Címlap Receptek Burgonya püré

Burgonya püré recept

és a kalória tartalma


Burgonya püré

Hozzávalók 6 személyre:

  • 100 dkg Burgonya (krumpli)
  • 5 dkg Natúr vaj
  • 1.5 dl Tehéntej 2,8%-os
  • 1.5 teáskanál Konyhasó

Elkészítése:

A krumplit fõzzük meg héjastól sós vízben. Majd hûtsük meg hideg vízben és pucoljuk meg, ekkor a héja könnyen le fog jönni.

Egy edényben krumplinyomóval törjük át, majd másfél-két deci forró tejjel, amibe tettünk fél teáskanál sót, és 5 dkg vajjal alaposan dolgozzuk össze.

A sót azért érdemes a tejjel elkeverni, mert így biztosan nem lesznek sós és sótlan területek, egyenletes lesz az egész pürében.

Burgonya püré kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória 201.83 kcal
Fehérje 4.17 g
Szénhidrát 30.28 g
Zsír 7.61 g
Nátrium 0.8 g
Élelmi rost 3.67 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória 1211 kcal
Fehérje 24.98 g
Szénhidrát 181.63 g
Zsír 45.66 g
Nátrium 4.79 g
Élelmi rost 22 g
Köszönjük a receptet Admin felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:201.83kcal10.1%
Fehérje:4.17g8.3%
Szénhidrát:30.28g11.2%
Zsír:7.61g10.9%
Élelmi rost:3.67g14.7%
Nátrium:0.8g33.3%
Elkészítés ideje: ~1 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!