Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Keresés
Név, cím, leírás
+ További/Egyéb szűrőfeltétel hozzáadása
Kattintson ide az adatok elküldéséhez!

Elkészítése:

A száraz zöldborsót kiválogatjuk, megmossuk és sóval valamint egy füstölt kockával feltesszük fõni kb. 1 liter vízzel. Nem kell elõáztatni, mert szétfõ.

Dobunk bele egy kávéskanál pirosparikát és néhány tekerésnyi borsot. Körülbelül háromnegyed-egy óra alatt megpuhul. Ekkor turmixba tesszük és pépesítjük.

A pépet visszatesszük a tûzre és két evõkanál olajjal és egy evõkanál liszttel zsemleszínû rántást készítünk és berántjuk a fõzeléket.

Magában vagy pörkölttel, sült hússal köretként fogyasztjuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Elõzõ este beáztatjuk a sárgaborsót hideg vízbe.

Egy teáskanál olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a két gerezd apróra vágott fokhagymát, a sárgaborsót, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Tehetünk bele babérlevelet, kis darabnyi citromhéjat, borsot. Közepes tûzön, folyamatosan kevergetve addig fõzzük, míg a borsó megpuhul (a folyadékot pótolni kell, vigyázat, habzik és könnyen kifut!). Ekkor megsózzuk. Egy kevés vízben simára keverünk 2 teáskanál étkezési keményítõt, majd habverõvel a borsóhoz adjuk, összeforraljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A májat mossuk meg, ha csirkeszív is van a keverékben, azok erét vágjuk le és szeleteljük fel. A májat óvatosan daraboljuk.

Egy kisebb hagymát vágjunk apróra, majd fél evõkanál zsíron a sóval pároljuk üvegesre. A hagyma sóval párolva nem keseredik meg. A tûzrõl levéve adjuk hozzá a pirospaprikát és dobjuk bele a májat. Tegyük vissza a tûzhelyre és kb 3/4 óra alatt pároljuk puhára.

Közben a rizst fõzzük ki, a fõzõvízhez adjunk pár csepp olajat, hogy ne ragadjanak annyira a szemek.

Amikor elkészült, megvizezeztt pohárkákkal készítsünk rizskupacot és adjuk mellé a májat.

Ha nem faljuk fel az összeset, ez egy könnyû ebéd.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A gyenge cukkinit és a krumplit pucoljuk meg és vágjuk vékony csíkokra. Egy kisebb hagymát pucoljunk meg és vágjunk apróra. Egy teflonos tepsibe dobjuk be õket, 3/4 teáskanál sóval, 3 evõkanál olajjal és egy kávéskanál pirospaprikával kézzel finoman forgassuk az egészet össze.

A tetejére tekerjünk kevéske borsot és 200 fokos elõmelegített sütõben süssük 20 percig legalul, fedõ nélkül.

Eközben a rizslisztet pici sóval és néhány evõkanál vízzel keverjük gyurma keménységû masszává, majd egy zsírpapírral letakart sütõlapra borítsuk ki és nyújtsuk 2-3 mm vastagra. Tegyük a sûtõ legfelsõ részére. Kb 10 perc után meg lehet forgatni.

A teljes fogás elkészítési ideje mindössze 30-35 perc és nagyon finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Az élesztõt a meglangyított tejben fél evõkanál cukorral összekeverjük, majd huzatmentes helyre tesszük, hogy felfusson. A lisztet egy teáskanál sóval elkeverjük. Megolvasztjuk a margarint, a liszthez adjuk.

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét félretesszük a hûtõbe. A sárgáját hozzáadjuk a tésztához és összedagasztjuk. Fél órát huzatmentes helyen kelesztjük.

Közben a túrót villával áttörjük, hozzáadunk 2 deci tejfölt, egy teáskanál sót, 4 evõkanál cukrot és két kávéskanál szárított kaprot (vagy egy csokor aprított frisset ha van). Alaposan összedolgozzuk. Kis levet fog ereszteni, ezért hozzáadjuk a keményítõt és a zsemlemorzsát.

A hûtõbõl elõvesszük a két tojásfehérjét és habbá verjük, majd fél evõkanál cukrot is hozzáadunk, tovább verjük és a végén 1 deci tejfölt is elkevereünk benne.

A sütõt elõmelegítjük és egy magas tepsit kikenünk olajjal, majd meglisztezzük. A megkelt tésztát egyenletesen igazítsuk a tepsibe, majd terítsük be a túróval. A tetején a tojásos-tejfölös keveréket egyenletesen elkenjük. Ettõl lesz majd szép piros.

A sütõben 200 fokon kb. 50 percig sütjük, majd amikor a tetején a tojás megpirult kivesszük és felszeleteljük. Lehet kisebbre is vágni, rengeteg lesz belõle.

Készülhet ugyanezekbõl a hozzávalókból akár buktaként is, csak akkor tekergetni kell.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Egy tálcát befedünk megmosott saláta levelekkkel.

A sajtkrémet a tormakrémmel habosra keverjük. Habkinyomó segítségével (vagy egyszerûen késsel vagy kanállal) a sonkára nyomjuk és feltekerjük. A tekercset a saláta ágyra helyezzük, majd a végeit kis krémmel díszítjük.

A retket oldalról cikk-cakk alakban megdöfködjük, majd ketté válasszuk, így lesz csillag alakú.

10-15 perc alatt kész díszítéssel együtt.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Az élesztõt 1 deci langyos tejben egy teáskanál cukorral futtassuk fel. A rizslisztet, sót és curryt keverjük össze, majd kevéske olajjal, langyosvízzel és a fölfuttatott élesztõvel keverjük alaposan össze. A rizsliszt nem lesz kifejezetten dagasztható, hanem kásaszerû marad.

Tegyük huzatmentes meleg helyre legalább egy órára. Amikor megkel (buborékos lesz), melegítsük elõ a sütõt és a kukoricaliszttel gyúrjuk kicsit formázhatóbbá.

Nem kell megijedni, mindenképpen sûrû lesz, mert a kukorica és rizsliszt is nagyobb szemcsés és nem olyan állagú mint a búza.

Egy megolajozott és kukoricalisztezett tepsibe tegyük a tésztát, formáljuk cipóvá,, vagdossuk meg a tetejét és kissé szórjuk meg még kukorica liszttel.

50 perc - 1 óra alatt megsül 200 fokos sütõben.

Kifejezetten jó íze van. Kb 10 hüvelykujjnyi szeletre lehet vágni.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A darált húst összekeverjük két gerezd apróra vágott fokhagymával, a vöröshagyma felével, a tojással, rizzsel, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tehetünk bele oregano-t, bazsalikomot, pirospaprikát. Kicsit állni hagyjuk.

A maradék vöröshagymát apróra vágjuk, három gerezd fokhagymával egy ek. olajon megfuttatjuk, ráöntjük a paradicsomot. Babérlevéllel, zellerlevéllel, oregano-val, borssal ízesíthetjük.

A húsból gombócokat készítünk (nekem 12 db lett), és a forró paradicsommártásba tesszük, alacsony lángon puhára fõzzük.

Aki szereti, petrezselymes krumplit is készíthet hozzá.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A liszet a sütõporral, egy teáskanál sóval, egy evõkanál cukorral keverjük össze, majd a margarinnal morzsoljuk el.

Egy tojást válasszunk ketté, és a fehérjét tegyük félre a sütemény tetejének megkenéséhez. A sárgáját és a második tojást dolgozzuk össze az elmorzsolt margarinos liszttel. Tegyük félre vagy a hûtõbe.

A rebarbara szárak felsõ vékony rétegét húzzuk le, kereszt irányban szeleteljük vékonyra. Tegyük egy edénybe és alaposan cukrozzuk meg. Adjunk hozzá kevéske fahéjat, fél teáskanál sót és hagyjuk állni amíg levet ereszt.

Amikor levet eresztett, keverjük bele a keményítõt, majd a zsemlemorzsát, hogy a levet felszívja.

Egy sütõformát kenjünk ki zsiradékkal, lisztezzük meg, majd a tészta ~2/3-ad részét egyengessük az aljára. Erre borítsuk a rebarbara tölteléket és oszlassuk el egyenletesen.

A tészta maradékából egy kis maréknyit tegyünk félre, a többit nyújtsuk vékonyra és borítsuk be vele a tölteléket. A maradék tésztát is nyújtsuk ki és vágjuk vékonyka csíkokra, amelyeket aztán hosszában és kereszbe is tegyünk díszítésként a süteményre.

Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra.
A sütemény tetejét kenjük meg a megmaradt tojásfehérjével, és tegyük a forró sütõbe. 40-50 percig (vagy amikor már nem ragad) süssük, és kis hülés után szeleteljük fel.

A rebarbara évelõ növény, a levélnyelét fogyasztjuk. Most van szezonja, már jó nagy leveleket és szárakat növesztett, de még nem fás, ahnem jó leveses. El lehet kezdeni megszedni, és ki kell törni a virág bimbókat is, hogy ne arra fordítsa az energiáját. Én is a kertbõl szedtem a hozzávalót.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát 1 ek olívaolajon üvegesre párolom, kevés vízzel felöntöm, beleteszem a még fagyott spenótot, sózom, borsozom, a fokhagymát belereszelem, majd fedõ alatt az egészet összepárolom (nem kell sokáig, a sütõben úgyis "összeérik"). A lisztbõl, tejbõl, tejfölbõl habarást készítek, ezzel a spenótot besûrítem,majd a maradék vízzel felöntöm, és még takarékon egy kicsit fõzöm.
Egy kisebb tepsit kikenek fél ek olívaolajjal, ebbe rétegelem a tésztát (nekem ez a 17 dkg tészta 9 lap), 3 lapot fektetek a tepsibe, majd 3 merõkanállal a szószból, erre pedig egy réteg reszelt sajtot szórok. Ezt még 2x ismétlem, majd elõmelegített sütõben kb. fél órát sütöm.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Hagymán megpároljuk a csirkemellet, rádobjuk a fagyasztott zöldségeket, majd ráontjuk az önteteket: mogyoróvajat összekeverjük a tejszínnel és kb 3 deci vízzel, kicsit pároljuk össze!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A krumplit megpucolom, egészben megfõzöm, majd felkarikázom. A többi zöldséget megmosom, majd héjastól felkarikázom, kb. fél centi vastag darabokra. Egy tepsit olívaolajjal kikenek, belerétegezem a krumpli felét, majd erre jön a többi zöldség, amiket elõtte serpenyõben, olívaolajon kicsit megpirítok (így füstösebb íze lesz). Vegetával picit megszórom mindegyik réteget. Itt aztán ízlés dolga, hogy mi után mi következik, a lényeg, hogy a záró réteg krumpli legyen. Én a feltüntetett mennyiségbõl egy normál méretû tepsiben a krumpli-cukkini-padlizsán-cukkini-hagyma+paprika-krumpli sorrendet szoktam követni (a hagymát a csíkokra vágott paprikával a végén együtt szoktam kicsit megfonnyasztani). Erre jöhet az öntet: a tejet, a tepsis burgonya alapot és a tejfölt simára keverem, ezzel locsolom az egészet, majd jó vastagon megszórom füstölt sajttal. Elõmelegített sütõben kb. 40-50 percig, a sajt megpirulásáig sütöm. Nagyon kiadós, finom és laktató.
Tipp: az alapot csak vízzel, esetleg minimális finomföllel kikeverve, sajt nélkül (illetve a sajtimádóknak sajthelyettesítõvel) kiválóan alkalmas keményítõnapra.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hagymát és fokhagymát vágjuk apróra, és olajjal meglocsolt tepsin egyenletesen szórjuk szét. A tejfölt a tejjel, sóval és a rizsliszttel keverjük el, adjunk hozzá egy kávéskanál curry-t.

A cukkinit hámozzuk meg, majd vágjuk fél-egy centis szeletekre. Tegyünk egy réteget belõle a tepsibe és evõkanállal locsoljuk meg az öntettel. Tegyünk mégegy réteg cukkinit, locsoljuk, míg a hozzávalók el nem fogynak.

A tetejre reszeljük rá a sajtot és fél óra alatt süssük össze az egészet.

Nagyon könnyû és kellemes ízû.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Apróra vágjuk a padlizsánt és a sárgarépát, felkarikázzuk a virslit, és az egészet együtt az olajon egy serpenyõben lefedve lassú tûzön összefõzzük. Ízesítésnek 2 evõkanál vegetát, egy evõkanál borsot, egy kis oregánót és kakukkfüvet teszünk hozzá.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A zsemlét ketté vágod, megkened margarinnal, majd kolbászt raksz bele, vérül beleszeleteled a zöldségeket.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Bepanírozod majd kisütöd
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Elõkészítés: A gesztenyepürét olvasszuk ki, a tejszínt hûtsük be és a margarint vegyük elõ lágyulni.
A cukrot daráljuk le, hogy porcukorral dolgozhassunk. Melegítsük elõ a sütõt 190 fokra és egy nagy lapos tepsit béleljünk ki zsírpapírral.

A piskótatészta elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét és a sárgákat 6 evõkanál porcukorral keverjük habosra. adjuk hozzá a a sütõport, a kakaóport és a lisztet. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és apránként nagyon óvatosan keverjük a masszához.

A tésztát öntsük a tepsibe és folyassuk el egyenletesen. 15 perc alatt süssük készre. Amikor a tészta megsült, borítsuk egy tiszta konyharuhára, húzzuk le róla a zsírpapírt és még melegében tekerjük fel a konyharuhával, hogy a formáját késõbb megtartsa. Tegyük félre kihûlni.

A krém elkészítése:
Az idõközben felolvadt gesztenyemasszát a margarinnal és a maradék porcukorral törjük, majd keverjük sima krémmé. Adjunk hozzá egy-két csepp rumaromát, majd verjük fel a tejszínt és óvatosan azzal is keverjük össze.

A piskótalapot tekerjük ki és kenjük meg a krém 2/3-ad részével, majd tekerjük fel. A maradék krémet kenõ lapáttal oszlassuk el egyenletesen a tekercs külsején, majd tegyük néhány órára hûtõbe.

Amikor megszilárdult a krém, akkor lehet éles késsel felszeletelni.

Készen vásárolt piskótalapból akár a gyermekek is elkészíthetik anyák napjára. Nagyon finom meglepetés lesz.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A banánt darabold fel, majd a többi hozzávalóval keverd össze
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Úgy, mint a görög saláta, de a listában nem szereplõ kaliforniai paprika a kisebb mennyiség, és a mogyoró hagyma pedig lila hagyma.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A száraz összetevõket (lisztet, cukrot, sót, sütõport, kakaóport) keverjük össze. A margarint olvasszuk meg.

Adjuk a keverékhez a tojást, az olvasztott margarint és a tejet, majd alaposan keverjük össze, hogy csomómentes masszát kapjunk.

Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra, majd egy 12 darabos muffinsütõ formát kenjünk ki olajjal.

Adagoljuk a formába a masszát és 25-30 perc alatt süssük meg.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Tovább
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!