Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Kráter recept ( képpel )

és a kalória tartalma


Kráter

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 tasak Pudingpor
  • 5 evõkanál Kristály cukor
  • 9 dl Tehéntej 1,5%-os
  • 5 darab M-es méretû Tyúktojás
  • 25 dkg Kristály cukor
  • 25 dkg Búza finom liszt
  • 1 zacskó Sütõpor
  • 4 dkg Kakaópor (zsírszegény)
  • 1 dl Finomított napraforgó étolaj
  • 10 dkg Tehéntej 1,5%-os
  • 4 dl Tejföl 12%
  • 3 evõkanál Kristály cukor
  • 2 kis zacskó Vaníliás Cukor

Elkészítése:

A 2 csomag vaníliás pudinporhoz hozzáadjuk az 5 evõkanál cukrot, és 900 ml tejjel pudingot fõzünk. Ha elkészült, többször megkeverve kihûtjük.
A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, ezekkel is kicsit keverjük.
A lisztet összevegyítjük a sütõporral és a 3 ek kakaóval. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A kakaós lisztet beleszitáljuk a cukros masszába, jól elkeverük, és a fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
A kihûlt pudingot egy kanállal ide-oda belepottyantjuk.
Elõmelegített sütõben (légkeverésnél 165 °C, normál 180 °C ) tûpróbáig sütjük.
Miután kivettük, még melegen a tetejére öntünk-simítunk 3 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral elkevert 400 ml tejfölt.

elõkészület: 30 perc
fõzés: 5 perc
sütés: 40 perc
Ezt a sütit egyszerûen csak szeretjük. Az elkészítése is gyors. Az íze pedig... nagyon finom! Érdemes pár órával fogyasztás elõtt elkészíteni, mert addig a tejföl is szépen rádermed.

Kráter kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória670.88 kcal
Fehérje14.69 g
Szénhidrát99.65 g
Zsír22.5 g
Nátrium0.12 g
Élelmi rost1.42 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória5366.99 kcal
Fehérje117.35 g
Szénhidrát797.24 g
Zsír180 g
Nátrium0.98 g
Élelmi rost11.33 g
Köszönjük a receptet Vendég felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:670.88kcal33.5%
Fehérje:14.69g29.4%
Szénhidrát:99.65g36.9%
Zsír:22.5g32.1%
Élelmi rost:1.42g5.7%
Nátrium:0.12g5%
Elkészítés ideje: ~1 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!