Kínaikel fõzelék recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-03-23 11:50:30
Kínaikel fõzelék
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 darab Kínaikel
- 20 dkg Burgonya (krumpli)
- 2 gerezd Fokhagyma
- 0.5 kávéskanál Köménymag
- 1 kávéskanál Õrölt pirospaprika
- 10 dkg Tejföl 20%
- 0.5 evõkanál Disznó zsír
- 1 evõkanál Búza finom liszt
- 1.5 teáskanál Konyhasó
Elkészítése:
A kínaikelbõl ugyanúgy készíthetjük a fõzeléket mint a sima kelkáposztából, esetleg kicsit jobban lehet fûszerezni, mert az íze gyengébb.
Két krumplit pucoljunk meg és daraboljuk kicsi lapos kockákra, hogy majd egyidõben fõjön meg a képosztával. Tegyük is fel egy lábasban fõni kb. két bögre vízzel, a sóval, az apróra vágott fokhagymával, pirospaprikával és õrölt köménymaggal.
A kínaikel fejet áztassuk vízbe és egy hegyes éles késsel vágjuk ki a torzsáját. A kínaikel torzsája kicsi, mert belül is zsenge levelek vannak, úgyhogy nem pocsékol. A levelek többsége ekkor leesik.
A hosszúkás leveleket csokorba fogva, szeleteljük fel õket keresztbe ujjnyi szélességben. Elég soknak tûnhet majd a lábasban de a kel összeesik.
Dobjuk a krumplira és fõzzük kb. fél órát. Amikor a krumpli is kenõdik és a káposzta is megpuhult, akkor egy fél evõkanál zsírból és egy evõkanál lisztbõl készítsünk zsemleszínû (világos) rántást és rántsuk be vele a fõzeléket.
Ellenõrizzük a sót! Adjuk hozzá a tejfölt és egyet rottyantsunk rajta.
Két krumplit pucoljunk meg és daraboljuk kicsi lapos kockákra, hogy majd egyidõben fõjön meg a képosztával. Tegyük is fel egy lábasban fõni kb. két bögre vízzel, a sóval, az apróra vágott fokhagymával, pirospaprikával és õrölt köménymaggal.
A kínaikel fejet áztassuk vízbe és egy hegyes éles késsel vágjuk ki a torzsáját. A kínaikel torzsája kicsi, mert belül is zsenge levelek vannak, úgyhogy nem pocsékol. A levelek többsége ekkor leesik.
A hosszúkás leveleket csokorba fogva, szeleteljük fel õket keresztbe ujjnyi szélességben. Elég soknak tûnhet majd a lábasban de a kel összeesik.
Dobjuk a krumplira és fõzzük kb. fél órát. Amikor a krumpli is kenõdik és a káposzta is megpuhult, akkor egy fél evõkanál zsírból és egy evõkanál lisztbõl készítsünk zsemleszínû (világos) rántást és rántsuk be vele a fõzeléket.
Ellenõrizzük a sót! Adjuk hozzá a tejfölt és egyet rottyantsunk rajta.
Kínaikel fõzelék kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 189.12 kcal |
Fehérje | 7.12 g |
Szénhidrát | 26.13 g |
Zsír | 7.97 g |
Nátrium | 0.86 g |
Élelmi rost | 4.49 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 1134.71 kcal |
Fehérje | 42.75 g |
Szénhidrát | 156.85 g |
Zsír | 47.78 g |
Nátrium | 5.13 g |
Élelmi rost | 27.03 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:189.12kcal9.5%
Fehérje:7.12g14.2%
Szénhidrát:26.13g9.7%
Zsír:7.97g11.4%
Élelmi rost:4.49g18%
Nátrium:0.86g35.8%
Íz jellege:Gyenge
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: