó
- 1 evõkanál Kristály cukor
- 30 dkg Natúr joghurt teljes tejbõl
- 1 szál Sárgarépa
- 2 dkg Póréhagyma
- 0.3 kávéskanál Kapor
Elkészítése:
A brokkolit szedjük rózsáira és fõzzük elõ kb. 7 perc alatt. A cukkinit tisztítsuk meg, daraboljuk apróra és amikor a brokkoli 2-3 perce fõ, dobjuk azt is a fõzõvízbe. Tegyünk fel két tojást fõn és 10 perc alatt fõzzük keményre.
Egy répát tisztítsunk meg és reszeljük le, két csemegeuborkát daraboljunk apróra, egy szál újhagymát vagy egy kevéske póréhagymát vágjunk karikákra és dobjuk egy tálba. Szûrjük le a brokkolit és a cukkinit és adjuk a zöldségekhez.
A majonézes öntet elkészítése: vegyük ki a tojássárgákat a megfõtt tojásokból és tegyük egy tálba, a fehérjét daraboljuk apróra és adjuk a salátához.
Egy villával törjük szét a sárgákat, adjunk hozzá egy púpozott evõkanál mustárt, két evõkanál olajat, csipet cukrot, egy csapott teáskanál sót, késhegynyi szárított kaprot és alaposan dolgozzuk össze, míg krémes nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a joghurtot és keverjük össze az öntetet a zöldségekkel.
Tegyük a hûtõbe és 2 óra múlva fogyasztható. Nagyon finom, könnyû mégis telt ízû salátát kapunk ilyen módon.
Egy répát tisztítsunk meg és reszeljük le, két csemegeuborkát daraboljunk apróra, egy szál újhagymát vagy egy kevéske póréhagymát vágjunk karikákra és dobjuk egy tálba. Szûrjük le a brokkolit és a cukkinit és adjuk a zöldségekhez.
A majonézes öntet elkészítése: vegyük ki a tojássárgákat a megfõtt tojásokból és tegyük egy tálba, a fehérjét daraboljuk apróra és adjuk a salátához.
Egy villával törjük szét a sárgákat, adjunk hozzá egy púpozott evõkanál mustárt, két evõkanál olajat, csipet cukrot, egy csapott teáskanál sót, késhegynyi szárított kaprot és alaposan dolgozzuk össze, míg krémes nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a joghurtot és keverjük össze az öntetet a zöldségekkel.
Tegyük a hûtõbe és 2 óra múlva fogyasztható. Nagyon finom, könnyû mégis telt ízû salátát kapunk ilyen módon.
Majonézes brokkoli saláta kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 214.11 kcal |
Fehérje | 9.89 g |
Szénhidrát | 21.49 g |
Zsír | 10.58 g |
Nátrium | 0.8 g |
Élelmi rost | 3.38 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 856.4 kcal |
Fehérje | 39.47 g |
Szénhidrát | 85.86 g |
Zsír | 42.23 g |
Nátrium | 3.22 g |
Élelmi rost | 13.51 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:214.11kcal10.7%
Fehérje:9.89g19.8%
Szénhidrát:21.49g8%
Zsír:10.58g15.1%
Élelmi rost:3.38g13.5%
Nátrium:0.8g33.3%
Íz jellege:Krémes
Elkészítés ideje: ~0.5 óra
További képek: