Elkészítése:
A kínaikelbõl ugyanúgy készíthetjük a fõzeléket mint a sima kelkáposztából, esetleg kicsit jobban lehet fûszerezni, mert az íze gyengébb.
Két krumplit pucoljunk meg és daraboljuk kicsi lapos kockákra, hogy majd egyidõben fõjön meg a képosztával. Tegyük is fel egy lábasban fõni kb. két bögre vízzel, a sóval, az apróra vágott fokhagymával, pirospaprikával és õrölt köménymaggal.
A kínaikel fejet áztassuk vízbe és egy hegyes éles késsel vágjuk ki a torzsáját. A kínaikel torzsája kicsi, mert belül is zsenge levelek vannak, úgyhogy nem pocsékol. A levelek többsége ekkor leesik.
A hosszúkás leveleket csokorba fogva, szeleteljük fel õket keresztbe ujjnyi szélességben. Elég soknak tûnhet majd a lábasban de a kel összeesik.
Dobjuk a krumplira és fõzzük kb. fél órát. Amikor a krumpli is kenõdik és a káposzta is megpuhult, akkor egy fél evõkanál zsírból és egy evõkanál lisztbõl készítsünk zsemleszínû (világos) rántást és rántsuk be vele a fõzeléket.
Ellenõrizzük a sót! Adjuk hozzá a tejfölt és egyet rottyantsunk rajta.
Két krumplit pucoljunk meg és daraboljuk kicsi lapos kockákra, hogy majd egyidõben fõjön meg a képosztával. Tegyük is fel egy lábasban fõni kb. két bögre vízzel, a sóval, az apróra vágott fokhagymával, pirospaprikával és õrölt köménymaggal.
A kínaikel fejet áztassuk vízbe és egy hegyes éles késsel vágjuk ki a torzsáját. A kínaikel torzsája kicsi, mert belül is zsenge levelek vannak, úgyhogy nem pocsékol. A levelek többsége ekkor leesik.
A hosszúkás leveleket csokorba fogva, szeleteljük fel õket keresztbe ujjnyi szélességben. Elég soknak tûnhet majd a lábasban de a kel összeesik.
Dobjuk a krumplira és fõzzük kb. fél órát. Amikor a krumpli is kenõdik és a káposzta is megpuhult, akkor egy fél evõkanál zsírból és egy evõkanál lisztbõl készítsünk zsemleszínû (világos) rántást és rántsuk be vele a fõzeléket.
Ellenõrizzük a sót! Adjuk hozzá a tejfölt és egyet rottyantsunk rajta.
Egy adag kalória tartalma: kcal