Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Keresés
Név, cím, leírás
+ További/Egyéb szűrőfeltétel hozzáadása
Kattintson ide az adatok elküldéséhez!

Elkészítése:

A brokkolit szedjük rózsáira és kb. 5 percre dobjuk forró vízbe, hogy kicsit elõfõzzük. 8 darab közepes krumplit hámozzunk meg, vágjuk félbe és vájjuk ki a közepüket, de csak annyira, hogy ne törjenek el (1, 1,5 cm pereme maradjon). A belsejét (a kikapart részeket) tegyük el, ne dobjuk ki, mert kell a töltelékbe.

Szûrjük le az elõfõzött brokkolit és dobjuk robotgépbe. Adjuk hozzá a kikapart krumplit, egy tojást, egy teáskanál sót, két kávéskanál enyhe curry-t, (aki az erõset szereti, az csípõset is tehet bele) és törjük össze péppé.

Egy tepsibe tegyük be egymás mellé a krumplikat, majd két kanál segítségével töltsük meg õket a brokkolis masszával. Reszeljünk rá kevés sajtot, majd egy-két szelet bacont vágjunk csíkokra és helyezzük a tetejükre.

200 fokon süssük egy órát, majd majonézzel vagy anélkül tálaljuk. Személyenként lehet 2-4 félbevágott krumplival számolni, mivel a látszat ellenére nagyon jól laktat.

Ebben a kombinációban ez egy meglepõen pikáns ízû és nagyon finom töltelék az egyszerû krumplinak.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A Rákóczi túrós nem egy könnyû sütemény, ragacsosan émelygõsen édes, úgyhogy csak az próbálja ki aki szereti az ilyesmit. Nem túl bonyolult az elkészítése, a lényege csak annyi, hogy a habot utólag kell rásütni, amikor már megsült nagyjából.

A tésztához a fél kiló lisztet egy evõkanál cukorral egy teáskanál sóval keverjük el majd morzsoljuk össze a margarinnal. Adjunk hozzá 3 tojássárgáját és gyúrjuk össze. Tegyük kikent tepsi aljára egyenletesen.

Kenjük meg a lekvárral egyenletesen a tésztát.

A túró réteghez a túrót törjük össze villával, majd adjunk hozzá 3 evõkanál cukrot, egy csomag vaníliás cukrot és a másik 3 tojás sárgáját. (mehet bele csipet só és pici tejföl is annak függvényében mennyire száraz a túró).

Terítsük egyenletesen a túrót a lekvárrétegre, majd süssük 200 fokon 40 percet. Amikor majdnem megsült, akkor kezdjük el felverni a tojásfehérjékbõl a habot, amibe amikor kezd keményedni tegyünk 3 evõkanál cukrot, de porcukor formájában és verjük fel teljesen.

Vegyük ki a sütõbõl a süteményt és terítsük el rajta a hhabot, majd tegyük vissza 10-15 percre.

Hagyjuk teljesen kihûlni és nagyon fontos, hogy a hûtõben tároljuk, mert könnyen romlandó.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A lisztet a sóval és az élesztõvel keverjük el, a vizet melegítsük meg és öntsük bele. Olvasszuk fel a margarint, és adjuk hozzá azt is, illetve a tejfölt is, majd dagasszuk alaposan össze az egészet.

Hagyjuk meleg helyen kelni fél-egy órát, majd nyújtsuk ki és szórjuk meg a felét sajttal, hajtsunk rajta egyet (hajtsuk össze), majd szórjunk megint a felére sajtot, nyújtsuk meg kicsit, majd mégegyszer szórjunk a felére sajtot és hajtsuk össze, majd nyújtsuk a végén kb. hüvelykujjnyi vastagra.

Egy kispohár szélét mártsuk lisztbe és szúrjuk ki a pogácsákat (mindig mártsuk a lisztbe), majd az összes pogit vagdossuk be a tetején kereszt irányban és szórjuk meg õket kis sajttal.

Pihentessük fél-egy órán keresztül huzatmentes helyen és még kelni fognak.

Tegyük õket nem túl szorosan 200 fokra elõmelegített sütõbe és süssük 25 percet adagonként. Ebbõl a mennyiségbõl 3 adag lett, adagonként 12 darab fért a tepsire, vagyis 36 pogi.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A brokkolit szedjük rózsáira és fõzzük elõ kb. 7 perc alatt. A cukkinit tisztítsuk meg, daraboljuk apróra és amikor a brokkoli 2-3 perce fõ, dobjuk azt is a fõzõvízbe. Tegyünk fel két tojást fõn és 10 perc alatt fõzzük keményre.

Egy répát tisztítsunk meg és reszeljük le, két csemegeuborkát daraboljunk apróra, egy szál újhagymát vagy egy kevéske póréhagymát vágjunk karikákra és dobjuk egy tálba. Szûrjük le a brokkolit és a cukkinit és adjuk a zöldségekhez.

A majonézes öntet elkészítése: vegyük ki a tojássárgákat a megfõtt tojásokból és tegyük egy tálba, a fehérjét daraboljuk apróra és adjuk a salátához.

Egy villával törjük szét a sárgákat, adjunk hozzá egy púpozott evõkanál mustárt, két evõkanál olajat, csipet cukrot, egy csapott teáskanál sót, késhegynyi szárított kaprot és alaposan dolgozzuk össze, míg krémes nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a joghurtot és keverjük össze az öntetet a zöldségekkel.

Tegyük a hûtõbe és 2 óra múlva fogyasztható. Nagyon finom, könnyû mégis telt ízû salátát kapunk ilyen módon.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

a zabpelyhet (300g), kávédarálón ledarálom, a sárgarépát (0.5 kg) lereszelem, a 6 tojást szétválasztom, felverem. Az anyagokat összekeverem a 20 dkg mézzel és egy csipet fahéjjal, mint egy piskótát, csipet só, 0.5 dl olaj, és kikent, kiszórt ( az olajat, zabpehely õrleményt az alapanyagokból veszem el!)tepsibe öntöm, megsütöm.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A spenót leveleket mossuk meg és a szárakat tépkedjük le. Egy evõkanál olívaolajon kevés sóval, tárkonnyal és fokhagymaporral pároljuk puhára. A túrót egy villával törjük össze, majd keverjük össze a párolt spenót levelekkel és nyomkodjuk alaposan szét, hogy a levelek szétessenek.

A sajtot reszeljük le, a leveles tésztát ha nyújtani kell, 2-3 miliméteresre nyújtsuk ki, ha nem kell akkor tekerjük ki és vágjuk 12 egyforma négyzetre.

A tésztára kupacolgassuk rá a túrós spenótot, izítgassuk hosszában a közepére, majd csipegessük rá a reszelt sajtot. Tekerjük össze a tésztákat és csipjük össze hosszában, hogy kis zárt tekercseket kapjunk. A végeit is zárjuk be és hajtsuk alá. Kis zárt csomagocskáknak kell keletkezni.

Tegyük sütõpapírra a 12 darab kis tekercset, kenjük meg tojással és 20 perc alatt 210 fokos sütõben süssük aranybarnára.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

2db alma
10dk kókuszreszelé
1 e.k karob por
1.5 e.k nyírfacukor
2 db tojás
3 e.k darált dió
1 m.k szódabikarbóna
2 t.k rumaroma
Az almát lereszeljük a tojást felverjük és a többi hozzávalóval egy megfelelõ méretü tálban összekeverjük.
Muffin formákban, vagy kissebb méretü sütõpapírral kibélelt sütõformában megsütjük.
Gázsütõ 180° 35-40 perc
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Zabpelyhes csokihab

Hozzávalók 4 személyre:
15 dk zabpehely
4 db tojás (Egyébként annyiszor 1 db tojás, ahány személyre készül!)
4 dl kókusztej (Annyiszor 1 dl tej, ahány személyre készül!)
10 dkg 90%-os fekete csokoládé (Kisebb mennyiségnél arányosan kevesebb!)
Vanília, vagy vaníliaaroma, esetleg mandula aroma, vagy kevés kávé
Stevia vagy xukor
Kevés citromlé
Elkészítés:
Zabpelyhet enyhén megpiritjuk, ráöntünk 3 dl forróvizet és félretesszük.
Válaszd szét a tojásokat – a fehérjébõl hab fog készülni, a sárgájára a kókusztej sûrítéséhez lesz szükséged
A tojásfehérjét pici citromlé és édesítés hozzáadásával verd fel kemény habbá
A sárgáját egy lábasba üsd bele, öntsd rá a kókusztejet, tedd bele a csokoládét, ízlés szerinti mennyiségben tegyél bele édesítést és vaníliát vagy aromát
Állandó keveréssel olvaszd fel a csokoládét, és egyben a krém be fog sûrûsödni
A krém alatt a lángot vedd a legkisebbre, a tojáshabot kanalazd a csokimasszába, és könnyed mozdulatokkal forgasd el a habot a krémben – lehetõleg ne törd teljesen össze – minél nagyobb lábast használsz, annál nagyobb esély van erre!
Csak pár percig tartson ez a habfõzési mûvelet.
Ezután keverd hozzá a zabpelyhet ami már megpuhult és felszívta a vizet.
Az élvezetet fokozhatod, ha mélyhûtött magozott meggyet vagy más gyümölcsöt dobálsz a krémbe.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Olajon megpirítom a répát, petrezselyem gyökeret, többit hozzáadom, felöntöm vízzel, sózom, borsozom.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A csirkemellet mossuk meg és kockázzuk fel. A répát, hagymát, cukkinit hámozzuk meg és vágjuk fel hasonló méretû darabokra. A paprikát mossuk meg, csumázzuk ki és a magokat távolítsuk el belõle. A paradicsom csumáját is vágjuk ki és úgy kockázzuk fel. A gombát is aprítsuk tetszés szerint.

Kevés olajon a húst pirítsuk le kissé, majd az egészet tegyük egy tepsibe sózzuk meg és a sütõben 200 fokon 1 óra alatt pároljuk össze.

Tálaljuk fõtt rizzsel. Könnyû, gyorsan elkészíthetõ nyári étel.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Kb. 20 dkg párolt csirkemell megmaradt tegnapról, hogy elég legyen hármunknak, sok zöldséggel dúsítottam.
Anyukám biokertjébõl szedtem 3 lila újhagymát, fél kiló párolni való zöldbabot és egy nagy patiszont, meg egy marék petrezselymet.
A hagymát oliva- és sima olaj keverékén megpároltam, rádobtam a végeitõl megszabadított zöldbabot. Megsóztam, elõbb magában, majd kevés vízzel pároltam, addig a patiszont megtisztítottam, magját, héját ki-/levágtam, felcikkeztem, megsóztam. Pár perc múlva leöblítettem, a félig párolt zöldbabra rátettem és az egészet tovább pároltam, sóztam, fûszereztem (sima masalát nem találtam itthon, a zöldbab isteni vele). A legvégén, amikor már a patiszon is üvegesre párolódott, rádobtam a kis falatokra szeletelt csirkehusit, hogy megmelegedjen. Három hatalmas adag lett(repetás). Vacsorára is lehet hagyni, de nekünk elfogyott...
Patiszon 31 kcal 100 gr, 6,2 szénh.
lilahagyma 25 kcal a 70 gr.
Sok rost, vitamin és viszonylag kevés kalória...
Ui.a párom kurkumával tökéletesítette a tányéron. Husi nélkül is finom lehet.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük,sózzuk. 10 perc után a sóból kicsavarjuk. Hozzáadunk 1 tojást,2 gerezd fokhagymát lereszelve,1 evõkanál zabkorpát. Összeállítjuk és forró olajba kis halmokat pirosra sütünk. Mellé sütni való burgonyából hasábokat vágunk és megsütjük. 30 dkg cukkinibõl 6-8 darab tócsni lesz. Szénhidrát és kalória tartalma alacsony,mégis laktató. Nagyon finom eledel.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Mint láttam, az elõzõ recept is egy lapcsánka :)

Én is ezt készítettem a kertben termett cukkinibõl.

A cukkinit hámozzuk meg és ha nagy méretû kaparjuk ki a magját, majd reszeljük le. Adjunk hozzá fél teáskanál sót, a sajtot, fokhagyma port, és a többi fûszert, de azt csak módjával! Tegyük bele a tojást és a tejfölt is, majd annak függvényében mennyire híg tegyük bele a lisztet és a zsemlemorzsát.

Ne legyen se folyós, se kemény, kanállal kenhetõen formázhatónak kell lennie.

Forrósítsunk olajat, majd két kanál segítségével minél laposabbra kenjünk el egy evõkanálnyit a forró zsiradékban. Süssük ropogósan aranybarnára.

Az olaj kalória értékét nem tudom pontosan hozzáadni, de az összes mennyiség szerintem azért egy fél decit még biztos felszív.

Kb 16 darab finom lapcsánka lesz ebbõl a mennyiségbõl.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A krumlit mossuk meg és fõzzük meg héjában egy teáskanál sóval. Az élesztõt 1 deci langyos(kb. testhõmérsékletû) tejjel, 1 teáskanál cukorral keverjük el, szórjunk rá leheletnyi lisztet majd huzatmentes helyen futtassuk fel.

A megfõtt burgonyát nyomjuk szét krumlinyomóval vagy villával, majd a liszttel, 1 teáskanál sóval, olajjal, megfuttatott élesztõvel és kevés langyos vízzel dagasszuk alaposan össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A vizet apránként kell adagolni, nehogy túl higítsuk a tésztát.

Meleg huzatmentes helyen egy órát kelesszük, míg kb háromszorosára dagad. Óvatosan, hogy a levegõ ne jöjjön ki a tésztából szakítsunk maroknyi gombócokat és kézzel finoman nyújtogassuk kerekre, majd forró bõ olajban süssük ki.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hagymát apróra kockázzuk, és az olajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a lisztet, a pirospaprikát és felöntjük a vízzel.Fûszerezzük és ha felforrt beleütjük a tojásokat. Lehet felverve és egészben is. Aki szereti a végén ecettel megbolondíthatja.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A vizet feltesszük fõni és ha forr beledobjuk a felezett szilvákat,ízesítjük a cukorral, fahéjjal és a pici citromlével.Közbe a tejszínbõl és a lisztbõl habarást készítünk amit a leveshez adunk. Forrástól számítva még kb. 3 percig fõzzük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Elkészítése:
A cukkiniket megmosom, nagy lyukú reszelõn lereszelem. Ha öregebb a cukkini meghámozom, ketté vágom és kikanalazom a magos belsejét úgy reszelem le. Ráütöm a két tojást, ráteszem a tejfölt, a zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet, borsozom, majd annyi lisztet, hogy ne legyen sem folyós, sem nagyon kemény. Összeforgatom, végül sózom. Nem kell nagyon kikeverni. Közben olajat hevítek, kanállal tojásnyi nagyságúakat szaggatok a forró olajba, kicsit ellapítgatom és mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
(Forras: http://olcso-receptek.hu/gyors/cukkini-lepeny/)
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk és apró kockákra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és rádobjuk a húst. Mikor kifehéredett rátesszük a lisztet és felengedjük elõször egy kis vízzel aztán fokozatosan a többit is beleöntjük. Hozzáadjuk a karikázott répát és zöldborsót.Fûszerezzük és a kaprot is hozzáadjuk. Összefõzzük majd ha puha a husi és a zöldségek is akkor óvatosan beleöntjük a tejfölt amit elõtte kicsit felhígítok és újra forraljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ebbõl a mennyiségbõl egy befõttesüvegnyi mogyorókrémet készíthetsz. Nem kell bele semmilyen tartósítószer, de hûtõben kell tartani.

A hozzáadott olajtól lesz kenhetõ a massza, úgyhogy ha tölteléknek szánod sütibe, akkor használhatsz vajat is helyette, de akkor ne üvegbe töltsd, mert kemény tömböt kapsz!

Mogyoróvajat lehet a lidl-ben venni, de használhatsz helyette egész mogyorót is, csak pirítsd meg és nagyon alaposan daráld össze lehetõleg a cukorral, hogy pépes legyen és ne ragadjon a darálóba.

A kristálycukrot is meg kell darálni, hogy nagyon finom porcukor legyen belõle.

Elkészítése:
A csokit törd kockákra, majd magas szélû teflon serpenyõben lassú tûzön olvaszd fel, de ne csak addig hagyd a tûzön amíg meg nem olvad, mert utána megég! A gázt ne zárd még le, csak vedd le róla mert lehet, hogy kellhet.

A serpenyõben a meleg csokiba keverd bele a mogyoróvajat, kakaóport, vaníliás cukrot és apránként az olaj felét, nehogy túlhigítsd. A só mennyiséget kóstolással állapítsd meg, mert a kész mogyoróvaj általában sózott!

Ha megdermedne tedd vissza pár pillanatra a tûzre, de most is figyelj nehogy megégjen! Keverd bele a porcukrot és ha túl sûrû, adj még hozzá olajat. Sûrû, egyenletes masszát kell kapni.

Töltsd üvegbe, majd hagyd kihûlni és tedd be a hûtõbe.

Ötlet:
Elkészítheted a mogyorókrém diétás változatát is, amit nem igen lehet boltban kapni, ha diabetikus csokoládét és cukorpótló granulátumot használsz a cukor helyett. A vaníliás cukrot pedig helyettesítsd vanília aromával.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A káposztát összedaraboljuk és a forrásban lévõ vízhez adjuk. Fûszerezzük sóval,borssal, fokhagymával. A krumplit kockázzuk majd ezt is beledobjuk és puhára fõzzük. Rántást készítünk és hozzátesszük a p.paprikát. Ezzel sûrítjük a levest. Egyet rottyan és már kész is.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 3 4 5 6 7 8 9 1 2 Tovább
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!