Kacsasült párolt lila-káposztával recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-05-05 10:13:27
Kacsasült párolt lila-káposztával
Hozzávalók 6 személyre:
- 100 dkg Kacsa
- 1 darab Lila-káposzta
- 1 darab nagy Lilahagyma
- 2 teáskanál Konyhasó
- 1 kávéskanál Curry por
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 evõkanál Extra szûz olíva olaj
- 0.5 kávéskanál Szárított rozmaring
- 2 evõkanál Kristály cukor
- 2 evõkanál Ecet
- 10 dkg Õrölt kömény
- 1 evõkanál Disznó zsír
Elkészítése:
A káposztát vágjuk négybe és áztassuk be. A kacsát tisztítsuk meg: mossuk meg és a toll maradványokat távolítsuk el. A fokhagymát vágjuk apróra, keverjük el egy evõkanál olajjal, curryvel, rozmaringgal valamint egy teáskanál sóval.
Daraboljuk fel a kacsát, a mellét vágjuk négybe, az aprólékból fõzzünk egy levest, a többit pedig dörzsöljük be a fûszeres páccal. Tegyük tepsibe és lefedve 200 fokon süssük, míg megpuhul. Ez kb. 2 óra.
Közben a kiáztatott káposzta torzsáját vágjuk ki és vágjuk vékony csíkokra. Egy jókora teáskanál sóval keverjük össze. Egy hagymát vágjunk ketté és szeleteljük fel, majd dobjuk a zsírra, adjuk hozzá a köménymagot és erre tegyük a lesózott laskázott káposztát.
Fedõ alatt kis lángon kezdjük el párolni. A káposzta kb 3/4 óra múlva kezd puhulni, ekkor adjuk hozzá a cukrot és az ecetet. Amikor már majdnem puha (nem esik szét és vannak benne még ropogósabb darabok), akkor vegyük le a fedõt és párologtassuk el el a vizet róla.
A kacsából jó sok zsír kisül, azt félre lehet tenni, jó zsíroskenyérre.
A sültet fél óra pihentetés után tálaljuk. Nagyon finom.
Daraboljuk fel a kacsát, a mellét vágjuk négybe, az aprólékból fõzzünk egy levest, a többit pedig dörzsöljük be a fûszeres páccal. Tegyük tepsibe és lefedve 200 fokon süssük, míg megpuhul. Ez kb. 2 óra.
Közben a kiáztatott káposzta torzsáját vágjuk ki és vágjuk vékony csíkokra. Egy jókora teáskanál sóval keverjük össze. Egy hagymát vágjunk ketté és szeleteljük fel, majd dobjuk a zsírra, adjuk hozzá a köménymagot és erre tegyük a lesózott laskázott káposztát.
Fedõ alatt kis lángon kezdjük el párolni. A káposzta kb 3/4 óra múlva kezd puhulni, ekkor adjuk hozzá a cukrot és az ecetet. Amikor már majdnem puha (nem esik szét és vannak benne még ropogósabb darabok), akkor vegyük le a fedõt és párologtassuk el el a vizet róla.
A kacsából jó sok zsír kisül, azt félre lehet tenni, jó zsíroskenyérre.
A sültet fél óra pihentetés után tálaljuk. Nagyon finom.
Kacsasült párolt lila-káposztával kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 908.84 kcal |
Fehérje | 25.32 g |
Zsír | 76.58 g |
Nátrium | 1.18 g |
Szénhidrát | 32.81 g |
Élelmi rost | 11.79 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 5453.05 kcal |
Fehérje | 151.92 g |
Zsír | 459.44 g |
Nátrium | 7.08 g |
Szénhidrát | 196.82 g |
Élelmi rost | 70.71 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:908.84kcal45.4%
Fehérje:25.32g50.6%
Szénhidrát:32.81g12.2%
Zsír:76.58g109.4%
Élelmi rost:11.79g47.2%
Nátrium:1.18g49.2%
Íz jellege:Fûszeres
Elkészítés ideje: ~2.5 óra
További képek: