Címlap Receptek Õszibarackos túrótorta

Õszibarackos túrótorta recept ( képpel )

és a kalória tartalma



Õszibarackos túrótorta

Hozzávalók 16 személyre:

  • 40 dkg Õszibarack befõtt
  • 50 dkg Félzsíros tehéntúró
  • 4 evõkanál Kristály cukor
  • 4 púpozott teáskanál Étkezési keményítõ
  • 5 dkg Rizs liszt
  • 5 dl Tehéntej 2,8%-os
  • 2 kis zacskó Vaníliás Cukor
  • 0.3 kávéskanál Õrölt fahéj
  • 5 dkg Citromfû
  • 1 tasak Zselatin
  • 0.1 dl Citromlé
  • 2 evõkanál Kristály cukor
  • 25 dkg Ivóvíz
  • 2.5 bögre Búza finom liszt
  • 12 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
  • 0.5 bögre Kristály cukor
  • 1 kávéskanál Konyhasó
  • 1 kis zacskó Vaníliás Cukor
  • 3 darab M-es méretû Tyúktojás
  • 1 bögre (250ml) Tehéntej 2,8%-os
  • 1 zacskó Sütõpor

Elkészítése:

2,5 bögre lisztet fél bögre cukorral, egy kávéskanál sóval, egy vaníliás cukorral, a sütõporral keverjünk el. A margarint olvasszuk fel, adjuk a liszthez, öntsük hozzá a tejet. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját adjuk a masszához. A fehérjét verjük fel, majd óvatosan azt is keverjük bele.

Egy kerek sütõformát kenjünk ki margarinnal, lisztezzük meg, majd töltsük bele a masszát. 200 fokon 40-45 perc alatt süssük meg. Amikor már nem ragad, akkor jó. Hagyjuk kihûlni, majd vágjuk ketté.

Fél liter tejbõl, a keményítõbõl és rizslisztbõl 4 evõkanál cukorral fõzzünk nagyon sûrû pudingot. Robotgépben vagy villával törjük össze a túrót és keverjük össze a pudinggal. Adjunk hozzá 2 tasak vaníliás cukrot és csipetnyi fahéjat.

A barack befõttbõl linzer kiszúróval formáljunk virágokat, a maradékot pedig vágjuk apróra. A túrós krém 2/3-ad részével keverjük össze.

Az alsó tésztarétegre tegyük a barackos túrót, arra mégegy tésztát, arra pedig a sima túrós masszát. Nyomjuk bele a virágokat és késõbb díszítsük citromfû levelekkel.

Tegyük a hûtõbe hûlni. Közben készítsük el a zselatint a tetejére. A citromfû leveleket mossuk meg, és néhányat tegyünk félre a díszítéshez. A többit szedjük le a szárról és 2,5 deci vízben forraljuk 3 percet, majd tegyük félre 10 percre állni.

Szûrjük le a leveleket és a folyadékot tegyük vissza a tûzhelyre. Adjunk hozzá két evõkanál cukrot, és néhány csepp citromlevet, majd amikor újraforr, adjuk hozzá a zselatint és fõzzük 1 percig.

Hagyjuk kicsit hûlni, majd amikor már nem annyira forró, öntsük a tortára és hûtõszekrényben hagyjuk teljesen megkeményedni az egészet.

Nagyon finom.

Õszibarackos túrótorta kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória351.12 kcal
Fehérje11.2 g
Szénhidrát52.67 g
Zsír10.89 g
Nátrium0.17 g
Élelmi rost1.67 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória5617.9 kcal
Fehérje179.01 g
Szénhidrát842.51 g
Zsír174.16 g
Nátrium2.83 g
Élelmi rost26.62 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:351.12kcal17.6%
Fehérje:11.2g22.4%
Szénhidrát:52.67g19.5%
Zsír:10.89g15.6%
Élelmi rost:1.67g6.7%
Nátrium:0.17g7.1%
Elkészítés ideje: ~4 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Õszibarackos túrótorta citromfüves zselével
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!