Címlap Receptek Majonézes zöldség saláta (Francia saláta másképp)

Majonézes zöldség saláta (Francia saláta másképp) recept

és a kalória tartalma


Majonézes zöldség saláta (Francia saláta másképp)

Hozzávalók 16 személyre:

  • 100 dkg Mexikói zöldségkeverék
  • 6 darab L-es méretû Tyúktojás
  • 1 darab kicsi Lila hagyma
  • 10 dkg Csemege uborka
  • 5 dkg Mustár
  • 3 evõkanál Kristály cukor
  • 2 teáskanál Konyhasó
  • 45 dkg Tejföl 20%
  • 5 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
  • 1 darab Alma
  • 1 dkg Kapor

Elkészítése:

Ez egy olyan francia saláta szerû recept, amely családi körökben nagy sikert szokott aratni.
A titka az, hogy mexikói zöldség keverékbõl kell elkészíteni(csak a jó minõségû a megfelelõ, amiben van zöldbab és pritamin is kis mennyiségben), a szokásos francia saláta keverék helyett.
Este célszerû elkészíteni, hogy másnapra összeérjenek az ízek.

A mexikói zöldség keveréket sós vízben megfõzzük, majd lecsöpögtetjük. A tojásokat sós vízben szintén megfõzzük. ~10-12 perc alatt jó kemények lesznek.
Kissé meghûtjük, és finoman körbevágva és félretéve a fehérjét, kivesszük egy jénai tálba a sárgákat.
A fõtt sárgákból készítjük el a majonézt hozzá, így sokkal tartósabb és biztonságosabb (kisgyerek is eheti), valamint higítva lesz úgyis tejföllel.

A tojásokat a jénai tálban villával összetörjük, beletesszük a 3 evõkanál cukrot, egy teáskanál sót, egy evõkanál étolajat, és elkezdjük kevergetni, a mustárt és a további olajat apránként mind belekeverjük, míg sima nem lesz. Ezek után jöhet evõkanalanként a tejföl. Egy szép halvány sárgás krémes , picit elsózott és picit édeskés keveréket kell kapni. Ha a só kevés (nincs enyhén, de csak enyhén túlsózótt íze) után kell sózni!
Azért kell erõs ízû legyen, mert a végtermék különben sótlan és íztelen lesz.

Amikor ez megvan, meghámozzuk - kimagozzuk az almát felkockázzuk apróra, megpuculjuk és felaprítjuk a lila hagymát, kicsi kockákra vágunk néhány szem csemege uborkát, és a félretett tojásfehérjéket is felaprítjuk.

A leszûrt mexikói keveréket, a felaprított többi összetevõt is beborítjuk a jénaiba, és óvatosan de alaposan megkevergetjük.

Egy kevéske szárított kaprot, vagy aprított friss kapor leveleket szórunk a tetejére és betesszük a hûtõszekrénybe.
Néhány óra állás után nagyon ízletes.

Majonézes zöldség saláta (Francia saláta másképp) kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória191.51 kcal
Fehérje6.66 g
Szénhidrát16.64 g
Zsír11.16 g
Nátrium0.43 g
Élelmi rost0.43 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória3064.2 kcal
Fehérje106.53 g
Szénhidrát266.35 g
Zsír178.32 g
Nátrium6.89 g
Élelmi rost6.82 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:191.51kcal9.6%
Fehérje:6.66g13.3%
Szénhidrát:16.64g6.2%
Zsír:11.16g15.9%
Élelmi rost:0.43g1.7%
Nátrium:0.43g17.9%
Elkészítés ideje: ~1 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!