Címlap Receptek Kapros gombócleves

Kapros gombócleves recept

és a kalória tartalma


Kapros gombócleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg Vöröshagyma
  • 20 dkg Sárgarépa
  • 30 dkg Zöldbab
  • 50 dkg Marhahús
  • 0.2 dkg Fokhagyma
  • 2 darab M-es méretû Tyúktojás
  • 2 dl Tejföl 12%
  • 1 evõkanál Búza finom liszt
  • 2 evõkanál aprított Friss kapor levél
  • 2 evõkanál Extra szûz olíva olaj
  • 3 evõkanál Ecet

Elkészítése:

A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát, a zöldségkeveréket és annyi morzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Kis gombócokat formálunk belõle.

A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpároljuk, ekkor rátesszük a szeletelt répát, és tovább pirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, dobunk bele leveskockát, ízesítjük sóval, és hagyjuk felforrni.

Mikor felforrt, beletesszük a gombócokat, majd mikor újra felforr, a zöldbabot is hozzátesszük.

Amikor minden megfõtt, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest.
A kaprot felaprítjuk, és a levesbe szórjuk, majd ecettel ízlés szerint savanyítjuk. Rottyantunk egyet rajta és már tálalhatjuk is.

Kapros gombócleves kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória599.68 kcal
Fehérje30.42 g
Szénhidrát18.14 g
Zsír43.79 g
Nátrium0.52 g
Élelmi rost4.68 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória2398.64 kcal
Fehérje121.65 g
Szénhidrát72.48 g
Zsír175.13 g
Nátrium2.07 g
Élelmi rost18.65 g
Köszönjük a receptet Viki Rasmussen felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:599.68kcal30%
Fehérje:30.42g60.8%
Szénhidrát:18.14g6.7%
Zsír:43.79g62.6%
Élelmi rost:4.68g18.7%
Nátrium:0.52g21.7%
Elkészítés ideje: ~1 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!