Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Alapanyagok Paradicsom

Paradicsom


Fürtös paradicsom
Nem meglepõ módon a burgonyafélék családjába tartozó gyümölcs a paradicsom (Solanum lycopersicum). Azért mondom, hogy nem meglepõ, mert kísértetiesen hasonlít a szerkezete a padlizsánéra. Leggyakoribb fajtája piros színû és kerek, de vannak sárga, körte alakú, hosszúkás fajtái is. Ez a növény is mérgezõ, a termést leszámítva. Egyeseknél bõrkiütést válthat ki már az ha hozzájuk ér a levele, ezért a kiskertben érzékenyek csak kesztûben kötözzék karóhoz a paradicsom növényt. A konyhában nagyon sok ételhez használható, darálva, felvágva, hámozva, frissen egyaránt. A hámozását forró vízzel célszerû elvégezni, oly módon, hogy a friss paradicsomot egy villára vagy tûre szúrjuk, belemártjuk ~ 1 percre (amíg a héja megreped a szára helyénél) a lobogó vízbe, majd deszkára tesszük és lehúzzuk a héját.


100g Tápérték adatai:
Kalória:18kcal0.9%
Fehérje:0.88g1.8%
Szénhidrát:3.92g1.5%
Zsír:0.2g0.3%
Élelmi rost:1.2g4.8%
Nátrium:0.005g0.2%
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés
Hozzászólások
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!