Káposztás rétes recept
és a kalória tartalma
2013-11-05 13:20:02
Káposztás rétes
Hozzávalók 16 személyre:
- 60 dkg Káposzta
- 1 teáskanál Konyhasó
- 6 tekerésnyi õrölt Fekete bors
- 3 evõkanál Kristály cukor
- 1 evõkanál Disznó zsír
- 2 csomag (150g) Réteslap
- 1 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 3 dkg Zsemlemorzsa, prézli
Elkészítése:
A káposztát áztassuk ki, majd vágjuk fel vékony csíkokra (laskázzuk) vagy gyaluljuk le. Egy nagy tálban sózzuk be és alaposan keverjük össze. Fél óra elteltével nyomkodjuk ki belõle a sót és amicske nedvességet eresztett.
A zsírt olvasszuk fel és dobjuk bele a káposztát, majd borsozzuk meg. Fél órát pároljuk, de a párolás vége felé adjuk hozzá a cukrot is. Tegyük félre kicsit hûlni.
A réteslapokat osszuk csomagonként 3-3 felé, hogy 6 rúd rétest kapjunk (kb. 4 réteg lap jut egy rétesre). Egy nedves konyharuhán rétegenként olajozzuk be a lapokat és helyezzük egymásra. szórjuk meg az egyik végén egy csíkban zsemlemorzsával és tegyük a káposzta hatod részét erre.
Tekerjük fel óvatosan és nem túl szorosan, hogy ne repedjen ki a gõztõl! A végét tömjük be és kenjük meg kívül is olajjal. Egy tepsibe 3 rúd fér nekem, úgyhogy két adagban lehet kisütni. Legalább 30 percig (vagy amíg meg nem pirul) 200 fokon süssük ropogósra a külsejét.
Hagyjuk hûlni és utána szeleteljük fel, különben széttörik. A tetejét meg lehet esetleg porcukrozni.
A zsírt olvasszuk fel és dobjuk bele a káposztát, majd borsozzuk meg. Fél órát pároljuk, de a párolás vége felé adjuk hozzá a cukrot is. Tegyük félre kicsit hûlni.
A réteslapokat osszuk csomagonként 3-3 felé, hogy 6 rúd rétest kapjunk (kb. 4 réteg lap jut egy rétesre). Egy nedves konyharuhán rétegenként olajozzuk be a lapokat és helyezzük egymásra. szórjuk meg az egyik végén egy csíkban zsemlemorzsával és tegyük a káposzta hatod részét erre.
Tekerjük fel óvatosan és nem túl szorosan, hogy ne repedjen ki a gõztõl! A végét tömjük be és kenjük meg kívül is olajjal. Egy tepsibe 3 rúd fér nekem, úgyhogy két adagban lehet kisütni. Legalább 30 percig (vagy amíg meg nem pirul) 200 fokon süssük ropogósra a külsejét.
Hagyjuk hûlni és utána szeleteljük fel, különben széttörik. A tetejét meg lehet esetleg porcukrozni.
Káposztás rétes kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 126.81 kcal |
Fehérje | 2.39 g |
Szénhidrát | 19.94 g |
Zsír | 3.6 g |
Nátrium | 0.2 g |
Élelmi rost | 0.99 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 2028.83 kcal |
Fehérje | 38.39 g |
Szénhidrát | 319.05 g |
Zsír | 57.47 g |
Nátrium | 3.23 g |
Élelmi rost | 15.79 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:126.81kcal6.3%
Fehérje:2.39g4.8%
Szénhidrát:19.94g7.4%
Zsír:3.6g5.1%
Élelmi rost:0.99g4%
Nátrium:0.2g8.3%
Címkék:Magyaros
Mikor fogyasztható, milyen típusú étel:Elõétel
Elkészítés ideje: ~1.5 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!