Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Keresés
Név, cím, leírás
+ További/Egyéb szűrőfeltétel hozzáadása
Kattintson ide az adatok elküldéséhez!

Elkészítése:

A burgonyát hájastul majdnem puhára fõzzük.
Meghámozzuk, lereszeljük. A tojással, sóval, túróval és a liszttel tésztaszerû masszát gyúrunk belõle.

Lapkákat formázunk belõle és kevés olajon többször megforgatva összesütjük.

(Fõzetlenül reszelve is meg lehet gyúrni, csak akkor több olajat fog felvenni sütéskor, viszont jobb ízû!)

A joghurtot a lekvárral alaposan összekeverjük vagy használhatunk gyümölcsjoghurtot és ezzel locsoljuk meg a lapkákat.

Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A paradicsomot a hagymával, sóval, zellerrel megfõzzük, majd összeturmixoljuk.

Az olajból és lisztbõl rántást készítünk, berántjuk.

Kevés cukorral ízesítjük.

A leves tésztát kifõzzük, vagy bele is lehet fõzni a levesbe.

A zeller különleges ízt ad az egyszerû paradicsom levesnek.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A zöldbabot az apróra vágott hagymával és fél kávéskanál paprikával, valamint jó sok petrezselyemmel sós vízben megfõzzük.

Amikor megpuhult, a zsírból és lisztbõl világos rántást készítünk, a babot berántjuk, majd belekeverjük a tejfölt.

Ízesítjük cukorral és ecettel.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A lisztet a sóval és a vaníliás cukorral keverjük össze. Az élesztõt 2 dl langyos tejben futtassuk fel, majd olvasszuk fel a margarint és a lisztre töltsük rá az élesztõvel együtt.

Dagasszuk alaposan össze majd letakarva meleg helyen kelesszük duplájára.

Amíg kel a tészta készítsük elõ a csigák töltelékét, am nem lesz más mint egy sûrûbbre fõzött puding. A pudingport a cukorral és 3 dl tejjel fûzzük keményre, majd egy picit hagyjuk hûlni.

A megkelt tésztát nyújtsuk szögletesen ujjnyi vastagra lisztezett deszkán vagy asztalon, majd a langyos de még kenhetõ állagú pudinggal egyenletesen kenjük meg.

Egy széles tepsit béleljünk ki zsírpapírral, majd arra kerülnek a csigák.

Tekerjük fel, majd éles késsel óvatosan 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk fel. Ha a puding a késre ragad, azt vágások közt töröljük le, mert elnyúzza a tésztát és nem lesznek szépek a csigák.

Egy egy szelet levágásakor egybõl helyezzük a tepsire.

Elõmelegített 200 fokos sütõben 30-40 perc alatt süssük ki õket.

Kis méretû fincsi házi csigákat kapunk.
Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Az aszalt és apróra vágott aszalt gyümölcsöket kevés vízbe áztassuk be amibe csepegtettünk egy kis rumaromát.

Lehet bele egy teáskanál cukrot is tenni, vagy lehet rummal is helyettesíteni, a lényeg, hogy felázzanak és megpuhuljanak kissé.

A lisztet a cukorral, kakaóporral, tojásokkal, sóval, olajjal, sütõporral és a tejföllel keverjük simára, majd adjuk hozzá a magokat. A mennyiségektõl el lehet térni, a tészta állagát figyelembe véve.

Ezek után tegyük bele a vízbõl kiszedett gyümölcsöt, de ha a tészta nagyon sûrû vagy kemény, mert a zabpehely egy kissé megszívja magát, evõkanállal adagoljunk bele a rumos vízbõl, míg hígabb tésztát nem kapunk.
Az állagának ~olyannak kell lennie, mint a mufinnak.

Egy nagy kerek szétnyitható tortaformát olajozzunk ki, szórjuk meg liszttel, majd töltsük bele a tésztát.

Elõmelegített 200 fokos sütõben ~1,5 órát süssük, vagy addig amíg a közepe nem ragad.

Akkor lehet szépen szeletelni, ha már hûlt egy kicsit.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Az olajon az apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a sûrített paradicsomot és higítsuk egyszeres mennyiségû vízzel.

Önsük bele a szûrõn leöblített babkonzervet és tegyük bele a kukoricát is. Fûszerezzük chilivel és curryvel.

Legfeljebb fél óra alatt összefõ, ezután egy evõkanál kukorica liszttel (szitálva lehet szórni, úgy nem csomósodik be) sûrítsük be kissé, és még 5 percig fõzzük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A lisztet a sóval, a fûszerekkel és a sütõporral keverjük el, majd adjuk hozzá a tejet, a felolvasztott margarint, a tojásokat és a tejfölt.

Egyenletesen keverjük el.

Reszeljük le a sajtot, majd 15 dekát belõle keverjünk a tészta masszába.

Melegítsük elõ a sütõt.
Egy 12 darabos muffinsütõ formát olajozzunk ki nagyon alaposan. (A sajt könnyen odaragad.)

Töltsük a tésztát a lukakba, majd a közepükbe döfjünk egy-egy szelet szalámit, és a maradék sajtot osszuk szét a tetejükön.

200 fokos sütõben 30 perc alatt süssük aranyszínûre.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A zöldségeket finomra reszelem , az almát kockára vágom. A csirkemellet megfõzöm sós vízben.Az olívaolajat , citromlevet , fûszereket ráöntöm és jól összekeverem.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ezt a húsvéti receptet egy kedves ismerõsömtõl kaptam, gondoltam megpróbálom. Ez az elsõ kísérlet eredménye.

A lisztet a sóval, 1 zacskó vaníliás cukorral, 3 evõkanál cukorral és az élesztõvel elkeverem, majd beleöntöm az olajat és a meglangyosított tejet.

Alaposan összedagasztom, és meleg helyen 45 percet kelesztem.

Amíg kel a tészta, ledarálom a mákot és a maradék 8 evõkanál cukrot. Ehhez adok még egy zacskó vaníliás cukrot. Összekeverem, majd a megolvasztott margarinnal masszát készítek belõle. (Nekem kissé sûrû lett, úgyhogy legközelebb teszek még hozzá tejet.)

A megkelt tésztát kisujnnyira (és téglalap alakúra) kinyújtom, majd a mákos keveréket elkenem rajta.

Fel kell tekerni, majd a két végét kör alakban egymásba illeszteni, hogy egy zárt gyûrû keletkezzen.

Ezek után rá kell varázsolni a sütõpapírral kibélelt tepsire.

Most következik a formázás:
A tepsiben a gyûrût megigazgatod, majd nagyon éles késsel a henger 1/3 -részétõl kezdve kifelé bevágod egy hirtelen mozdulattal, ugyanezt 2-3 centivel távolabb is megteszed, majd egyszer 90 fokot forgatsz a szeleten. Ezt a mûveletet körben ahányszor elfér (~16) megismétled.

Ha most akarnád a tepsibe tenni nem igazán menne.

Elõmelegített 200 fokos sûtõben 30-35 perc alatt pirosra sütöd.

(Nagyon finom lett, de még hangolni kell majd az összetételen egy kicsit.)
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A burgonyákat víz alatt megsikálom, majd egy laposabb tûzálló tálba teszem. Nagyon pici vizet teszek alá (egy pici löttyintésnyi), meglocsolom kevés olívaolajjal, sózom, borsozom, majd egy alufóliával letakarom, és beteszem sülni Negyed óra múltán leveszem róla a fóliát, majd puhára sütöm. Ha elkészült, hagyjuk kihûlni kissé, tegyük egy nagyobb tálba, majd keverjük össze a feladarbolt póréhagymával, ecetes uborkával, petrezselyemmel, és óvatosan a fetával. Locsoljunk rá kevés olívaolajat még, kevés frissen facsart citromlevet, és borsozzuk is kissé. Ez lesz az öntet tulajdonképpen.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A lisztbõl, tojásból egy teáskanál sóbol és ~1 dl olajból sûrû palacsinta tésztát keverjünk, majd süsssük ki. kb. 12-13 darab lesz a megadott mennyiségbõl, ebbõl 10-11 darab kell az ételhez.

Egy evõkanál olajon az apróra vágott fokhagymával és a füstölt kockával pároljuk meg a darált húst, majd keverjük el a tejföllel.

A zöldségeket 1 teáskanál sóval egy kevés olajon pároljuk meg, de ne puhuljanak túl!

A gyorsabb elkészítés érdekében a palacsintákat két serpenyõben is lehet sütni, akkor 10-05 perc alatt elkészülnek, utána pedig a zöldségeket és a húst is lehet egyidõben párolni. az még kb. 30 perc.

Közben reszeljük le a sajtot.

Amikor a hozzávalók az összerakáshoz elkészültek, olajozzunk meg egy nagyobb jénai tálat, majd rakjunk az aljára egy palacsintát.

A palacsintára tegyünk ~3 evõkanál hússzószt, és egy púpozott evõkanál zöldséget és egyenletesen oszlassuk el.
Erre jön a következõ réteg palacsinta, szósz és zöldség.
A rétegezést folytassuk amíg van alapanyag.

A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és tegyük a sütõbe ~200C fokra 40 percre.

Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Itt egy újabb kedvenc, a pogácsa. Sok-sok variációban készítem, most a túrósat mutatom meg.

Egy deci tejet meglangyosítunk, belekeverjük a fruktózt, majd belemorzsoljuk az élesztõt. Amíg felfut, a liszteket kimérjük, 2 ek sót belekeverünk, belereszeljük a margarint, majd hozzáadjuk a túrót és a tojásokat. Dagasztógéppel, vagy kézzel alaposan eldolgozzuk a tésztát, beleöntögetve a kovászt. Kétszeresére kelesztjük, majd gyúródeszkára borítva kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. Meghajtogatjuk, hogy szép leveles legyen: szemre elosztjuk háromfelé hosszában, a két külsõ részt behajtjuk a középsõre, majd hosszában is kettéhajtjuk. Újabb fél óra pihentetés után 1 cm vastagra nyújtjuk, 3 cm átmérõjû szaggatóval, vagy pohárkával pogácsákat szaggatunk. Tepsibe téve megkenjük 1 tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és elõmelegített 180 fokos sütõben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A túrót villával összetörjük,hozzáadjuk a Korpává darált zabpelyhet,a tojások sárgáját és a felvert fehérjét.Pár csepp édesítõszert teszünk hozzá.A tejfölhöz szintén és öntetként tálaljuk a gombócokhoz.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A tésztát kifõzöm.Zöldségeket aprírom és az olajon megpárolom,majd a végén hozzáadom a paradicsomot.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Akarfiolt megpárolom és egy olajjal kikent tûzálló tálba teszem.Ráöntöm a tejfölt és megszórom a sajttal.200 fokon 10 perc alatt készre sütöm.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ez a mennyiség 12 darab palacsintához elegendõ. A palacsinta tészta receptje nagyon pontosan ki van mérve, így ha esetleg robotgéppel kevernéd akkor is jónak kell lennie.

A palacsinta tésztát a 20 deka lisztbõl 2 deci tejbõl, 1db M-es (50 g-os) tojásból 0.7 deci olajból (60 g) egy csapott teáskanál sóval simára keverjük, majd 2.5 deci vizet adunk hozzá. A palacsinta tészta akkor jó ha úgy folyik, mint a tejszín.

Egy palacsintához ~3/4 merõkanálnyit kell belõle kisütni!

Utána a bögre tejbõl 3 csapott evõkanál cukorból és a keményítõbõl csomómentes pudingot fõzünk, melyhez mielõtt besûrüsödne, nyomunk bõven mogyoró aromát és azzal együtt fõzzük fel.

A palacsintákba kb. egy evõkanálnyi mogyoró pudingot kell tenni, összehajtani, majd a ttetejére tejszínhabot nyomni és megszórni kakaóporral.

Egy adag 2 palacsinta, de nagyon laktató.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Egyszerûen összekeverni!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A nektarint, szilvát és körtét kimagozzuk kicsumázzuk. A rebarbara szár külsõ vékony héját lehúzzuk, majd ujjnyi(keresztbe) hosszúságúra daraboljuk, valamint a többi gyümölcsöt is feldaraboljuk.

Felöntjük vízzel, picit sózzuk, beledobunk néhány fahéj darabot és fõzzük ~20 percet. A tejet és pudingport a cukorral csomómentesen elkeverjük, majd a levesbe öntjük erõs kevergetés közepette és megforraljuk.

Hagyjuk lehûlni, de lehet melegen is fogyasztani.

Díszíthetõ menta levelekkel, vagy ihatjuk bögrébõl is. A rebarbarától kellemes frissítõ ízû ital.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A padlizsánkenyér elkészítése:
A padlizsánokat meghámozzuk, hosszában szeletekre vágjuk, majd robotgéppel (a szeletelõvel) felaprítjuk. Hozzáadjuk a két tojást, ~2 evõkanál morzsát, sót, curry-t, fokhagyma port, õrölt köménymagot, egy evõkanál olajat és a lisztet.
Alaposan összekeverjük, majd egy kiolajozott zsemlemorzsával megszórt kisebb tepsibe töltjük, elegyengetjük és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

~40 perc alatt 200 fokon pirosra sütjük. Olyan állaga lesz, mint az egybesült fasírtnak.

A fokhagymás-kapros joghurtos uborkasaláta elkészítése:
Hámozzuk meg az uborkákat és szeletejõn gyaluljuk le, majd készítsük el rá az öntetet. Az öntetbe kell egy teáskanál mustár, egy teáskanál só, egy evõkanál cukor, fél evõkanál ecet egy kávéskanál fokhagymapor és szárított kapor, valamint egy evõkanál olaj. Az összetevõket összekeverjük, és ráöntjük az uborkára.

A padlizsánkenyeret metélõfokhagymával vagy kaporral díszítve tálaljuk az uborkasalátával.

Még a gyerekek is megeszik ha nem curry-zzük túl. (Kislányomat, aki nem akar zöldséget enni csak húst, nem tudtam meggyõzni, hogy nincs hús az ételben és megette :) )
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A kimért liszthez hozzáadod a cukrot, majd a tejet, és összekevered. Utána hozzáadod a sütõport, a fahéjat, a tojást, illetve a 0,5 dl olajat. A banánt péppé töröd, majd hozzákevered, majd az apró darabokra vágott egy tábla csokit is hozzáadod. Ha nagyon sûrû a tészta, rakjál bele még tejet, nekem 3-4 dl általában belemegy, mert sûrû.
Egy muffinsütõ formát kibélelsz muffin papírokkal, majd beletöltöd a tésztát.
Kb. 12 db lesz belõle.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Tovább
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!