Címlap Receptek Rakott zöldbab

Rakott zöldbab recept ( képpel )

és a kalória tartalma


Rakott zöldbab

Hozzávalók 6 személyre:

  • 100 dkg Zöldbab
  • 50 dkg Sertéshús (darált)
  • 15 dkg Fényezetlen rizs
  • 1 kávéskanál Õrölt pirospaprika
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 1 teáskanál Konyhasó
  • 4.5 dl Tejföl 12%
  • 1 púpozott teáskanál Étkezési keményítõ
  • 20 dkg Félkemény sajt
  • 1 darab kicsi Vöröshagyma
  • 3 evõkanál Extra szûz olíva olaj

Elkészítése:

A zöldbabot fõzzük meg enyhén sós vízben. A hagymát és fokhagymát aprítsuk fel és pároljuk meg az olajon. Adjuk hozzá a darált húst és a pirospaprikát, enyhén sózzuk és fél óra alatt fõzzük össze.

Közben fõzzük ki a rizst, és amikor minden összetevõ külön-külön elkészült, keverjük össze a keményítõvel a tejfölt, enyhén sózzuk is, majd rétegezve rakjuk egymásra, miközben a tejfölt is közé locsoljuk.

A tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal.
Süssük 200 fokon kb. 1 órát.

Nagyon finom.

Rakott zöldbab kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória874.7 kcal
Fehérje25.71 g
Szénhidrát38.37 g
Zsír66.4 g
Nátrium2.43 g
Élelmi rost6.13 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória5248.11 kcal
Fehérje154.23 g
Szénhidrát230.28 g
Zsír398.34 g
Nátrium14.52 g
Élelmi rost36.81 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:874.7kcal43.7%
Fehérje:25.71g51.4%
Szénhidrát:38.37g14.2%
Zsír:66.4g94.9%
Élelmi rost:6.13g24.5%
Nátrium:2.43g101.3%
Elkészítés ideje: ~1.5 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!