Címlap Receptek Margherita pizza

Margherita pizza recept ( képpel )

és a kalória tartalma

Margherita pizza 1

Margherita pizza

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg Búza finom liszt
  • 5 dkg Búza rétes liszt
  • 1 darab M-es méretû Tyúktojás
  • 1 tasak Élesztõpor vagy 2dkg friss
  • 1 dl Extra szûz olíva olaj
  • 2 kávéskanál Konyhasó
  • 1 kávéskanál Szárított bazsalikom
  • 2 darab Babér levél
  • 0.1 kávéskanál Köménymag
  • 1 kávéskanál Szárított oregánó (szurokfû)
  • 1 kis doboz Sûrített paradicsom
  • 2 darab Paradicsom
  • 10 dkg Trappista Sajt
  • 10 dkg Füstölt Sajt
  • 1 darab kicsi Vöröshagyma
  • 1 evõkanál aprított Friss bazsalikom levél
  • 0.5 evõkanál Kristály cukor
  • 10 dkg Tehéntej 2,8%-os
  • 0.25 kávéskanál Szárított kakukkfû

Elkészítése:

A tojásokat elõveszem a hûtõbõl melegedni.

A lisztet egy kávéskanál sóval és a szárított bazsalikommal elkeverem. Az élesztõt vagy port langyos (testhõmérsékletû) tejben a cukorral felfuttatom.
Úgy szoktam csinálni, hogy mikróban megmelegítem a tejet egy bögrében és amikor az élesztõt és cukrot belekevertem, vissza dugom a mikróba és rácsukom az ajtót (nem indítom be!), hogy ne érje hideg és huzat, így nagyon gyorsan felfut.

Kezet mosok meleg vízzel (A meleg víz azoknak szól akiknek hideg mindig a kezük! A kelt tészta hideg kézzel gyúrva nem kel meg jól!).
A liszt keverékbe bele öntöm a felfutott élesztõs tejet, az olajat és a felütött langyos tojást. Alaposan összedagasztom. Ha túl kemény teszek még hozzá olajat, esetleg pár evõkanál vizet.

Addig kell dagasztani, amíg a tészta elválik az edény falától.
Amikor a tészta jó, megint bedugom a kikapcsolt mikróba, lefedem és rácsukom az ajtót, hogy melegen és huzat mentesen maradjon.

~30-40 perc alatt bedagad. Addig elkészítem a szószt a tetejére. Egy evõkanál olajon az apróra vágott hagymát üvegesre párolom, beleteszek egy kávéskanál sót, egy paradicsomkonzervet, másfél-kétszer annyi vizet (attól függõen milyen a sûrítési aránya), beledobom a két babér levelet, az õrölt köménymagot, oregánót, kakukkfüvet és fõzöm kb. 15-20 percet.
Lereszelem a sajtokat.

A sütõt elõmelegítem 200 fokra. Egy tepsi alját beolajozok, kilisztezek, majd a megkelt tésztát óvatosan kihúzkodom a tepsi méretére.

A szósszal a tésztát megkenem. Két megmosott paradicsomnak kivágom a csuma részét és vékonyan felszeletelem. Ráteszem a karikákat egyenletesen és megszóróm a reszelt sajttal. Ha van éppen, akkor teszek a tetejére néhány felaprított friss bazsalikom levelet vagy lehet szárítottal is szórni.

A sütõben ~20-25 percig sütöm vagy addig amíg a tészta már nem ragad a villához.

Nagyon finom házilag is elkészíthetõ pizza. Mindig dícsérik.

Jó étvágyat!

Margherita pizza kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória 626.71 kcal
Fehérje 21.24 g
Szénhidrát 50.66 g
Zsír 38.63 g
Nátrium 1.65 g
Élelmi rost 5.36 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória 2506.8 kcal
Fehérje 84.92 g
Szénhidrát 202.67 g
Zsír 154.51 g
Nátrium 6.63 g
Élelmi rost 21.43 g
Köszönjük a receptet Admin felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:626.71kcal31.3%
Fehérje:21.24g42.5%
Szénhidrát:50.66g18.8%
Zsír:38.63g55.2%
Élelmi rost:5.36g21.4%
Nátrium:1.65g68.8%
Elkészítés ideje: ~1 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Margherita pizza 1
Margherita pizza 2
Margherita pizza 3
Margherita pizza 4
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!