Címlap Receptek Gombás csirkeragu

Gombás csirkeragu recept ( képpel )

és a kalória tartalma


Gombás csirkeragu

Hozzávalók 6 személyre:

  • 100 dkg Csirke alsó és felsõ comb
  • 15 dkg Barna csiperkegomba
  • 1 evõkanál Disznó zsír
  • 1.5 kávéskanál Õrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál Konyhasó
  • 1 darab nagy Vöröshagyma
  • 35 dkg Tojásos tészta (általános)

Elkészítése:

A csirkecombokat készítsük elõ. Tisztítsuk meg a tollmaradványoktól, mossuk meg õket. A gombát finoman mossuk le, majd szeleteljük fel szárastul fél centis szeletekre.

A hagymát aprítsuk fel és a zsíron a sóval pároljuk meg. Így marad édes a hagyma. Vegyük le a tûzrõl és keverjük bele a pirospaprikát. Önthetünk bele egy pici csésze vizet is. Dobjuk a húsokat és a gombát a lábasba és amikor a gomba elkezd levet engdeni, keverjük össze.

3/4-1 óra múlva nézzük meg, nehogy a hús szétessen. Amikor már puhul, akkor fõzzük ki a tésztát, hogy egyszerre készüljenek el. Tejföllel tálalhatjuk.

Gombás csirkeragu kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória579.07 kcal
Fehérje38.62 g
Szénhidrát46.31 g
Zsír27.27 g
Nátrium0.63 g
Élelmi rost3.04 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória3474.35 kcal
Fehérje231.69 g
Szénhidrát277.81 g
Zsír163.56 g
Nátrium3.78 g
Élelmi rost18.19 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:579.07kcal29%
Fehérje:38.62g77.2%
Szénhidrát:46.31g17.2%
Zsír:27.27g39%
Élelmi rost:3.04g12.2%
Nátrium:0.63g26.3%
Elkészítés ideje: ~1.5 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!