Címlap Receptek Fagylalt torta

Fagylalt torta recept ( képpel )

és a kalória tartalma



Fagylalt torta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 2 darab M-es méretû Tyúktojás
  • 2 evõkanál Porcukor
  • 1 evõkanál Búza finom liszt
  • 0.2 zacskó Sütõpor
  • 70 dkg Csokoládés jégkrém
  • 40 dkg Vaníliás jégkrém
  • 40 dkg Puncsos jégkrém
  • 20 dkg Tejszín 20%
  • 15 dkg Étcsokoládé
  • 0.5 dl Finomított napraforgó étolaj
  • 5 dkg Meggy vagy meggybefõtt

Elkészítése:

Fagylalt tortához vásároljunk legalább 2-3 féle nagy dobozos tetszõleges fagylaltot (lehet diétásat is!) és mielõtt a tortaformába kerül vegyük ki a fagyasztóból, hogy kicsit meglágyuljon.

Elõkészítés: melegítsük elõ a sütõt 200 fokra.

A vékony piskóta alap elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját a cukorral és a sütõporral keverjük habosra (amikor kifehéredik és fényes akkor habos). Tegyünk hozzá egy evõkanál (nem púpozott csak éppenhogy dudorodó) lisztet. A fehérjét verjük fel és óvatosan adagoljuk a masszába.

Töltsük kerek tortaformába amelyet elõzõleg kibélelünk sütõpapírral, vagy megvajazunk és lisztezünk.

A 2 tojásból készült lap bõven elegendõ, mitöbb még sok is, úgyhogy sütés közben érdemes egyszer rányitni a sûtõajtót, hogy összeessen és ne legyen púpos középen a kerek formában.

Hogy a masszával könnyebb legyen dolgozni, azt is lehet, hogy valamilyen piskóta alapú süteményt is készítünk és arányosan több tojással, cukorral és liszttel dolgozunk, de a formába csak 2 tojásnyit töltünk, a többit lapos tepsiben megsütjük. Vagy: a nagy lapból kivágjuk a kerek formát, stb... A lényeg, hogy a fagylaltok alá hasznos egy tészta, mert nehéz a szeleteket szeleteléskor egyben tartani.

Amikor a piskóta megsült, kitesszük hûlni. Vegyük elõ a fagyikat lágyulni.

Tegyük a tésztalapot a kerek forma aljába, majd kenõlapáttal rétegezzük a meglágyult (nem kiolvasztott!) fagylaltokat egymásra. Én az alsó csokirétegbe meggyet is tettem, azért nagyobb abból a mennyiség.

Dolgozzunk gyorsan. Amikor szép egyenletes az egész tegyük gyorsan vissza a fagyasztóba, nehogy teljesen kiolvadjon az egész, mert megromolhat ha kienged.

Amikor újra kemény a fagylalt, verjük fel a tejszínt és kenjünk a fagyott torta tetejére. Habkinyomóval lehet formázgatni is a tetejére ezt-azt. Már így is finom, de ha gyereknek készül, akkor a csoki a tetejérõl nem maradhat el :)

A csokiréteghez olvasszunk fel 15 deka étcsokit és adjunk hozzá olajat, hogy puhább legyen. Amikor megfagy még így is nehezen vágható! Kanállal locsolgassuk rá az egészre és mehet vissza fogyasztásig a fagyasztóba.

Én a kislányom születésnapjára készítettem, és még csokidarával is megszórtam.

Fagylalt torta kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória346.03 kcal
Fehérje7.03 g
Szénhidrát42.93 g
Zsír15.68 g
Nátrium0.11 g
Élelmi rost0.82 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória4152.25 kcal
Fehérje84.41 g
Szénhidrát515.24 g
Zsír188.17 g
Nátrium1.3 g
Élelmi rost9.71 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:346.03kcal17.3%
Fehérje:7.03g14.1%
Szénhidrát:42.93g15.9%
Zsír:15.68g22.4%
Élelmi rost:0.82g3.3%
Nátrium:0.11g4.6%
Elkészítés ideje: ~1.5 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Fagylalt torta szelet
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!