Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Keresés
Név, cím, leírás
+ További/Egyéb szűrőfeltétel hozzáadása
Kattintson ide az adatok elküldéséhez!

Elkészítése:

A hozzávalókat a tojásfehérje kivételével összedolgozom, majd a felvert tojásfehérjét lágyan hozzágyúrom. Forró, sós vízben kb 8 perc alatt megfõnek a közepes nagyságú gombócok. Pirított zsemlemorzsába forgatom, majd cukros tejföllel tálalom (1,5 doboz tejfölbe egy zacskó vaníliás cukrot valamint 3 evõkanál cukrot keverek).
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A birsalmát alaposan mossuk és dörgöljük meg! Vágjuk négyfelé (vagy ha nagyobb akár 6 felé), hogy a magházat ki lehessen vágni, mivel a birs nyersen kemény.

Kevés vízben fõzzük puhára kb. negyed óra alatt, majd szitán törjük át, vagy turmixoljuk le alaposan. Adjuk hozzá a temérdek cukrot, majd fõzzük a sûrû masszát még negyed, fél órán át.

Amikor elkészsült, leheletnyit hagyjuk hülni, hogy ne fortyogjon, majd töltsük lapos szögletes dobozokba és hagyjuk teljesen kihûlni. Le lehet fedni konyharuhával, hogy ne szálljon, hulljon bele semmi.

Amikor kemény, borítsuk ki a formából, majd tegyük biztos helyre száradni és 2-3 hétig naponta kétszer megforgatva szárítsuk meg teljesen.

A szárítási folyamat végeztével tegyük vagy zárható dobozba, vagy csomaguljuk fóliába és tároljuk hûvös száraz helyen.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ez a húsgombóc egy sima fasírt, csak borral van ízesítve, ami pikánssá teszi az ízét.

Elkészítése:
A fokhagymát felaprítjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a húshoz, majd beleütünk két tojást, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a petrezselymet és a morzsát.

Meglocsoljuk fél deci fehérborral, és adunk még hozzá apránként vizet, hogy a fasírt massza egyenletes legyen, de ne legyen folyékony, hanem könnyen formázhatóvá váljon.

Lehet a szokásos beáztatott majd kinyomkodott kenyeres technikát is használni, csak akkor nehezebb egyenletesre dolgozni, ami a kisebb méretû golyókhoz jobb.

Amikor jól formálható, kis gombócokat formázunk a masszából, majd megforgatjuk lisztben, és bõ forró olajban pár perc alatt kisütjük.

Elõételként vagy körettel is fogyasztható.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A zöldséget megmossuk és rózsáira szedve fûszeres vízben megfõzzük, majd leszûrjük.
Közben elkészítjük a sajtos bechamellt.( világos rántás, majd felengedjük tejjel, megvárjuk amíg besûrûsödik és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is)
Egy jénait vagy egy tepsit kiolajozunk és beletesszük a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sajtos bechamellt. A tetejére reszelt sajtot szórunk és mehet is a sütõbe szép pirosra sülni.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A halat lehetõleg már szeletekben vegyük. :)

Az elkészítésnél elõször megfõzzük a lét, majd amikor az már készen van, gyorsan belerottyantjuk az egész daradokat. Ezért 2-3 szép patkó alakú szeletet tegyünk félre, azt csak a végén kell a levesbe fõzni. Ha egész hallal dolgozunk, akkor a középsõ szeletek lesznek ezek (de én nem próbáltam még halat pucolni :D ).

A léhez a halat, a megpucolt krumplit, a hagymát és a paprikát (lehet erõs is!) feltesszük fõni legalább 2 liter vízzel, beletesszük a sót, pirospaprikát is, lasú tûzön fõzzük amíg a krumpli is és a hal is szétesik. Azt mondják, addig kellene amíg kocsonyássá nem válik.

Ekkor az egészet egy szûrõn/szitán átpaszírozzuk és visszatesszük a tûzre. Beletesszük a szép halszeleteket és pár percig fõzzük.

Kifõzzük a tésztát és azzal tálaljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

a velõscsontot a húslevesben megfõzzük
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A tavasz elsõ harmadában nem bõvelkedünk friss zöldségben, a szervezet vitaminraktárai pedig kezdenek kimerülni. A tavaszi fáradtság elkerülése végett vitaminban és rostban gazdag táplálkozásra lenne szükség, amit ilyentájt legfeljebb a télre eltárolható zöldségek tudnak biztosítani. A tárolás során azonban ezeknek egy része lebomlik. A sárgarépa szerencsére olyan gyökérzöldség, amely frissen is elérhetõ majdnem egész évben, így biztosan ilyenkor is kapható bármelyik zöldségesnél.

A sárgarépa-fõzelék nagyon tápláló, vitaminban gazdag, könnyen emészthetõ és ezzel a fokhagymás-citromos fûszerezéssel meglepõen finom köret lehet. (De fogyaszthatjuk önmagában is mondjuk egy vacsira, én is úgy ettem.)

Elkészítése:
A zsenge sárgarépát vékonyan hámozzuk meg és vágjuk minél kisebbre, hogy lerövidítsük a fõzési idõt. A két gerezd apróra vágott fokhagymát egy evõkanál felforrósított olajon forgassuk meg (ne pirítsuk), dobjuk rá a répát, majd öntsük fel annyi vízzel amennyi éppenhogy ellepi.

Adjuk hozzá a petrezselyem levelet, fél leveskockát, sót, cukrot és fél citrom lereszelt héját, valamint a kifacsart levét! Fõzzük ~fél órát, majd 2 evõkanál olajból és egy csapott evõkanál lisztbõl készített zsemleszínû rántással rántsuk be és villámgyorsan kevergetve higítsuk meg a tejjel.

Amikor újra rotyog, adjuk hozzá a tejfölt, keverjük krémesre és fortyantsuk meg egy fél pillanatra.

Nagyon egyszerûen, gyorsan elkészíthetõ és tényleg nagyon finom! Nem úgy finom, mint a finomfõzelék :) , hanem tényleg.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A húslevest nagyon jól újra lehet hasznosítani, ha rizottót készítünk belõle. Nagyon finom telt íze lesz, de akár leveskockából is megteszi. Ha húslevessel készítjük, értelemszerûen nem kell a kocka bele.

Egy fedeles teflon edény aljára terítsünk egy pohár rizst, a levesbõl a zöldségeket, húst (ami még maradt) vegyük ki és egyenletesen osszuk el az edényben. Szórjunk rá még kevéske mexikói keveréket, picit sózzuk (legyen benne pritamin), majd óvatosan öntsük fel a rizshez képest kétszeres mennyiségû lével (két pohárnyi).

Fedjük le és minimum lángon hagyjuk párolódni ~3/4 órát. Nem szabad kavargatni! Ha szükséges, esetleg tegyünk még egy lapot is az edény alá, hogy még kisebb hõ érje.

Amikor a rizs megdagadt, szórjuk be reszelt sajttal, tegyük vissza rá a fedõt és pihentessük 10 percet. Ez alatt az idõ alatt a maradék folyadékot is felszívja és a sajt is közé olvad.

Nagyon-nagyon finom és pofon egyszerû az elkészítése. A képen is a húsleves maradékból készített látható.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A meghámozoztt burgonyát vagdossuk be az egyik oldaláról, úgy hogy ne essen szét. A hasításokba helyezzünk együegy vékony karika kolbászt. Enyhén sózzuk meg és szórjunk rá friss bazsalikom levelet. Tegyük be a lerbe sülni alufoliával letakart edénybe. Ha a burgonya nagyon porlós, tegyünk alá egy kis vizet is, hogy le ne égjen. Lassú tüzön pároljuk meg 15-20 perc alatt, aztán vegyük le róla az alufóliát. Néhány perc alatt pirítsuk ki egy kicsit.Melegen tálaljuk egy kis reszelt sajttal.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Krumplit, tésztát megfõzni. Hagymát olajon megpárolni, rá piropaprika. Erre a tört krumpli, só, majd a tészta.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

összenyomni, tejszínt steviával felverni.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Túrót és 1db tojást összekeverünk. 2dl Tejet forralunk, hozzáadunk 1 zacskó vaníliás cukrot. 5db zsemlének a tetejét levágjuk és tejben mártjuk. A belét összenyomjuk ide fog kerülni a túró, majd vissza a tetõ. Sütõben barnára sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A tésztát félig megfõzzük.
Szalonnát megpiritjuk.
A tejfölt, tejszint, tojást, piritott szalonnát összekeverjük, tehetünk bele reszelt sajtot, ízlés szerint fûszerezzük.
Rétegenként lerakjuk egy 15x20 cm-es kerámia tálba
Tetejét reszelt sajttal meghintjük
180 fokos sütõben pirosra sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Majonézt készítünk, nyers tojás, mustár, oliva olaj, ha kemény hozzáadjuk a tejfölt. Ezt ráöntjük a főtt tojás szeletekre.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

főtt füstölt sonka, kemény tojással, 1 db paradicsom, zöldpaprika, majonéz, 2 dl csipke hibiszkusz tea, fél citrom levével, 1 kávéskanál méz. Natúr joghurtba elkeverjük a korpát desszertnek.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A fentieket tányérra rakjuk
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

fentieket tányérra és megesz.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Vöröshagymát apróra vágjuk olajon megpirítjuk rádobjuk a feldarabolt fehér répát sárgarépát burgonyát pirítjuk együtt még még 10 percig.
Mehet rá a só pirospaprika bors, felöntjük annyi vízzel hogy ellepje és ha felforrt utána fedő alatt puhára főzzük.
Ha puha az összes zöldség mehet bele a karikára vágott virsli és a keményítőt kikeverjük a tejföllel és egy pici vízzel majd beleöntjük.
Forraljuk néhány percig és kész is.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Az egészet robotgépben összekeverjü, előmelegített sütöben 180 fokon 30-40 perc
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Az egészet robotgépben összekeverjük, előmelegített sütöben 180 fokon 30-40 perc
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 4 5 6 7 8 9 1 2 3
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!