Házi mogyorókrém recept
és a kalória tartalma
2013-09-30 15:30:20
Házi mogyorókrém
Hozzávalók 16 személyre:
- 30 dkg Mogyoróvaj
- 30 dkg Tejcsokoládé
- 5 dkg Kakaópor (zsírszegény)
- 3 evõkanál Kristály cukor
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 3 kis zacskó Vaníliás Cukor
- 0.5 dl Finomított napraforgó étolaj
Elkészítése:
Ebbõl a mennyiségbõl egy befõttesüvegnyi mogyorókrémet készíthetsz. Nem kell bele semmilyen tartósítószer, de hûtõben kell tartani.
A hozzáadott olajtól lesz kenhetõ a massza, úgyhogy ha tölteléknek szánod sütibe, akkor használhatsz vajat is helyette, de akkor ne üvegbe töltsd, mert kemény tömböt kapsz!
Mogyoróvajat lehet a lidl-ben venni, de használhatsz helyette egész mogyorót is, csak pirítsd meg és nagyon alaposan daráld össze lehetõleg a cukorral, hogy pépes legyen és ne ragadjon a darálóba.
A kristálycukrot is meg kell darálni, hogy nagyon finom porcukor legyen belõle.
Elkészítése:
A csokit törd kockákra, majd magas szélû teflon serpenyõben lassú tûzön olvaszd fel, de ne csak addig hagyd a tûzön amíg meg nem olvad, mert utána megég! A gázt ne zárd még le, csak vedd le róla mert lehet, hogy kellhet.
A serpenyõben a meleg csokiba keverd bele a mogyoróvajat, kakaóport, vaníliás cukrot és apránként az olaj felét, nehogy túlhigítsd. A só mennyiséget kóstolással állapítsd meg, mert a kész mogyoróvaj általában sózott!
Ha megdermedne tedd vissza pár pillanatra a tûzre, de most is figyelj nehogy megégjen! Keverd bele a porcukrot és ha túl sûrû, adj még hozzá olajat. Sûrû, egyenletes masszát kell kapni.
Töltsd üvegbe, majd hagyd kihûlni és tedd be a hûtõbe.
Ötlet:
Elkészítheted a mogyorókrém diétás változatát is, amit nem igen lehet boltban kapni, ha diabetikus csokoládét és cukorpótló granulátumot használsz a cukor helyett. A vaníliás cukrot pedig helyettesítsd vanília aromával.
A hozzáadott olajtól lesz kenhetõ a massza, úgyhogy ha tölteléknek szánod sütibe, akkor használhatsz vajat is helyette, de akkor ne üvegbe töltsd, mert kemény tömböt kapsz!
Mogyoróvajat lehet a lidl-ben venni, de használhatsz helyette egész mogyorót is, csak pirítsd meg és nagyon alaposan daráld össze lehetõleg a cukorral, hogy pépes legyen és ne ragadjon a darálóba.
A kristálycukrot is meg kell darálni, hogy nagyon finom porcukor legyen belõle.
Elkészítése:
A csokit törd kockákra, majd magas szélû teflon serpenyõben lassú tûzön olvaszd fel, de ne csak addig hagyd a tûzön amíg meg nem olvad, mert utána megég! A gázt ne zárd még le, csak vedd le róla mert lehet, hogy kellhet.
A serpenyõben a meleg csokiba keverd bele a mogyoróvajat, kakaóport, vaníliás cukrot és apránként az olaj felét, nehogy túlhigítsd. A só mennyiséget kóstolással állapítsd meg, mert a kész mogyoróvaj általában sózott!
Ha megdermedne tedd vissza pár pillanatra a tûzre, de most is figyelj nehogy megégjen! Keverd bele a porcukrot és ha túl sûrû, adj még hozzá olajat. Sûrû, egyenletes masszát kell kapni.
Töltsd üvegbe, majd hagyd kihûlni és tedd be a hûtõbe.
Ötlet:
Elkészítheted a mogyorókrém diétás változatát is, amit nem igen lehet boltban kapni, ha diabetikus csokoládét és cukorpótló granulátumot használsz a cukor helyett. A vaníliás cukrot pedig helyettesítsd vanília aromával.
Házi mogyorókrém kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 278.21 kcal |
Fehérje | 6.81 g |
Szénhidrát | 19.93 g |
Zsír | 18.74 g |
Nátrium | 0.07 g |
Élelmi rost | 0 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 4451.31 kcal |
Fehérje | 109.05 g |
Szénhidrát | 318.75 g |
Zsír | 299.85 g |
Nátrium | 1.16 g |
Élelmi rost | 0 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:278.21kcal13.9%
Fehérje:6.81g13.6%
Szénhidrát:19.93g7.4%
Zsír:18.74g26.8%
Élelmi rost:g0%
Nátrium:0.07g2.9%
Íz jellege:Édes
Mikor fogyasztható, milyen típusú étel:Reggeli
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!