Címlap Receptek Lencsefõzelék

Lencsefõzelék recept ( képpel )

és a kalória tartalma

Lencsefõzelék


Lencsefõzelék

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg Étkezési lencse
  • 3 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
  • 1 púpozott evõkanál Búza finom liszt
  • 1 darab kicsi Vöröshagyma
  • 1 kávéskanál Õrölt pirospaprika
  • 1 evõkanál Ecet
  • 3 darab Babér levél
  • 3 evõkanál Kristály cukor
  • 1 teáskanál Konyhasó
  • 20 dkg Gyulai szárazkolbász

Elkészítése:

A lencsét hideg vízben feltesszük fõni a sóval és a babérlevéllel, közben feldaraboljuk a hagymát, a kolbászt és bele dobjuk a fazékba.

1-1,5 óra alatt megpuhul.
Ekkor az olajból és a lisztbõl rántást készítünk, majd a tûzrõl levéve belekeverjük a pirospaprikát és a keverékkel berántjuk a lencsét.

Az ecettel és cukorral megízesítjük (esetleg só kellhet még bele, ízlés szerint), egyet rottyantunk rajta és már kész is!

Nagyon egyszerû és finom!

Lencsefõzelék kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória603.24 kcal
Fehérje31.22 g
Szénhidrát73.91 g
Zsír19.85 g
Nátrium1.07 g
Élelmi rost0.83 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória3619.36 kcal
Fehérje187.36 g
Szénhidrát443.49 g
Zsír119.15 g
Nátrium6.41 g
Élelmi rost5.04 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:603.24kcal30.2%
Fehérje:31.22g62.4%
Szénhidrát:73.91g27.4%
Zsír:19.85g28.4%
Élelmi rost:0.83g3.3%
Nátrium:1.07g44.6%
Elkészítés ideje: ~1.5 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Lencsefõzelék
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!