Címlap Receptek Gesztenye krémleves

Gesztenye krémleves recept

és a kalória tartalma



Gesztenye krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg Gesztenye
  • 0.5 evõkanál aprított Zeller levél
  • 1 darab Tojássárgája
  • 10 dkg Tejszín 20%
  • 1 kocka Leveskocka
  • 1 kávéskanál Konyhasó
  • 5 dkg Natúr vaj
  • 1 evõkanál Búza finom liszt
  • 1 evõkanál Kristály cukor

Elkészítése:

A gesztenyéket megmossuk, megtöröljük és a tetejüket kereszt alakban behasítjuk. Sütõlapon kb. 170 fokos sütõben 20 perc alatt kissé megsütjük, hogy kinyíljanak.
Meghámozzuk a gesztenyét.

Utána egy leveskockából és kb 7-8 deci vízbõl levest forralunk, majd a gesztenyéket beletesszük fõni és beledobjuk a zellerleveleket és csipet sót. Kb fél óra alatt megpuhul.

Kivesszük õket és turmixgépben levessel vagy szitán áttörve pépesítjük. A vajból és a lisztbõl zsemleszínû (világos) rántást készítünk és berántjuk. Ízesítsük kevés cukorral. A tejszínt a tojássárgával homogénre keverjük, a levest levesszük a tûzrõl és gyors mozdulatokkal belekeverjük a tojássárgával kikevert tejszínt.

Vajon pirított kenyér vagy zsemle kockákkal tálaljuk.

Gesztenye krémleves kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória375.8 kcal
Fehérje4.2 g
Szénhidrát47.1 g
Zsír19.05 g
Nátrium0.51 g
Élelmi rost6.31 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória1503.18 kcal
Fehérje16.75 g
Szénhidrát188.37 g
Zsír76.16 g
Nátrium2.04 g
Élelmi rost25.22 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:375.8kcal18.8%
Fehérje:4.2g8.4%
Szénhidrát:47.1g17.4%
Zsír:19.05g27.2%
Élelmi rost:6.31g25.2%
Nátrium:0.51g21.3%
Elkészítés ideje: ~1 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!