Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Keresés
Név, cím, leírás
+ További/Egyéb szűrőfeltétel hozzáadása
Kattintson ide az adatok elküldéséhez!

Elkészítése:

1. A sütõt 190 fokra elõmelegítjük.

2. A hozzávalókat sorrend szerint egy turmixgépben eldolgozzuk (néhány másodpercig minden összetevõ után), majd egy lapos, kb. 20×20 cm-es, kiolajozott tepsiben 25 percig barnára sütjük.

3. Rácson hûlni hagyjuk, majd kockákra szeleteljük..
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

olivaolaj egy leheletnyi apróra vágott hagyma megdinszteljük rá oregánó bazsalikom egy kicsi fokhagyma só a paradicsomot meghámozzuk a magját kiszedjük apró kockákra vágjuk rá a hagymára közben penna tésztát fözünk a megadott idejig ki milyen keménységen szereti a paradicsomos szószt miután leszürtük a tésztát rá öntjük jól össze keverjük és már csak egy kis sajt kell rá és már ehetjük is nagyon finom
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A tésztát sós vízben feltesszük fõni.

A zöldségkeveréket megpárolom.

A bolognai alapot a zacskón található leírás szerint elkészítem a darálthússal.

Amikor minden kész összekeverem õket és egy hõálló tepsibe teszem. A sajtot ráreszelem a tetejére és kb. 200 fokon addig sütöm, míg a sajt megpirul a tetején.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A tojásokat keményre fõzzük.
Sajtreszelõn lereszeljük.
A vajat, a tejfölt és a mustárt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lereszelt hagymát. A fûszerekkel tovább ízesítjük, végül összekeverjük a tojással.

Legalább félórát hûtjük tálalás elõtt.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

50dkg zeller,2 közepes burgonya,2 gerezd fokhagyma,1 leveskocka kicsi szerecsendió,õrölt kömény.Kb 1 liter vízben puhára fõzzük és leturmixoljuk,zsemlekockával tálaljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Bocsássatok meg, ez most nem recept lesz, csak egy ötlet, hogyan vegyük rá a gyermeket, hogy megegye az almát :)

A minap találtam egy videót, amelyben bemutatják, hogyan készíthetsz almából hattyút. Gyorsan ki is próbáltam, kislányomnak elkészítettem és annyi idõm nem volt, hogy a fényképezõgéppel fényképezzem le, úgyhogy most egy telefonos képet tudok csak feltölteni.

A magukat "husetáriánus"-nak :) tartó gyermekekkel is lehet ilyen módon növényt etetni. (Ez a gyermeki logika: ha a vegetáriánus növényt eszik, akkor a husetáriánus húst eszik.)

Egy haladóknak való kivitelezés: http://www.youtube.com/watch?v=R2-t7koHbbs

Kezdõk, mint én inkább egyszerûbbre készítsék: http://www.youtube.com/watch?v=MZ2RGJKWCDY
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

száraz dolgok megpirit, mindent összekever tepsibe, 10 perc és kész
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A gyümölcsöket felaprítod majd összekevered.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Keverd össze õket.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A padlizsánt pucoljuk meg, vágjuk fél centis szeletekre, majd olajjal megkent serpenyõben pároljuk 10 perc alatt átlátszóvá.

A krémet készítsük turmixgéppel, mert így lesz a legegyenletesebb és nem kell darabolgatni, meg reszelgetni a hagymát.

Dobjuk az összes hozzávalót a turmixba, majd pépesítsük össze. Hûtve fogyasszuk. (Tegyük zárható fedelû edénybe, mert különben az egész hûtõnek hagyma szaga lesz.)

Pirítóssal tálaljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A céklát mossuk meg, majd héjastul kb. fél óra alatt fõzzük meg. Hûtsük meg kicsit, majd gumikesztyût felvéve hámozzuk meg és szeleteljük 1 centis darabokra. a gumikesztyû használata azért javasolt, mert a cékla nagyon megfogja a bõrt és a körmöt is!

Körülbelül 1 liter vizet forraljunk fel, majd ízlés szerint dobjunk bele kevés reszelt tormát, cukrot sót és ecetet. A saláta levét mindig kicsit túl kell ízesíteni, ezért legyen a kelleténél sósabb, édesebb és savanyúbb is, mert a cékla fel fogja venni az ízeket. Ha nem ízesítjük erõsebben, sótlan lesz.

Hagyjuk a levet hûlni.

(Ha el akarjuk tenni, keverjünk bele egy kávéskanál szalicilt is. A szalicilt nem szabad felforralni, ezért mindenképpen le kell venni a tûzrõl. )

Egy nagyobb üvegbe dobáljuk be a szeletelt céklát, majd öntsük rá a levet. HAgyjuk legalább egy napot pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

Tároljuk hûtõszekrényben.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

2 db alma
2 db tojás
5 dkg zabpehely
0,5 csomag sütõpor
10-15 csepp édesítõszer(ízlés szerint)
fahéj ízlés szerint

Az almát meghámozva, kimagozva lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. (A zabpelyhet akár le is lehet darálni.)A masszát medvetalp sütõformába adagoljuk (1 evõkanál 1 adag), majd elõmelegíttett sütõben 200°C-on 10-15 percig sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hagymát kicsit megdinszteljük, belekeverjük a túróba. Ízlés szerint megfûszerezzük (én sót, borst, kakukkfüvet, s kis erõs pistát használtam).
6 db gombát használtam, nagy darabokat, amiket tölteni lehet, elõkészítettem õket, s megtöltöttem a túróval. Hõálló edényt egy kicsit beolajoztam, beletettem a gombákat, mikor már majdnem elkészült, rájuk tettem egy kis sajtot, s miután ráolvadt, kész is lett.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A cukkinit megmossuk, hosszában négy felé vágjuk, majd keresztbe vékony szeletekre, kb 3-4 mm-esekre.
A paradicsomot is feldaraboljuk vagy szeleteljük, kinek ahogy tetszik.
Serpenyõben egy kis olívaolajat vagy vajat felforrósítunk, beletesszük a cukkiniket, kicsit megsózzuk, rövid ideig sütjük, majd fokhagyma nyomóval belenyomjuk a fokhagymákat. Azután hozzáadjuk a paradicsomot, s ízlés szerint fûszerezzük. Én kakukkfüvet, borst és kis petrezselymet tettem hozzá. Fedõvel lefedjük, s mikor már majdnem kész, a fedõt leszedjük, hagyjuk a levet egy kicsit elpárologni, s hozzáadjuk a tejszínt, majd forralást követõen kb még 2 percig fõzzük kevergetés mellett.

A kép nem saját!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A tormagyökeret hegesztõszemüvegben és orrcsipesszel vagy gázálarcban :) valamint kitárt ablakok mellett tisztítsuk meg, majd lehetõleg robotgéppel reszeljük le. Ugyanis a hagyma ríkatása kismiska ehhez képest.

Ha ez megvan, tegyük fel forrni a kevéske vizet, adjuk hozzá a cukrot, csipet sót és ecetet és borítsuk bele a reszelt tormát. Ha erõsre szeretnénk hagyni akkor csak éppenhogy forraljuk meg, esetleg inkább forrázzuk csak le a cukros ecetes vízzel.

Ha inkább a lágyabb, kevésbé erõs ízeket kedveljük, akkor hagyjuk 3 percig fõni, akkor már jelentõsen elvész a csípõs íze. ( 10 perc fõzés után, pedig már édes és egyáltalán nem csíp, ez jó lehet mártás alapnak. )

A megforralt vagy leforrázott tormát tegyük üvegekbe és tároljuk a hûtõben. Ha hoszabb idõre el akarjuk tenni, akkor szórjunk kevéske szalicilt a tetejére ahogyan hagyományosan szokás, amit kibontás után le kell szedni a tetejérõl (amennyiben lehet).

A torma házi reszelésére tényleg nagyon fel kell lelkileg készülni! Próbáld ki és el fogod hinni :)

A torma íze egyébként nagyon jól harmonizál a cékláéval így lehet szép bordós-lilás céklás tormakrémet is készíteni, és ezért is szoktam tormát tenni a cékla salátába.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ezt a receptet egy kedves barátomtól kaptam.

1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet elõbb áttörtél krumplitörõn - fõzzél össze 5 percen át.

Nyomás nélkül szûrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.

Óvatosan 15 percig keverd fõzés közben.

Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tûztõl és rakd tetszõleges formába.
2 óra múlva reszelhetõ is.

Fûszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fûszerekkel.
Ha egyszer ezt megkóstolod, soha nem fogsz boltból sajtot vásárolni. Lehet hogy az edény mosogatása a sajt odatapadása miatt nehéz lesz!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A vizet a tejjel összekeverve felforraljuk. A fél deci vizet elkeverjük a porral és beleöntjük. Keverjük, sûrítjük, utólag izlés szerint édesítjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!