Elkészítése:
A burgonyát hájastul majdnem puhára fõzzük.
Meghámozzuk, lereszeljük. A tojással, sóval, túróval és a liszttel tésztaszerû masszát gyúrunk belõle.
Lapkákat formázunk belõle és kevés olajon többször megforgatva összesütjük.
(Fõzetlenül reszelve is meg lehet gyúrni, csak akkor több olajat fog felvenni sütéskor, viszont jobb ízû!)
A joghurtot a lekvárral alaposan összekeverjük vagy használhatunk gyümölcsjoghurtot és ezzel locsoljuk meg a lapkákat.
Jó étvágyat!
Meghámozzuk, lereszeljük. A tojással, sóval, túróval és a liszttel tésztaszerû masszát gyúrunk belõle.
Lapkákat formázunk belõle és kevés olajon többször megforgatva összesütjük.
(Fõzetlenül reszelve is meg lehet gyúrni, csak akkor több olajat fog felvenni sütéskor, viszont jobb ízû!)
A joghurtot a lekvárral alaposan összekeverjük vagy használhatunk gyümölcsjoghurtot és ezzel locsoljuk meg a lapkákat.
Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal