Ecetes reszelt torma házilag recept
és a kalória tartalma
2013-10-29 06:48:57
Ecetes reszelt torma házilag
Hozzávalók 16 személyre:
- 50 dkg Torma
- 15 dkg Ivóvíz
- 3 evõkanál Kristály cukor
- 10 dkg Ecet
- 0.5 kávéskanál Konyhasó
Elkészítése:
A tormagyökeret hegesztõszemüvegben és orrcsipesszel vagy gázálarcban :) valamint kitárt ablakok mellett tisztítsuk meg, majd lehetõleg robotgéppel reszeljük le. Ugyanis a hagyma ríkatása kismiska ehhez képest.
Ha ez megvan, tegyük fel forrni a kevéske vizet, adjuk hozzá a cukrot, csipet sót és ecetet és borítsuk bele a reszelt tormát. Ha erõsre szeretnénk hagyni akkor csak éppenhogy forraljuk meg, esetleg inkább forrázzuk csak le a cukros ecetes vízzel.
Ha inkább a lágyabb, kevésbé erõs ízeket kedveljük, akkor hagyjuk 3 percig fõni, akkor már jelentõsen elvész a csípõs íze. ( 10 perc fõzés után, pedig már édes és egyáltalán nem csíp, ez jó lehet mártás alapnak. )
A megforralt vagy leforrázott tormát tegyük üvegekbe és tároljuk a hûtõben. Ha hoszabb idõre el akarjuk tenni, akkor szórjunk kevéske szalicilt a tetejére ahogyan hagyományosan szokás, amit kibontás után le kell szedni a tetejérõl (amennyiben lehet).
A torma házi reszelésére tényleg nagyon fel kell lelkileg készülni! Próbáld ki és el fogod hinni :)
A torma íze egyébként nagyon jól harmonizál a cékláéval így lehet szép bordós-lilás céklás tormakrémet is készíteni, és ezért is szoktam tormát tenni a cékla salátába.
Ha ez megvan, tegyük fel forrni a kevéske vizet, adjuk hozzá a cukrot, csipet sót és ecetet és borítsuk bele a reszelt tormát. Ha erõsre szeretnénk hagyni akkor csak éppenhogy forraljuk meg, esetleg inkább forrázzuk csak le a cukros ecetes vízzel.
Ha inkább a lágyabb, kevésbé erõs ízeket kedveljük, akkor hagyjuk 3 percig fõni, akkor már jelentõsen elvész a csípõs íze. ( 10 perc fõzés után, pedig már édes és egyáltalán nem csíp, ez jó lehet mártás alapnak. )
A megforralt vagy leforrázott tormát tegyük üvegekbe és tároljuk a hûtõben. Ha hoszabb idõre el akarjuk tenni, akkor szórjunk kevéske szalicilt a tetejére ahogyan hagyományosan szokás, amit kibontás után le kell szedni a tetejérõl (amennyiben lehet).
A torma házi reszelésére tényleg nagyon fel kell lelkileg készülni! Próbáld ki és el fogod hinni :)
A torma íze egyébként nagyon jól harmonizál a cékláéval így lehet szép bordós-lilás céklás tormakrémet is készíteni, és ezért is szoktam tormát tenni a cékla salátába.
Ecetes reszelt torma házilag kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 40.01 kcal |
Fehérje | 0.37 g |
Szénhidrát | 9.5 g |
Zsír | 0.22 g |
Nátrium | 0.14 g |
Élelmi rost | 1.03 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 640.2 kcal |
Fehérje | 5.9 g |
Szénhidrát | 151.94 g |
Zsír | 3.45 g |
Nátrium | 2.16 g |
Élelmi rost | 16.5 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:40.01kcal2%
Fehérje:0.37g0.7%
Szénhidrát:9.5g3.5%
Zsír:0.22g0.3%
Élelmi rost:1.03g4.1%
Nátrium:0.14g5.8%
Íz jellege:Erõs
Címkék:alaprecept
Mikor fogyasztható, milyen típusú étel:Savanyúság
Elkészítés ideje: ~0.75 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!