Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Keresés
Név, cím, leírás
+ További/Egyéb szűrőfeltétel hozzáadása
Kattintson ide az adatok elküldéséhez!

Elkészítése:

Egy evõkanál olajon megpirítok személyenként 5 dkg kölest. Zsemle színûnek kell lennie. Felöntöm dupla mennyiségû vízzel, sózom borsozom, és mintha párolt rizst szeretnék készíteni lassú tûzön, fedõ alatt készre párolom. Kevergetni ezt sem lehet, mert a szemek szétmennek, és csak egy csirizes valami válik belõle. Köretként fogyasztjuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A megtisztított csirkecombokat a következõ marinádban legalább 30 percet pihentetjük, majd teflon serpenyõben megsütjük. Marinád: 1 citrom leve, kevés friss rozmaringlevél 1 nagy gerezd fokhagyma tekerésnyi fekete bors,1 evõkanál olívaolaj
Süthetjük tepsiben is a sütõben. kb. 20 perc alatt készre sül.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ez a mennyiség 2 nagy fonott kalácsra elegendõ.

A vizet langyosítsuk meg és szórjuk bele az élesztõt. hagyjuk felfutni. A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a cukrot, sót, vaníliás cukrot valamint a citrom aromát. Keverjük el és öntsük hozzá a felfutott élesztõt, a tejfölt és olvasztott margarint (vagy vajat).

Alaposan dagasszuk össze, majd meleg huzatmentes helyen kelesszük 45 percig. Melegítsük elõ a sütõt.

Amikor a tészta megkelt, vágjuk két részre és a z egyik felébe dolgozzuk bele a kakaóport. A kakaós és a sima tésztát is osszuk 3-3 részre (összesen 6 részre), majd a fehér tésztarészeket enyhén kinyújtogatva tekerjük bele a meggyet.

A 6 tészta darabot formáljuk finoman henger alakúra, a vége csócsosodjon ki, hogy össze lehessen fogni a fonáshoz. Az egyik kalácshoz 2 darab kakaóst és 1 meggyest, a másikhoz éppen fordítva használjunk fel.

A fonás:
Három tészta hengert a végénél csippentsünk össze, hajtsuk be, majd fonjuk meg és a másik végét is csippentsük össze, majd igazítsuk meg, nehogy kitekeredjenek.

Zsírpapírral bélelt finoman megolajozott tepsibe óvatosan fektessük be a kalácsokat, majd egy jól elkevert tojással kenjük meg õket. Ez adja a szép fényes felületét.

200 fokos (gázos) sütõben a felsõ részre téve süssük 55-60 percig, majd amikor megsült és szép barna, tegyük ki hûlni és utána szeletelhetjük fel.

Folpackba csomagolva napokig is eláll, nem szárad ki.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ebben a receptben a cukor mennyiségét csökkentettem és glukononnal helyettesítettem a kétharmadát, valamint margarinból is alacsony zsírtartalmút választottam.

A kristálycukrot daráljuk meg, egy evõkanálnyit tegyünk félre, a többit pedig keverjük el a liszttel, sóval, sütõporral, cukorpótlóval, majd morzsoljuk el a keveréket a margarinnal.

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük félre. A tojások sárgájával gyúrjuk simává a tésztát, majd tegyük a hûtõbe.

Törjük össze a túrót egy villával, adjuk hozzá a vaníliás cukrot cseppentsünk bele citrom aromát és adjuk hozzá a keményítõt. A hideg tojásfehérjét verjük fel, majd keverjük bele a túrót.

A túrós fehérje keveréket gõz felett keverjük simává és keménnyé egy habverõvel, hogy be lehessen tölteni a tésztába.

Lisztezett asztalon vagy deszkán nyújtsuk fél centisre a tésztát és kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk fel. Egy-egy négyzetre két teáskanál segítségével tegyünk egy-egy teáskanálnyi adagot négyzetekre, majd tömjünk beléjük egy-egy szem aszalt meggyet.

A négyzetek sarkait hajtsuk össze és csippentsük össze, hogy batyu formájúak legyenek. Egy tepsit béleljünk ki zsírpapírral és a sütõt melegítsük elõ 200 fokra.

Tegyük a tepsire a batyukat és süssük kb. 30 percig õket. Hagyjuk hûlni, úgy fogyasszuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Hagymát petrezselymet apróra felvágom. Minden alapanyagot egyszerre a tálba teszem, majd habosra kikeverem. Pár szál petrezselyemmel a végén díszítem.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hagymát karikára vágod, pici olajban párolod. beleteszed a csíkokra vágott májat. Sózod,borsozod és 10 perc múlva kész. Én sima fõtt krumplival tálalom, mert így diétás.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Tejben a zabpelyhet be kell áztatni, a zöldségeket nagylyukú reszelõn lereszelni. A tojások sárgáját a zabpehelyhez keverjük, majd a zöldségeket is. Sóval, borssal fûszerezzük és tojások felvert habját keverjük hozzá. pár kanál olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A zsíron megdinszteltem az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd a borsóval együtt picit tovább pirítottam. Ezután felöntöttem vízzel. Ízesítettem sóval, pici vegetával és 2 teáskanál nyírfacukorral. Mikor a borsó megpuhult behabartam a tejföllel elkevert graham liszttel.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Felvágunk mindent, összekeverjük, fõszerezzük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

0,13 kg mandulalisztet (darált mandulát) összekeverem 0,07 kg darált dióval, 2 tojással és 2 teáskanál szódabikarbónával.
Az almát apró kockára vágva puhára párolom az áfonyával, ha kész, bele 2 evõkanál darált mandula vagy dió.
A tésztát a tepsi aljára simítom, rá az almás töltelék.
Kb. 45 percig 140 fokon sütöm.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

10 dkg étcsoki+fél bögre olaj+fél bögre cukr:gõz fölött megolvasztjuk

picit hagyjuk hûlni,majd hozzákeverünk:
-fél bögre fõtt,reszelt céklát
-csipet sót
-vanilia eszenciát
-fél kk. szódabikarbónát
-1 ek.citromlét
-fél kupica rumot
-3/4 bögre lisztet

3 egész tojást 5 percig keverünk robotgéppel,míg jó habos lesz és hozzákeverjük.

190 fokos sütõben kb.25 percig sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

20 dkg csíkokra vágott kelkáposztát, 1 db kockákra vágott közepes méretû burgonyát, 1 gerezd apróra vágott fokhagymával, pár szem köménymaggal és kb. 1/2 kávéskanál sóval annyi vízben, amennyi éppen ellepi felteszünk fõni. Amikor megpuhultak a hozzávalók, a burgonyát és a kelkáposzta egy részét kivesszük, összeturmixoljuk egy pohár kefirrel, egy kanál 12%-os tejföllel és egy kávéskanál pirospaprikával. Visszaöntjük a fõzelékbe és összeforraljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A pitetészta elkészítése: a lisztet a sóval, sütõporral és 2 evõkanál cukorral keverjük el. Morzsoljuk el a margarinnal, majd adjuk hozzá két tojás sárgáját.
A fehérjét addig tegyük a hûtõbe, az majd a tetejére kell megkenéshez.

Alaposan dolgozzuk el a lisztet a margarinnal és adjunk hozzá nagyon pici adagonként annyi tejet, hogy kemény de gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk ketté, és tegyük a hûtõbe kicsit megdermedni.

Az almát hámozzuk meg, magozzuk ké és reszeljük le. A meggybefõttet csepegtessük le és adjuk a reszelt almához. Adjuk hozzá a maradék 5 evõkanál cukrot, a fahéjat, a keményítõt és ha nagyon nedves (az lesz), akkor a zsemlemorzsát szükség szerint.

A keményítõt én azért szoktam a gyümölcsös töltelékekbe tenni, hogy ne essenek szét. Az ízt nem befolyásolja, viszont az állagán jelentõsen javít.

A tészta egyik felét vegyük ki a hûtõbõl, és lisztezett deszkán (asztalon) nyújtsuk kb tepsi méretûre (fél centi vastag). Egy nagyobb (A4-es papírnál 2-3 centivel nagyobb az enyém) lapos tepsit kenjünk ki margarinnal, vagy bármilyen zsiradékkal, enyhén lisztezzük ki, majd a tészta felét óvatosan emeljük bele. A széleit kicsit fel kell húzkodni.

A másik felébõl leheletnyit csippentsünk le, teygük félre, majd a többit nyújtsuk ki a tepsi méretére. Az alsó rétegre borítsuk rá a tölteléket, majd egyengessük el. Helyezzük rá a felsõ tészta réteget.

Melegítsük elõ a sütõt. A félretett darabka tésztát nyújtsuk nagyon laposra, majd vágjuk csíkokra, ez lesz a rácsozás a tetején. Helyezzük óvatosan a tésztára, majd az egészet alaposan kenjük meg a félretett tojásfehérjével.

200 fokon legfelül egy órát kell sütni (Akkor jó amikor már nem ragad bele a villa megszúráskor, és arany színû a teteje.), majd hagyni kicsit hûlni a szeleteléshez.

Nagyon szép rózsaszínes lesz a töltelék, és a meggy miatt nem túl édes.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Tésztát meg kell fõzni, a sajtszószt tejszínnel a csomagoláson leírt módon kell elkészíteni. Majd hozzáadni a tésztát, kukoricát, salátát.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ez egy olyan sütemény, ami ugyan lustáknak azért nem való, de olyan amit nem-igen lehet elrontani. Ha nem is lesz a legszebb, az íze mindenképpen nagyon finom. Anyósom szokta készíteni, és mindig nagyon gyorsan elfogy. Több, mint 16 személyre jön ki egyébként a mennyiség, csak nem lehet abbahagyni az evését.

A cukorpótlót benne lehet porcukorral is helyettesíteni, de már így sem túlságosan diétás :) ha kalóriamentes édesítõt és zsírszegényebb tejszínt használsz csökkentheted az értékeket, csak nem biztos, hogy a hab jó lesz.

Elõkésztés: A tejszínt tedd be a hûtõbe, hogy hideg legyen. Egy nagy mélyebb tepsi alját rakd ki háztartási kesszel.

Elkészítése: A 3 csomag pudingport 2 csomag vaníliával és 1 liter tejjel fõzd sûrûre. Amikor meghûlt, robotgéppel keverd el 20 deka margarinnal és a 25 deka édesítõvel vagy cukorral. Öntsd a kekszek tetejére és egyenletesen kend el rajta, majd rakd a hûtõbe.

A tejszín felét verd fel a habfixálóval és egy vaníliával, majd a másik felét is hozzáöntve verd újra, de csak addig, nehogy összeugorjon. (Ha túl sokáig vered a tejszínt, vaj és savó lesz belõle!)

Öntsd a habot a krémre, kend el ezt is egyenletesen, és tedd újra a hûtõbe.

A csokoládét vagy gõz fölött, vagy teflon serpenyõben (emeld el a lángtól, csak felette tartsd) olvaszd fel, adj hozzá kakaóport, 3 evõkanál édesítõt vagy porcukrot, a maradék 5 deka margarint, és kb. egy evõkanál vizet is ha szükséges és keverd fényesre.

Csurgasd rá a hideg habra, majd tedd vissza a hûtõbe és fél-egy nap múlva, amikor a keksz megpuhult akkor tálald.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Megsütjük a hamburgerhúst, majd ízlés szerint ízesítjük a zöldségekkel.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Egy jó nagy almát mossunk meg, hámozzuk meg, magozzuk ki, majd kb. 1 liter vízzel a fahéjjal és ízlés szerint kevéske szegfûszeggel tegyük fel fõni. Amikor forr, adjunk hozzá csipet (1 kávéskanál) sót, 4 evõkanál cukrot.

Fõzzük legfeljebb 10 percet, vegyük ki belõle a fûszereket, majd turmixoljuk össze és tegyük vissza a lángra.

Egy bögrébe keverjük el csomómentesen a keményítõt a tejjel, majd öntsük a levesbe és várjuk meg amíg besûrüsödik, majd zárjuk el.

Hidegen és melegen is nagyon finom könnyû gyümölcsleves az almaleves.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Réteslapba bármit tölthetünk, a férjem most túrós-meggyeset kért. Azért 1,5 csomag réteslapot írtam, mert 3*4 lapból 3 rúd rétes lett ekkora mennyiségû túróból és meggybõl. A meggy és cukor menyissége ízlés szerint természetesen módosítható.

A túrónál a cukor mennyiséget könnyedén csökkenthetjük, méghozzá úgy, hogy nem tûnik kevésbé édesnek. Mindig tegyünk bele sót és kevesebb cukorral is erõteljes marad az íze!

A túrót egy tálban villával törjük össze, adjuk hozzá a cukrot sót, a tojás sárgáját, a tejfölt és alaposan keverjük össze. Tegyük a hûtõbe amíg a réteslapokat elõkészítjük, addig levet is fog ereszteni és majd annnak függvényében kell a morzsát hozzáadni.
Közben lecsöpögtethetjük a meggyet is.

A réteslapok kezelése: egy enyhén megnedvesített konyharuhán kell a lapokat olajjal alaposan megkenni. Folyamata: tegyünk egy lapot a konyharuhára, kenjük teljesen meg, majd helyezzük rá a következõt, kenjük meg...

Ilyen módon 4 lapot tegyünk egymásra. majd, az egyik oldalánál végig szórjuk meg enyhén zsemlemorzsával. ide kerül a töltelék. Osszuk el a tölteléket 3 részre, és egyenletesen tegyük az elõkészített lapok egyik oldalára.

Rakjuk végig a túró közepét sávban meggyel, majd a konyharuha segítségével - figyelve, hogy ne legyen szoros, ez fontos! - tekerjük fel a lapokat. a végét tömjük be (hajtogassuk össze tetszõleges technikával), majd az egészet kenjük be körbe olajjal.

Ugyanígy készítsük el mindhárom lapot, majd elõmelegített sütõben zsírpapírra helyezve 200 fokon 45-50 percig süssük legfelül, vagy 30-35 percig középen, de akkor lesni kell a talpát.

Amikor kicsit hûlt,csak akkor lehet szeletelni, mert széttörik. (De ez tésztafüggõ is, mind más kicsit.)

Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A sonkát bevagdossuk, és bedörzsöljük a mustár és a szeletekre vágott fokhagyma keverékével, és legalább 24 óráig pácoljuk. A krumplit, a hagymát és az almát rusztikus darabokra vágjuk, és egy kissé kiolajozott tepsi aljára halmozzuk. A sonkát rátesszük a köretre, és meglocsoljuk a sörrel. Alufólia alatt 1,5 órát sütjük 180-190 fokon. Ezután a fóliát levéve még fél órát sütjük, közben egyszer megfordítjuk, hogy a másik oldala is szépen megpiruljon.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A kelbimbót lobogó, sós vízbe dobjuk és kb. 30 perc alatt puhára fõzzük, majd lecsöpögtetjük. Egy villával nem túl pépesre nyomkodjuk.
Beleszórjuk a lisztet, a fûszereket, belezúzzuk a fokhagymákat, beleütjük a tojásokat és végül a lenmagot. Alaposan átforgatjuk.
Egy serpenyõt felforrósítunk pár evõkanál margarinnal, majd a masszából 1 púpos evõkanálnyit merünk a serpenyõbe és a kanál domború felével elsimítjuk. Mindkét oldalukat 1,5-2 perc alatt megsütjük.

9 db lepényke lett ebbõl az adagból
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 2 3 4 5 6 7 8 9 1 Tovább
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!